Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Meer informatie over Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
De Alzero Cabernet Veneto uit de pen van Giuseppe Quintarelli uit Veneto toont een dichte, paarsrode kleur wanneer het glas wordt rondgedraaid. Als je het glas een beetje schuin houdt, zie je een overgang in kleur naar granaatrood aan de randen van deze op vat gerijpte wijn. De eerste neus van de Alzero Cabernet Veneto onthult nuances van zwarte bes. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping en nog meer fruitige, balsamico nuances.
Deze wijn maakt indruk door de geur van zwarte bessen.Deze wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Zoals je van een wijn mag verwachten, weet deze Italiaan ondanks zijn droogheid te bekoren met de fijnste balans. Smaak heeft niet noodzakelijk veel suiker nodig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk dichte textuur. De afdronk van deze rode wijn uit de wijnstreek Veneto, die een uitstekend bewaarpotentieel heeft, maakt indruk met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van de Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Deze rode wijn is duidelijk gericht op één druivensoort, namelijk cabernet franc. Voor deze prachtige krachtige single-varietal wijn van Giuseppe Quintarelli zijn alleen eersteklas druiven geoogst. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze meteen naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van dit proces rijpt de krachtige Alzero Cabernet Veneto enkele maanden in Slavonische eikenhouten vaten.
Aanbeveling voor Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Deze Italiaanse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij ganzenborst met rode gemberkool en marjolein, couscous met groenten en runderrollade of gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten.