- Dieser ausdruckstarke Rotwein harmoniert hervorragend mit gefüllten Paprikaschoten oder Kürbis-Auflauf
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien besonders kraftvoll
- Ein kraftvoller Rotwein, ausgezeichnet unter anderem zum Romantischen Dinner oder zum Kaminabend
Meer informatie over Amarone della Valpolicella Classico DOC - Bolla
Als je het glas een beetje schuin houdt, zie je aan de randen een overgang in kleur naar granaatrood. Als je het glas een beetje lucht geeft door te zwenken, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in glas-in-loodramen aan de rand van het glas. De neus van deze rode wijn van Bolla onthult allerlei soorten pruimen, morellen, pruimen en zwarte kersen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, komen daar nog andere aroma's bij, zoals oosterse specerijen, vanille en zwarte thee.
De Bolla Amarone della Valpolicella Classico maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met uitzonderlijk weinig restsuiker. Zoals je zou verwachten van een wijn in het topsegment, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor een uitstekende smaak is niet per se veel suiker nodig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk zijdezachte en dichte textuur. Op de afdronk maakt deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Veneto indruk met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw hints van zwarte kersen en pruimen.
Wijnbereiding van de Amarone della Valpolicella Classico van Bolla
De krachtige Amarone della Valpolicella Classico uit Italië is een cuvée gemaakt van de druivensoorten Corvina en Rondinella. Na de oogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen.
Aanbevelingen voor de Amarone della Valpolicella Classico van Bolla
Lekker genieten van deze rode wijn uit Italië bij een temperatuur van 15 - 18°C met gestoofde kip in rode wijn, kabeljauw met komkommer en mosterdgroenten of pasta met worstknoedels.