Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Meer informatie over Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
De op vat gerijpte Ampio delle Mortelle Toscana uit de wijnstreek Toscane heeft een dichte paarsrode kleur in het glas. Als je het een beetje lucht geeft in het wijnglas door het te draaien, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in sterke glasramen aan de rand van het glas. De neus van deze rode wijn van Fattoria Le Mortelle onthult allerlei soorten bramen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, voegt de rijping in kleine houten vaten nog meer aroma's toe, zoals munt/melisse, zwarte peper en chocolade.
De Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Zoals je zou verwachten van een wijn uit het segment icoonwijnen, verrukt deze Italiaanse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor de smaak is niet noodzakelijk veel suiker nodig. In de mond is de textuur van deze krachtige rode wijn heerlijk fluweelzacht. De afdronk van deze rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek maakt uiteindelijk indruk met een opmerkelijke finish.
Wijnbereiding van de Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana
De basis voor de krachtige Ampio delle Mortelle Toscana uit Italië zijn druiven van de druivensoorten Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Carmenère. Ampio delle Mortelle Toscana is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. De druiven voor deze rode wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Na de handmatige oogst worden de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting rijpt de krachtige Ampio delle Mortelle Toscana 30 maanden in Franse eikenhouten barriques. De rijping in houten vaten wordt gevolgd door een lange periode van rijping in de fles, wat deze rode wijn nog complexer maakt.
Aanbevelingen voor het eten van de Ampio delle Mortelle Toscana van Fattoria Le Mortelle
Lekker genieten van deze rode wijn uit Italië bij een temperatuur van 15 - 18°C met spaghetti met kappertjes en tomatensaus, kikkererwtencurry of gestoofde kip in rode wijn.
- Meer producten van Fattoria Le Mortelle