Het Griekse woord Auxo betekent "groeien, ontwikkelen", het beschrijft de geest en het werk van Cantine Lunea, altijd in harmonie met Moeder Natuur. De rode wijn presenteert zich met een intense robijnrode kleur. Het aroma van rijp rood fruit, bosbessen, bramen, pruimen en rode moerbeien, is verleidelijk en bezielend. De kruidige noot, die doet denken aan zwarte peper en zoethout, is subtiel op de achtergrond en flatteert zijn mediterrane oorsprong. De wijn is zijdeachtig en zacht, ligt discreet op het gehemelte en de tong en laat een geruststellende tanninestructuur achter.  Aanbevolen voedsel voor de Auxo Colli di Luni DOC Eenvoudige Italiaanse gerechten van het platteland zoals lasagne, een "pasta al ragout" of zelfs cannelloni in tomatensaus gaan het best samen met deze vertegenwoordiger uit Ligurië.  Feiten over de teelt en ontwikkeling van de Auxo Colli di Luni DOC  van Cantine Lunae De 30 jaar oude Canaiolo, Ciliegiolo & Sangiovese wijnstokken die de blend vormen voor de Auxo Collidi Luni DOC  van Cantine Lunae zijn aangeplant op skeletrijke, met kiezels bezaaide wijngaarden. Ze staan dicht op elkaar met 4000 wijnstokken op een enkele hectare. Nadat de druiven in september volledig rijp zijn geoogst, worden ze zachtjes gefermenteerd in roestvrij staal met een maceratieperiode van ongeveer 10 dagen. De alcoholische gisting wordt gevolgd door 6 maanden rijping in grote oude eiken vaten, die de wijn extra complexiteit en rijpingspotentieel geven, alsmede finesse en expressiviteit.  Awards voor de Auxo Colli di Luni DOC van Lunae Decanter: Zilveren medaille 2011 (Vintage 08) Wine Spectator: Cover of Best 100 Values - April 2014, 88 pts (Yr. 10)  
Silber
Medaille
Decanter
Zure kers, zwarte bes en Framboos
  • Dieser Rotwein aus Canaiolo, Ciliegiolo und Sangiovese Trauben harmoniert hervorragend mit Ochsenbacke mit Kartoffel-Rösti
  • Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Ligurien besonders balanciert
  • Dieser italienische Rotwein eignet sich ausgezeichnet vortrefflicher Genuss zu einer Vielzahl von Gerichten & Anlässen

Auxo Colli di Luni DOC 2019 - Cantine Lunae

Hebt u vragen bij het product?
Dieses Produkt ist in Sets je 6 Einheiten kaufbar.
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

0.75 Liter ( 19,51€ * / 1 Liter)
70011-IT-RW-BL-303-10

Levertijd ca. 3-5 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Auxo Colli di Luni DOC 2019 - Cantine Lunae
14,63  €
0.75 l ( 19,51€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

Het Griekse woord Auxo betekent "groeien, ontwikkelen", het beschrijft de geest en het werk van Cantine Lunea, altijd in harmonie met Moeder Natuur.

De rode wijn presenteert zich met een intense robijnrode kleur.

Het aroma van rijp rood fruit, bosbessen, bramen, pruimen en rode moerbeien, is verleidelijk en bezielend. De kruidige noot, die doet denken aan zwarte peper en zoethout, is subtiel op de achtergrond en flatteert zijn mediterrane oorsprong.

De wijn is zijdeachtig en zacht, ligt discreet op het gehemelte en de tong en laat een geruststellende tanninestructuur achter.

 Aanbevolen voedsel voor de Auxo Colli di Luni DOC

Eenvoudige Italiaanse gerechten van het platteland zoals lasagne, een "pasta al ragout" of zelfs cannelloni in tomatensaus gaan het best samen met deze vertegenwoordiger uit Ligurië.

 Feiten over de teelt en ontwikkeling van de Auxo Colli di Luni DOC  van Cantine Lunae

De 30 jaar oude Canaiolo, Ciliegiolo & Sangiovese wijnstokken die de blend vormen voor de Auxo Collidi Luni DOC  van Cantine Lunae zijn aangeplant op skeletrijke, met kiezels bezaaide wijngaarden. Ze staan dicht op elkaar met 4000 wijnstokken op een enkele hectare. Nadat de druiven in september volledig rijp zijn geoogst, worden ze zachtjes gefermenteerd in roestvrij staal met een maceratieperiode van ongeveer 10 dagen. De alcoholische gisting wordt gevolgd door 6 maanden rijping in grote oude eiken vaten, die de wijn extra complexiteit en rijpingspotentieel geven, alsmede finesse en expressiviteit.

 Awards voor de Auxo Colli di Luni DOC van Lunae

  • Decanter: Zilveren medaille 2011 (Vintage 08)
  • Wine Spectator: Cover of Best 100 Values - April 2014, 88 pts (Yr. 10)

 

PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Rode Wijn
Wijn kleur: Rood
Smaak: Droge
Wijnoogst: 2019
Totale zuurgraad ca. in g/l: 5,5
Restsuiker ca. in g/l: 3,0
Land: Italië
Regio: Ligurië (IT)
Subregio: Colli di Luni DOC (IT)
Druivensoort: Canaiolo , Ciliegiolo , Sangiovese
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: DOC Denominazione di origine controllata
Prijzen: Decanter Awards - Silber
Aroma: Zure kers , zwarte bes , Framboos
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld
Wijnglas aanbeveling: Bordeaux glas
Flesdesign & uitrusting: klassiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 5
Alcohol in vol%: 13,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Cantina Lunae - Via Bozzi 63 - 19034 Ortonovo - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP