Meer informatie over Barrua Isola dei Nuraghi IGT 3,0l Doppelmagnum - Agricola Punica
De krachtige Barrua Isola dei Nuraghi 3,0l dubbele magnum van Agricola Punica glijdt in het glas met een dichte paarsrode kleur. Als je het glas iets schuin houdt, verschuift de kleur van deze op vat gerijpte wijn naar granaatrood aan de randen. Als je het glas een beetje lucht geeft door het te draaien, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in heldere glasramen aan de rand van het glas. Deze Italiaanse cuvée onthult prachtige expressieve tonen van framboos en aalbes in het glas. Er zijn ook toetsen van zoethout, peper en zwarte kers.
Deze Italiaanse wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Zoals je zou verwachten van een wijn uit het segment icoonwijnen, verrukt deze Italiaanse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor een uitstekende smaak is niet noodzakelijk restsuiker nodig. De textuur van deze krachtige rode wijn is heerlijk fluweelzacht in de mond. Op de afdronk maakt deze rijpe wijn uit de wijnregio Sardinië eindelijk indruk met zijn opmerkelijke lengte. Opnieuw zijn er toetsen van rode bes en framboos. Minerale tonen van de door zand en klei gedomineerde bodem worden aan de afdronk toegevoegd.
Wijnbereiding van de Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dubbele magnum
De krachtige Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dubbele magnum uit Italië is een cuvée gemaakt van de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Carignan en Merlot. De druiven groeien onder optimale omstandigheden op Sardinië. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in bodems van zand en klei. Zonder twijfel wordt de Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dubbele magnum ook gekenmerkt door meer dan alleen de Isola dei Nuraghi IGT bodem. Deze Italiaan kan letterlijk omschreven worden als een wijn van de Oude Wereld, die zich op een bijzonder indrukwekkende manier presenteert. De druiven voor deze rode wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Na de handmatige oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door een rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt afgetapt. De rijping op vat wordt gevolgd door een flinke rijping op fles, wat deze rode wijn nog complexer maakt.
Aanbeveling voor Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dubbele magnum
Deze Italiaanse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij geroosterde kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen of spaghetti met kappertjes en tomatensaus.