De Bellini van Cipriani is een heerlijk lichte, verfrissende, fruitige cocktail op basis van het sap van witte perzik en Prosecco. In 1948 werd het uitgevonden door Giuseppe Cipriani, oprichter en eigenaar van de beroemde Harry's Bar in Venetië. De aanleiding was een speciale tentoonstelling in Venetië ter ere van de grote Renaissance-schilder Giovanni Bellini. Giuseppe werd geïnspireerd en zo ontstond een nieuwe cocktail, die al snel over de hele wereld bekend werd en die hij "Bellini" noemde ter ere van de grote schilder. Harry's Bar werd in 1931 in Venetië geopend, vlak achter het San Marcoplein, en is een ontmoetingsplaats geweest voor schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars en andere beroemdheden die hier bijna dagelijks kwamen en gingen, vooral sinds de jaren 1950. Ernest Hemingway, Truman Capote en Orson Welles, Charlie Chaplin, Arturo Toscanini, Peggy Guggenheim en de adel van Venetië, onder anderen, bezochten de plaats. In 2001 werd Harry's Bar aangewezen als nationaal monument. Vandaag de dag runt de zoon van de stichter Arrigo Cipriani de zaak en blijft hij de ideeën ontwikkelen voor de hedendaagse Cipriani-specialiteit.
Perzik
  • Dieser Weinhaltiges Getränk passt vorzüglich zu Bratapfel und Vanille-Eis
  • Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien besonders leichtfüßig
  • Ein idealer Weinhaltiges Getränk, ausgezeichnet als leichtfüßiger Aperitif

Bellini Cipriani – The Original Harry's Bar Cocktail

Op wijn gebaseerde drank Italië Italië Veneto (IT)
Dit item is momenteel niet beschikbaar!
Hebt u vragen bij het product?
11,77  €
0.75 l ( 15,69€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Bellini Cipriani – The Original Harry's Bar Cocktail
11,77  €
0.75 l ( 15,69€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Bellini van Cipriani is een heerlijk lichte, verfrissende, fruitige cocktail op basis van het sap van witte perzik en Prosecco. In 1948 werd het uitgevonden door Giuseppe Cipriani, oprichter en eigenaar van de beroemde Harry's Bar in Venetië. De aanleiding was een speciale tentoonstelling in Venetië ter ere van de grote Renaissance-schilder Giovanni Bellini. Giuseppe werd geïnspireerd en zo ontstond een nieuwe cocktail, die al snel over de hele wereld bekend werd en die hij "Bellini" noemde ter ere van de grote schilder.

Harry's Bar werd in 1931 in Venetië geopend, vlak achter het San Marcoplein, en is een ontmoetingsplaats geweest voor schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars en andere beroemdheden die hier bijna dagelijks kwamen en gingen, vooral sinds de jaren 1950.

Ernest Hemingway, Truman Capote en Orson Welles, Charlie Chaplin, Arturo Toscanini, Peggy Guggenheim en de adel van Venetië, onder anderen, bezochten de plaats. In 2001 werd Harry's Bar aangewezen als nationaal monument. Vandaag de dag runt de zoon van de stichter Arrigo Cipriani de zaak en blijft hij de ideeën ontwikkelen voor de hedendaagse Cipriani-specialiteit.

PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Op wijn gebaseerde drank
Smaak: mild - doux - sweet - dolce
Wijnoogst: NV
Land: Italië
Regio: Veneto (IT)
Gelegenheid: Aperitief , Familiefeest , Romantisch diner , Valentijnsdag
Aroma: Perzik
Optimale serveertemperatuur in C °: 5 - 7
Stijl: klassiek
Wijnglas aanbeveling: Mousserend wijnglas
Flesdesign & uitrusting: Mousserende wijnfles , artistiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Champagne kurk
Alcohol in vol%: 5,5
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Ingrediënten: Perziksap , Prosecco
Distributeur: Cipriani Spa - Via Capo d'Argine N.45 - 30020 Losson della Battaglia - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP