- Dieser Rotwein aus besten Trauben passt perfekt zu gefüllten Paprikaschoten oder geschmorten Hähnchen in Rotwein
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Aragonien besonders duftig und komplex
- Ein kraftvoller Rotwein, perfekt zu Weihnachten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Blecua van Viñas del Vero is een uitstekende, complexe rode wijn gemaakt van de druivensoorten Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Garnacha.
In deze wijn glinstert een diep, donker granaatrood met bijna ondoorzichtige accenten in het glas. Meerlagige aroma's van rijpe zwarte bosbessen, sappige pruimen en kersen, minerale, kruidige tonen en hints van sigaar en chocolade ontvouwen zich geleidelijk. Ook in de mond openbaart zich deze aromatische variëteit van de neus met een dichte textuur van donker fruit. De mineraliteit en de specerijen zijn zeer goed geïntegreerd in de krachtige, soepele en goed gestructureerde body. De fluweelzachte tannines begeleiden de elegante, lange en diepe afdronk.
Deze Spaanse rode wijn heeft een groot ontwikkelingspotentieel!
Vinificatie van de Viñas del Vero Blecua
Blecua is het vlaggenschip van Viñas del Vero in de DO Somontano wijnstreek in Spanje. Onder het zorgvuldig gerestaureerde herenhuis ligt een diepe tufsteengrot die door tunnels verbonden is met een ondergronds meer. In deze koele vochtigheid wordt de kostbaarste schat van de wijnmakers van de Vero bewaard. De Blecua wordt op het landgoed gevinifieerd met veel handwerk en minutieuze aandacht voor detail. Het doel was vanaf het begin om de beste wijn van Spanje te maken. De hoeveelheden zijn klein en oude jaargangen zijn al jaren niet meer voorradig.
De druivensoorten die in Blecua worden gebruikt, worden in de eerste fase apart vergist en gerijpt in Franse eiken vaten van vier verschillende groottes. Na 8 maanden selecteert chef oenoloog José Ferrer de beste vaten en mengt ze tot zijn edele cuvée. Deze wijn krijgt zijn final touch gedurende nog eens 12 maanden in nieuwe vaten.
Aanbevolen voedsel voor de Blecua
Geniet van deze droge rode cuvée uit Spanje bij gestoofd lamsvlees met mediterrane kruiden, wildstoofpot met verse lintnoedels, gekonfijte eend op gele linzen en bij middeloude bergkazen.
- Meer producten van Viñas del Vero
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Droge |
Wijnoogst: | 2009 |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 4,7 |
Restsuiker ca. in g/l: | 3,4 |
Land: | Spanje |
Regio: | Aragón (ES) |
Subregio: | Somontano DO (ES) |
Gelegenheid: | Open haard 's avonds , Verras kenners , Romantisch diner , Kerstmis |
Gerijpt in: | Klein hout |
Druivensoort: | Cabernet Sauvignon , Garnacha , Shiraz , Tempranillo |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | D.O. Denominación de Origen |
Bodems en lagen: | Zand , Leem |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Franse eik |
Rijping in maanden: | 20 |
Aroma: | geroosterd hout , Blackberry , Zure kers , mineraal , Zoethout , Eucalyptus , Chocolade |
Mondgevoel: | fluweelzacht , krap |
Finale: | erg lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Oude wereld , Warm klimaat groeiende gebied , geurig , complex |
Past goed bij: | Donker eten |
Wijnglas aanbeveling: | Bourgondische beker |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 20 |
Alcohol in vol%: | 14,0 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Viñas del Vero - Crta. a Naval Km 3.7 - 22300 Barbastro (Huesca) - Spanien |