- Dieser Rotwein aus Albarossa Trauben passt ausgezeichnet zu pikanten Curry mit Lamm oder Ossobuco
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus dem Piemont außerordentlich balanciert
- Ein vielfach ausgezeichneter Rotwein, perfekt zur Familienfeier
Meer informatie over Bricco Colma Monferrato Piemonte DOC - Prunotto
Er is ook een kleurrijke overgang naar granaatrood te zien aan de randen. Als je het wijnglas ronddraait, zie je een eersteklas balans in deze rode wijn, want hij is niet waterig, stroperig of likeurachtig aan de wanden van het glas. Deze Italiaanse single-variietal wijn heeft heerlijk complexe smaken van morellen, zwarte kersen, pruimen en pruimen in het glas. Er zijn ook hints van vanille, zwarte thee en pure chocolade.
Deze wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met uitzonderlijk weinig restsuiker. Zoals je zou verwachten van een wijn van deze faam, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor de smaak is niet per se veel restsuiker nodig. In de mond is de textuur van deze evenwichtige rode wijn heerlijk zijdezacht, smeltend, dicht en krachtig. De afdronk van deze zeer rijpe rode wijn uit de wijnstreek Piemonte, meer bepaald uit Piemonte DOC, verrukt uiteindelijk met een opmerkelijke afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door mergel en zand gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Prunotto Bricco Colma Monferrato Piemonte
Deze rode wijn focust duidelijk op één druivensoort, namelijk Albarossa. Alleen de beste druiven werden geoogst voor deze prachtig uitgebalanceerde single-varietal wijn van Prunotto. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Piemonte. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in bodems van zand, klei en mergel. De Bricco Colma Monferrato Piemonte is door en door een wijn uit de Oude Wereld, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. De rijpheid van de druiven voor deze wijn van Albarossa wordt in grote mate beïnvloed door het klimaat van het teeltgebied. In Piemonte gedijen de druiven in een eerder koel klimaat, wat tot uiting komt in bijzonder lange en gelijkmatige druiven en een eerder gematigd mostgewicht. De druiven voor deze rode wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in roestvrijstalen tanks en kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt afgetapt. De rijping in vaten wordt gevolgd door een uitgebreide flesrijping, wat deze rode wijn nog complexer maakt.
Aanbevelingen voor Prunotto Bricco Colma Monferrato Piemonte
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van gebraden kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn, eendenborst met suikererwten of boeuf bourguignon.
Awards voor de Bricco Colma Monferrato Piemonte van Prunotto
Deze wijn uit Piemonte DOC heeft niet alleen indruk op ons gemaakt, maar is ook onderscheiden door gerenommeerde wijncritici. De beoordelingen omvatten het oogstjaar 2011
- I Vini di Veronelli - 90 punten
- Bibenda (Duemilavini) - 4 druiven
- Gambero Rosso - 1 glas
- Meer producten van Prunotto