Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Meer informatie over Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
De op vat gerijpte Brunello di Montalcino uit de wijnstreek Toscane onthult zich in het glas met een dichte robijnrode kleur. Met een kleine draai onthult het rode wijnglas een charmante granaatrode kleur aan de randen. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die zichtbaar is in de heldere glas-in-loodramen aan de rand van het glas. De eerste neus van Brunello di Montalcino toont nuances van pruimen, bramen en frambozen. De fruitige hints van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping en nog meer fruitige, balsamico nuances.
De Valdicava Brunello di Montalcino is aangenaam droog in de mond. Deze rode wijn is nooit grof of streng, maar rond en soepel. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk krachtige textuur. De afdronk van deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Toscane, meer bepaald van Brunello di Montalcino DOCG, verrukt uiteindelijk met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van Brunello di Montalcino uit Valdicava
De basis voor de krachtige Brunello di Montalcino uit Toscane zijn druiven van het druivenras Sangiovese. Brunello di Montalcino is door en door een wijn uit de Oude Wereld, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk onderstreept. De druiven voor Brunello di Montalcino worden uitsluitend met de hand geoogst bij optimale rijpheid, zonder de hulp van grove en minder selectieve oogstmachines. Na de druivenoogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks en grote houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Na de gisting kan de Brunello di Montalcino nog een paar maanden harmoniseren op de fijne droesem.
Aanbevelingen voor de Brunello di Montalcino van Valdicava
Deze rode wijn uit Italië wordt het best gedronken bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij is perfect als begeleider van lamsstoofpot met kikkererwten en gedroogde vijgen, gestoofde kip in rode wijn of ossobuco.
Awards voor de Brunello di Montalcino uit Valdicava
Naast een iconische wijnreputatie kan deze rode wijn uit Valdicava ook bogen op awards en topnoteringen boven de 90 punten. In detail, deze zijn voor de 2015 vintage
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 96 punten
- James Suckling - 99 punten
- Meer producten van Valdicava