Meer informatie over Cabernet Franc 1,5 l Magnum in HK - Villa Santo Stefano
In het glas biedt de Cabernet Franc 1,5 l Magnum in HK van Villa Santo Stefano een dichte paarsrode kleur. Bij het ronddraaien van het wijnglas onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in de glas-in-loodramen aan de rand van het glas. In de neus onthult deze Villa Santo Stefano rode wijn allerlei soorten zure kersen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, voegt de rijping in kleine houten vaten kruidnagel en witte peper toe aan de mix.
Deze Italiaanse wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met uitzonderlijk weinig restsuiker. Zoals je zou verwachten van een wijn uit het segment van de Icoonwijnen, verrukt deze Italiaanse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Smaak heeft niet noodzakelijk veel suiker nodig. Deze vlezige rode wijn is vol en veelzijdig in de mond. Op de afdronk verrast deze zeer houdbare wijn uit de Toscaanse wijnstreek uiteindelijk met zijn uitzonderlijke lengte. Er zijn opnieuw hints van zure kersen.
Vinificatie van de Villa Santo Stefano Cabernet Franc 1,5 liter magnum in HK
De basis voor de krachtige Cabernet Franc 1,5 liter magnum in HK uit Toscane zijn druiven van de druivensoort Cabernet Franc. De Cabernet Franc 1,5 liter magnum in HK is een Oude Wereld wijn in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk onderstreept. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De vinificatie wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Aanbeveling voor de Cabernet Franc 1,5 liter magnum in HK van Villa Santo Stefano
Deze Italiaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Het is de perfecte begeleider van geroosterde kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, groente couscous met runder rissoles of gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten.