♥ Momenteel 17 151 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!
Filters sluiten
van tot
Aanbiedingen  
Hooggewaardeerd  
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!

De Frescobaldi-familie belichaamt al 700 jaar de essentie van Toscane. 

Castello di Nipozzano - het oudste landgoed van de Frescobaldi-familie

Al in de Renaissance werden hun wijnen aan vele Europese hoven gedronken. De Frescobaldi-familie dankt haar belangrijke positie onder de beroemdste wijnproducenten op Europees niveau aan de combinatie van terroir en haar innovatieve geest. Edele druivensoorten als Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay zijn op de landgoederen vertegenwoordigd. Sinds 1990 ondersteunen de beroemde oenoloog Nicoló D' Afflito en zijn team van agronomen en oenologen Frescobaldi. 

Castello-di-Nipozzano-Vineyard

Kwaliteitsgetuigenissen van gerenommeerde kunstenaars

Het historische wijnhuis Castello di Nipozzano, met 240 hectare bebouwde oppervlakte, ligt in de Chianti-Rufina-zone. De wijnmakerij is een fort dat is gebouwd om de stad Florence te verdedigen. Het is sinds het jaar 1000 in het bezit van de Frescobaldi-familie. Gelegen ten oosten van Florence, staat de regio bekend om zijn gebrek aan water en is altijd al gewaardeerd voor de wijnbouw. Nipozzano betekent overigens "senza pozzo", d.w.z. "zonder put" in de volkstraditie. In het Castello di Nipozzano werden de Bordeaux-druivenrassen Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc voor het eerst verbouwd in het midden van de 19e eeuw door een lid van de Frescobaldi-familie. Voor een bedrag van 1000 zilveren florijnen werden de nieuwe druivenrassen aangeschaft. Een moedige investering in die tijd, die zich pas 100 jaar later zou terugbetalen. De kwaliteit van de Nipozzano wijnen werd al genoemd tijdens de Renaissance. En niet door iedereen, maar door grote kunstenaars als Donatello en Michelozzo Michelozzi

Wijnmakerij Castello-di-Nipozzano

De Nipozzano Riserva

Het label van de Nipozzano Riserva heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot het midden van de 19e eeuw. Het wapen van de Albizi-familie van Florence verwijst naar het huwelijk tussen Leonia degli Albizi en Angiolo Frescobaldi. In het midden van het wapen symboliseren twee concentrische cirkels een kaart die gebruikt wordt voor het kammen van wol. De Albizi-familie was rijk geworden in het gilde van laken- en bonthandelaren. Boven het wapen is de adellijke kroon versierd, waaronder het achtste kruis van de Orde van Santo Stefano, een oude pauselijke orde van ridders. In het midden het gezegde "Post Deum", God komt op de eerste plaats.

Castello di Nipozzano Kelders

En ook hier staan de druivensoorten van het wijnhuis Castello di Nipozzano voor u op de lijst 

  • Chardonnay
  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon
  • Canaiolo
  • Colorino
  • Malvasia Nera
  • Merlot
  • Petit Verdot
  • Sangiovese

Verdere informatie over Castello Nipozzano - Frescobaldi

Adres
Bedrijfsnamen:Castello Nipozzano
Straat:Località Nipozzano, 7
Stad:50060 Pelago (FI)
Land:Italië
Regio:Toscane
Continent:Europa
Contact & Web
Website:https://www.frescobaldi.com/de/weinguter/castello-nipozzano
E-Mail:info@frescobaldi.it
Facebook:https://www.facebook.com/FrescobaldiVini
Twitter:https://twitter.com/frescobaldivini
Telefoon:+39 055 831 1050
Bedrijf
Jaar van oprichting:1327
Groep van ondernemingen:Marchesi de Frescobaldi SpA
Eigenaar:Marchesi de Frescobaldi SpA
Directeur:Lamberto Frescobaldi
UP UP
UP