♥ Momenteel 18 945 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Cava

(70)

In de kelders van Catalonië rijpt een Spaanse specialiteit: Cava.

Lees meer over Cava
Filters sluiten
van tot
Hooggewaardeerd  
24 uur Express  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Cava Stars Brut Reserva 2018 - Castillo Perelada
Cava Stars Brut Reserva 2018 - Castillo Perelada
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES)
Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES)
TIP!
Reserva Brut DO - Segura Viudas Reserva Brut DO - Segura Viudas
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Pupitre Brut Reserva Imperial - Cellers de l’Arboc Pupitre Brut Reserva Imperial - Cellers de l’Arboc
Mousserende wijn Cava extra brut Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Tresor Gran Reserva brut DOP 2018 - Pere Ventura Tresor Gran Reserva brut DOP 2018 - Pere Ventura
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES)
Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Rosé Brut DO - Clos Montblanc Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Rosé Brut DO - Clos Montblanc
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Bienvenido Cava Brut DO - Pere Ventura Bienvenido Cava Brut DO - Pere Ventura
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Penedès DO (ES)
alcoholvrij
bio bio
Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Catalunya DO (ES)
Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje La Rioja (ES) Cava DO (ES)
Pupitre Brut - Cellers de l’Arboc Pupitre Brut - Cellers de l’Arboc
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Brut DO - Clos Montblanc Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Brut DO - Clos Montblanc
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
vegan vegan
Proa Cava Rosado Brut - Vallformosa Proa Cava Rosado Brut - Vallformosa
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Rosado Brut DO - Segura Viudas Rosado Brut DO - Segura Viudas
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Cava Rosado DO - Palau Cava Rosado DO - Palau
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
1551 Brut Rosé - Codorníu 1551 Brut Rosé - Codorníu
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Penedès DO (ES)
vegan vegan
Proa Cava Brut - Vallformosa Proa Cava Brut - Vallformosa
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Conde De Haro Cava Brut Rosé 2016 - Bodegas Muga Conde De Haro Cava Brut Rosé 2016 - Bodegas Muga
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje La Rioja (ES) Cava DO (ES)
- Heredad Reserva Brut DO 1,5 l Magnum in Holzkiste - Segura Viudas
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Cava Brut Reserva - Vilarnau
Cava Brut Reserva - Vilarnau
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
bio bio
Cava Brut Reserva Rosado - Vilarnau Cava Brut Reserva Rosado - Vilarnau
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Reserva Semi Seco DO - Segura Viudas Reserva Semi Seco DO - Segura Viudas
Mousserende wijn Cava Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
Cava Raimat Chardonnay - Xarello Brut Nature DO - Raimat Cava Raimat Chardonnay - Xarello Brut Nature DO - Raimat
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Costers del Segre DO (ES)
Grans Moments Brut Cava DO - Finca Pronamala Grans Moments Brut Cava DO - Finca Pronamala
Mousserende wijn Cava brut - bruto Spanje Catalonië (ES) Cava DO (ES)
1 van 3

Cava - Een uitstapje door Catalonië

Onder de grond van Catalonië rijpt een Spaanse specialiteit die in alle opzichten kan concurreren met de grote Franse champagne: Cava, een mousserende wijn die wordt gemaakt door de gistingsmethode op de fles, bedwelmt dorstlessers met gemak. Een krachtig boeket, onderstreept door een nobel perlage, presenteert zich in animerende kleur in het glas - perfect om te vieren, te genieten en achterover te leunen. Edele Spaanse Cava-mousserende wijn voor een speciaal uur en wat is speciaal beslist u. Cava op VINELLO - gaat ondergronds.

Cava - gist in de fles, smaakt in het glas

Niet ver van Barcelona, in de wijnstreek van Penedés, vindt u tal van bodega's en nog meer cava's, de ondergrondse versie van een Spaanse wijnmakerij. Bijna 96% van alle Cava-mousserende wijnen worden ondergronds geproduceerd. Het kwaliteitszegel van Denominació d'Origen Cava garandeert een constante hoge kwaliteit van de producten, maar is in principe geen lokale aanduiding. Andere productielocaties zijn te vinden in Valencia, Rioja en Navarra. De thuisbasis van Cava is en blijft echter de Penedés regio, rond het stadje Sant Sadurní d'Anoia. Naar het originele Franse model persen de wijnboeren de Cava door middel van flesgisting. Het resultaat hoeft de vergelijking met champagne niet te schuwen, want Cava is licht, sprankelend en vol fijne aroma's, wat de Spaanse mousserende wijn een nobele metgezel maakt voor allerlei gelegenheden.

Cava en bodega

De naam Cava komt van de plaats waar de wijn mousserend wordt - in de kelder. In het verleden werd de Spaanse Cava nog Champagne genoemd, omdat er in principe geen verschil in productie en kwaliteit was. Door de toetreding van Spanje tot de EU is de Europese wijnwet echter ook van kracht geworden. En aangezien champagne een lokale aanduiding is, moesten de Spanjaarden een nieuwe naam vinden voor het kwaliteitsproduct. Omdat een mousserende wijn beter kan rijpen als hij wordt gekoeld en dit waarschijnlijk wordt bereikt door een ondergrondse opslagplaats, besloten de wijnboeren tot de naam Cava. Cava is de Spaanse term voor een ondergrondse kelder waar de omstandigheden ideaal zijn voor mousserende wijn. Terzijde; een bovengrondse Spaanse wijnmakerij wordt een bodega genoemd.

Cavasmaken

Cavas zijn expressieve en harmonieuze mousserende wijnen met rijp fruit en vitale zuren. Afhankelijk van de smaak is een Cava soms droog, soms zoet. Om verrassingen in het glas te voorkomen, volgt hier een kort overzicht van de smaken van de Cava-mousserende wijnen.

  • brut: droog met een maximum restsuikergehalte van 15 gram per liter
  • extra brut: extra droog met maximaal 6 gram restsuiker per liter
  • brutale aard: zeer droog met een maximum van 3 g/l
  • extra seco: minder droog dan brutaal met een restsuikergehalte tussen 12 en 20 g/l
  • seco: droog met een restsuikergehalte van 17-35 g/l
  • semi seco: semi-droge cava's met 33-55 g/l restsuiker

Productie van Cava

Sinds Josep Raventós in 1872 zijn kennis van de champagne, die hij in Frankrijk had verworven, naar Spanje bracht, is de Méthode traditionelle, de typische champagnemethode, de manier waarop een wijn moet gaan om later als Cava sprankelende vreugde te brengen aan het volk.

  • Het begint met de basiswijn. Goedgekeurde druivenrassen zijn Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat en Pinot Noir. Traditioneel bestaat de basiswijn uit Xarel-lo voor het lichaam, Parellada voor de elegantie en Macabeo voor de frisheid. De tirage wordt toegevoegd aan de cuveé, bestaande uit zuivere gist en kristalsuiker.
  • Nu wordt het mengsel gebotteld en verzegeld. De gisting begint horizontaal in de kelder. De gist zet de suiker om in alcohol en koolzuur. Hoe langer deze tweede gisting duurt, hoe hoger de kwaliteit van de afgewerkte cava.
  • Om het gistextract later uit de fles te halen, wordt er begonnen met het doorzeven. De flessen worden ondersteboven op schuine aanaardkatrollen geplaatst. Geleidelijk aan worden de flessen een beetje geschud, een beetje gedraaid en steeds meer verticaal in de schudkatrollen geplaatst. Op deze manier beweegt het extract zich stukje bij beetje in de hals van de fles.
  • Na maanden opslag worden de flessen ondersteboven ondergedompeld in -20°C koude pekel, zodat de hals van de fles en dus ook de gist daar diepgevroren is. Als de fles wordt geopend, schiet het koolzuur uit de bevroren gist.
  • Voordat de Cava klaar is, wordt de fles gevuld met de verzenddosering. Dit is een mengsel van dezelfde Cuveé en rietsuiker. Afhankelijk van de dosering wordt hier de smaak van de cava bepaald.
  • Tot slot wordt de fles weer dichtgekurkt en stevig afgesloten met een draad. De Cava is klaar.

Cava Denominació d'Origen

Om deze trotse naam te mogen dragen, gelden er strenge richtlijnen voor cava-mousserende wijnen. Een Cava D.O. moet dus aan de volgende kenmerken voldoen:

  • De gisting moet ten minste negen maanden in de fles plaatsvinden. Reservaten gisten 15 maanden en Gran Reservas zelfs 30 maanden in de fles.
  • De afgewerkte Cava moet een alcoholgehalte hebben tussen 10,8 en 12,8 volumeprocent.
  • De zuurgraad moet ten minste 5,5 g/l bedragen
  • Alleen de druivensoorten Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat en Pinot Noir zijn toegestaan voor Cavas.

Onze VINELLO aanbeveling

Reserva Brut DO - Segura Viudas
Een Cava na de traditionele productie en van de typische druivensoorten. De Reserva Brut D.O. is heerlijk fruitig en verfrissend en presenteert zich strogeel in het glas. Het elegante perlage verfijnt de florale nuances en opent een afgeronde afwerking. Deze met de hand geoogste en maandenlang gefermenteerde cava van het wijnhuis Segura Viudas belooft een unieke en stimulerende ervaring te worden voor vakanties, alle dagen en mediterrane feesten.

Dingen om te weten over Cava

Wat is Cava Sparkling Wine?

Cava is een Spaanse variant van champagne. Cava wordt ook gemaakt door gisting op de fles en wordt beschouwd als een mousserende wijn van zeer hoge kwaliteit.

Wat is de ideale drinktemperatuur voor Cava?

Cavamousserende wijn wordt het best geserveerd bij een drinktemperatuur van 8°C.

Hoe bewaar je Cava-mousserende wijn?

De cava's worden kant en klaar verkocht en kunnen direct worden geconsumeerd. Voor kortstondige opslag wordt een koele, donkere en temperatuurbestendige opslagplaats aanbevolen. Cava-mousserende wijnen geven de voorkeur aan staande opslag.

Wat houdt Cava in?

Cava is ideaal als aperitief, maar gaat ook goed samen met lichte maaltijden. Zeevruchten, salades, pasta's, vis, wit vlees en desserts worden beschouwd als harmonieuze begeleiders van de Cava-mousserende wijn.

Hoe lang duurt een open fles Cava-mousserende wijn?

Een geopende fles Cava-mousserende wijn is meestal 2-3 dagen houdbaar, mits de fles goed is afgesloten met een champagnestop of de zuurstof in de fles is verlaagd met een wijnpomp. Anders is het een geopende fles in de koelkast en het beste om de volgende dag te drinken.

Cavamousserende wijn online goedkoop kopen

Geniet van de sprankelende specialiteit uit Catalonië en enkele verspreide uithoeken van Spanje en trakteer uzelf op sprankelende, fruitige Cavas voor een geweldige prijs. Proef feestelijke momenten met Spaanse lichtheid. Bij VINELLO vindt u een uitgelezen selectie van eersteklas Cavas. Koop uw favorieten en profiteer van onze snelle en verzekerde levering. Bestel uw Cava online, koel hem af en geniet ervan met vrienden, als een tweetal of terwijl u in gedachten verzonken bent. Cava bij VINELLO - proef de sprankelende joie de vivre.

Dingen die u moet weten over Cava
Was ist Cava Sekt oder Schaumwein?
Cava ist ein Schaumwein aus Katalonien in Spanien. Der Cava (Deutsch Sekt, spanisch auch el cava (vi escumós)) wird mit der Flaschengärungsmethode hergestellt. Cava als qualitativ sehr hochwertiger Schaumwein.
Wo liegt die ideale Trinktemperatur für Cavas?
Cava Schaumwein wird optimal bei einer Trinktemperatur von 8°C serviert.
Wie lagert man Cava Schaumwein?
Cavas werden trinkfertig im Verkauf angeboten und können sofort getrunken werden. Für eine kurzzeitige Lagerung empfiehlt sich ein kühler, dunkler und temperaturbeständiger Lagerplatz. Cava Schaumweine ziehen eine stehende Lagerung vor.
Zu was passt Cava?
Cava eignet sich ideal als Aperitif, aber auch zu leichten Speisen. Meeresfrüchte, Salate, Pasta, Fisch, helles Fleisch und Desserts gelten als harmonische Speisebegleiter zum Cava Schaumwein.
Wie lange hält sich eine offene Flasche Cava Schaumwein?
Eine geöffnete Flasche Cava Schaumwein hält sich in der Regel noch 2-3 Tage, sofern die Flasche mit einem Sektverschluß fest verschlossen wurde oder mit einer Weinpumpe der Sauerstoff in der Flasche reduziert wurde. Ansonsten gilt es eine geöffnete Flasche im Kühlschrank zu lagern und am besten am nächsten Tag zu trinken.
UP UP
UP