Het wijnhuis Cecilia Beretta werd in de jaren tachtig opgericht als landbouwbedrijf en als faciliteit voor studies en experimenten. Het is de trots en vreugde van de Pasqua familie. De naam komt van de prachtige Villa Beretta, voormalig eigendom van graaf Giuseppe Beretta, heerser van Verona, landbouwer en plattelandsdichter, gebouwd in de 17e eeuw in Mizzole, ten westen van Valpolicella.
De familie Pasqua verwierf de wijngaarden Mizzole, Mattaranetta en San Felice aan het einde van de jaren tachtig. Aan deze wijngaarden werd bijzondere aandacht besteed , vooral nadat de onderneming Pasqua haar positie op de internationale markten had geconsolideerd en er bijgevolg belangrijke middelen konden worden geïnvesteerd in de gerichte verbetering van de kwaliteit.
Het hoofddoel van het wijnhuis Cecilia Beretta is de kracht en de persoonlijkheid van de traditionele wijnen van het Valpolicella- en Soave-gebied naar voren te brengen, het resultaat van een eeuwenoude, unieke wijnbouwcultuur en geschiedenis van het terroir, gekoppeld aan een cultuur van innovatie, teneinde de typische wijnkenmerken en -kenmerken van het productiegebied als uitdrukking van zijn oorsprong naar voren te brengen.
De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels van het Valpolicella gebied en op de vulkanische bodems van de heuvels rond Soave. 54 hectare behoort tot het familiedomein, en nog eens 35 staan onder contract en worden exclusief voor de wijnmakerij bewerkt.
Het wijnhuis, dat wordt geleid door de zussen Cecilia en Carlotta Pasqua, produceert een beperkte selectie rode, witte en roséwijnen van hoge kwaliteit met ongeveer 200.000 flessen per jaar en werkt volledig onafhankelijk en los van de productie van het bedrijf Pasqua Vigneti e Cantine.
Verdere informatie over Cecilia Beretta
Adres | |
---|---|
Bedrijfsnamen: | Azienda Agrigola Cecilia Beretta |
Straat: | Via Belvedere 135 |
Stad: | 37131 Verona |
Land: | Italië |
Regio: | Veneto |
Continent: | Europa |
Contact & Web | |
Website: | http://www.ceciliaberetta.it/ |
E-Mail: | info@pasqua.it |
Facebook: | https://www.facebook.com/pasquawinesitaly |
Twitter: | https://twitter.com/PasquaWinery |
Telefoon: | (+39) 045 8432111 |
Fax: | (+39) 045 8432211 |
Bedrijf | |
Jaar van oprichting: | Cecilia Beretta seit 1980 |
Groep van ondernemingen: | Pasqua Vigneti e Cantine Spa |
Eigenaar: | Pasqua Vignetie Cantine Spa |
Wijn | |
Oenoloog: | Giovanni Nodera |
Wijngaard: | 89 Hektar |
Bebouwde oppervlakte: | Veneiten, Valpolicella, Soave |
Gecultiveerde wijngaarden: | Castello Montorio, Mizzole, Terre di Cariano, Mattaranetta, Brognoligo |
Methode voor de opleiding van wijnstokken: | Guyot, Pergola veronese |
Bodemtype, Bodemkenmerken: | Vulkanische Böden, kalkhaltig, Schotter, Lehm |