Chafandin - Viñas del Jaro
Meer informatie over Chafandin - Viñas del Jaro
De op vat gerijpte Chafandin uit de wijnstreek Castilië-León presenteert zich in een dichte robijnrode kleur in het glas. De eerste neus van de Chafandin onthult tonen van pruimenmost en bramen. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping zoals geroosterd hout, nootmuskaat en bosbessen.
In de mond begint de Chafandin van Viñas del Jaro aangenaam droog, vol en aromatisch. Er is droog en echt droog. Deze rode wijn behoort tot de tweede groep, want hij werd gebotteld met slechts 1,6 g restsuiker. Deze vlezige en dichte rode wijn is vol en complex in de mond. Dankzij de levendige fruitzuren is Chafandin uitzonderlijk fris en levendig in de mond. Op de afdronk maakt deze zeer houdbare rode wijn uit de wijnstreek Castilië-León eindelijk indruk met zijn aanzienlijke lengte. Er zijn opnieuw hints van bramen en pruimenjam.
Wijnbereiding van de Viñas del Jaro Chafandin
Deze rode wijn richt zich duidelijk op één druivensoort, namelijk Tempranillo. Alleen eersteklas druiven werden geoogst voor deze heerlijk krachtige single-varietal wijn van Viñas del Jaro. Na de handmatige oogst worden de druiven meteen naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De vinificatie wordt gevolgd door een rijping van 21 maanden in Franse eiken vaten.
Wijnadvies voor de Chafandin van Viñas del Jaro
Deze Spaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Het is de perfecte begeleider van hartige curry's met lamsvlees, couscous met groenten met rundergehaktballetjes of boeuf bourguignon.