• nl
 • Chasselas Blanc Wijnen

  Achter het diepe, donkere Zwarte Woud, in de buurt van de Rijn en de Alpen, te midden van de glooiende heuvels tussen Bazel en Freiburg, vinden wijnkenners iets goeds en nobels. Een witte wijn, dicht bij de lokale bevolking en enigszins verdacht voor vreemden in eerste instantie slok. Dit is Baden. Dit is Gutedel wijn.

  Find out more about VINELLO ...
  Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
  Markgräflerland Gutedel trocken 2019 - Martin Waßmer
  Markgräflerland Gutedel trocken 2019 - Martin Waßmer
  Martin Waßmer Droge Duitsland
  6.50 €*
  Content 0.75 liter(s) (€8.67 * / 1 liter(s))
  70011-DE-WW-GE-00001-11
  Fendant du Valais Délival 2019 - Weinkellereien Aarau
  Fendant du Valais Délival 2019 - Weinkellereien Aarau
  Weinkellereien Aarau Droge Zwitserland
  13.70 €*
  Content 0.75 liter(s) (€18.27 * / 1 liter(s))
  70011-CH-WW-GE-001-15
  Frickenhäuser Kapellenberg Fränkischer Gemischter Satz 2018 - Bickel-Stumpf
  Frickenhäuser Kapellenberg Fränkischer Gemischter Satz 2018 - Bickel-Stumpf
  Weingut Bickel-Stumpf Droge Duitsland
  22.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€30.53 * / 1 liter(s))
  70011-DE-WW-BL-664-16

  De witte wijn van de oude druif is kenmerkend voor de levenslust van de mensen in het Markgräflerland. Eenvoudig, nuchter, leuk. Je hebt geen eenvoudige gelegenheid nodig voor een drinkbare Chasselas. Je drinkt het zomaar; uit plezier, uit vreugde of gewoon uit dorst. Voor veel mensen staat Chasselas alleen bekend als een wijn die 's morgens gedronken moet worden, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in deze frisse witte wijn is het veel meer dan dat. Een stukje huis, dat overal ter wereld te vinden is. Bijvoorbeeld in de Vinello wijnhandel, waar we een delicate selectie aanbieden aan enthousiaste liefhebbers van de milde en evenwichtige Gutedel. Geselecteerd en geproefd, willen we graag vloeibare joie de vivre aan u doorgeven. Want wat goed is, moet ook nobel zijn.

  De smaak van de Badner - De smaak van de Gutedel

  De Gutedel, ook wel bekend als Chasselas of Fendant, vooral in Zwitserland, scoort met een bijna neutrale smaak die meer afkomstig is van het terroir dan van de vrucht. Op de diepe en niet al te droge löss- en kalkbodems bloeit de druivensoort op grote schaal op. Licht en vol met mineralen, de wijn harmoniseert met een balans van fruit en structuur. De milde zuurgraad, de spaarzame alcohol en de lichte fruitige aroma's maken de Chasselas-wijn tot een ongecompliceerde metgezel voor alle gelegenheden. Chasselas zijn meestal droog gevinifieerd en jong gedronken, hoewel witte Chasselas-wijnen van hoge kwaliteit een opslagpotentieel hebben tot 5 jaar.

  Oorsprong van de Chasselas

  Het druivenras zou al 5000 jaar geleden in de oase van El Fajum zijn verbouwd. De laatste bevindingen wijzen echter op de westelijke Alpen als de regio van herkomst. Vandaag de dag zijn het Markgräflerland, het kanton Wallis, een klein deel van Frankrijk en ook de wijnstreek Saale Unstrut opmerkelijke regio's waar Gutedel een prominente rol speelt. Vooral het Markgräflerland is geprofileerd als Gutedel-centrum en neemt deze rol ook serieus, zoals de talrijke evenementen, zoals de Gutedeldag, de Gutedelbeker en de Markgräfler Gutedel-prijs, illustreren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het belangrijkste teeltgebied van de Chasselas zich precies daar bevindt.

  Onze Chasselas-wijnadvies

  • Chasselas Markgräflerland droog - Martin Wassmer

  Als u een Chasselas wilt aanbevelen, kunt u niet om een droge witte wijn uit het Markgräflerland heen. De lichtgele Chasselas van de Martin Wassmer Winery overtuigt zowel met bloemige hints als met aroma's van verse appels en citrusvruchten. Het delicate lichaam smaakt droog en is een ideale metgezel op zonnige dagen.

  Interessante feiten over de Gutedel witte wijn

  Wat is Chasselas?

  Chasselas, ook wel Chasselas, Fendant, Junker genoemd, is een zeer oude druivensoort waarvan witte wijn wordt gemaakt. De oorsprong wordt betwist, maar wijst in toenemende mate op de westelijke Alpen. Vandaag de dag is het Markgräflerland het grootste teeltgebied van de druivensoort. De Gutedel witte wijn is goudgeel, fris, drinkbaar en wordt meestal gevinifieerd als droge witte wijn.

  Wat gaat er goed met Chasselas wijn?

  Chasselas past altijd - soms om te vieren, soms gewoon. Voor de verandering gaat het ook goed met voedsel. Want Chasselas gaat uitstekend samen met kaasgerechten zoals fondue en raclette, maar ook met vis-, rund- en kalkoengerechten. Kleine tip: Chasselas is ook een aanvulling op verfijnde asperges. Heerlijk!

  Hoe bewaar je Chasselas witte wijn?

  Chasselas zijn jong gedronken, dat wil zeggen in de eerste 2 jaar. Het moet worden opgeslagen op een koele en donkere plaats, beschermd tegen zonlicht en licht, trillingen en temperatuurschommelingen.

  Hoe lang duurt een open fles Chasselas?

  Als de fles nog vrij vol is, blijft de wijn 3 tot 5 dagen goed afgesloten in de koelkast. Flessen met minder inhoud moeten de volgende dag worden gedronken.

  Hoe drink je Chasselas?

  De ideale drinktemperatuur voor een Gutedel witte wijn is 10-12°C.

  Koop Chasselas wijn online bij Vinello

  Er is altijd tijd voor een lichte, frisse en ongecompliceerde Chasselas. En voor ongecompliceerd bestellen ook. In de Vinello-wijnwinkel vindt u een kleine, maar voortreffelijke selectie witte Chasselas-wijnen die gemakkelijk en leuk zijn om te drinken. Koop fijne kwaliteits- en zomerwijnen op Vinello en profiteer van een ontspannen koopervaring en gegarandeerde veilige en snelle levering. Koop gewoon Chasselas, ga zitten en wacht op het CO2-neutraal verzonden pakket. Gutedel op - giet geluk. Met extra liefde van Vinello.de - uw wijnhandel voor vloeibaar comfort.

  Top