The Chocolate Block 2018 - Boekenhoutskloof
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Chocolate Block van Boekenhoutskloof uit het Zuid-Afrikaanse wijnbouwgebied Swartland is een zeer opwindende cuvée van Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault en Viognier.
Deze wijn lijkt bijna inktzwart in het glas. Na een korte tijd in de lucht verspreidt deze rode wijn een verleidelijk aroma van donkere bessen, tabaksdozen, florale tonen - vooral lila en viooltjes - en delicate tonen van zoete mokka en fijne chocolade. In de mond toont het Chocoladeblok zich zeer krachtig met een goede structuur en uitstekende tannine, en een zuurgraad die deze cuvée nog heel wat reserve biedt. In de eindeloze nagalm tonen zich zijn duidelijk minerale component en fijne kruidenaroma's, evenals het volrijpe fruit en de gelijknamige cacao.
Deze Zuid-Afrikaanse rode wijn cuvée spreekt voor zich: een van de meest gewilde wijnen uit Boekenhoutskloof!
Vinificatie van de Boekenhoutskloof Chocolade Blok
Voor deze rode wijn worden de afzonderlijke druivenrassen verbouwd op verschillende wijngaarden van Franschhoek tot Wellington tot Swartland en alleen de beste terroirs worden gebruikt voor de respectieve druivenrassen. De Syrah komt uit Malmesbury, ten noorden van Kaapstad. De oudste Grenache wijnstokken uit Zuid-Afrika staan aan de voet van de Cederberg in Citrusdal en de Cinsault groeit op bush wijnstokken op graniet in de buurt van Wellington. De Viognier en ook de Cabernet Sauvignon worden direct bij de wijnmakerij verbouwd.
De Grenache wordt gerijpt in vaten van 600 liter, alle andere druivensoorten in Franse eiken vaten, alsmede 2 foudrés van Frans eikenhout van 500 liter. Houtrijping gebeurt gedurende 12 maanden. Tenslotte ondergaat deze wijn een lichte eiwitfinesering en filtratie.
Voedingsadvies voor het Chocoladeblok Boekenhoutskloof
Deze droge rode wijn uit Zuid-Afrika past goed bij gegrild eten, rundvlees en kruidig geschroeid vlees.
Awards voor het chocoladeblok van Boekenhoutskloof
- Tim Atkin: 92 punten voor 2017
- John Platter: 5 sterren voor 2017
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Stille wijn |
Wijnstijl: | Rode wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 5,2 |
Restsuiker ca. in g/l: | 3,4 |
Smaak: | Droge |
Land: | Zuid-Afrika |
Regio: | Coastal Region (ZA) |
Subregio: | Swartland (ZA) |
Gelegenheid: | Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Verras kenners , Romantisch diner , Winterwijn |
Location: | Franschhoek Valley |
Gerijpt in: | Klein hout |
Druivensoort: | Cabernet Sauvignon , Cinsault , Grenache , Shiraz , Viognier |
Wijnoogst: | 2018 |
Prijzen: | John Platter Wine Guide - 5 Sterne , Tim Atkin Master of Wine - 92 Punkte |
Bodems en lagen: | Leisteen , Graniet |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Franse eik , Halbstückfass 600 l , Fuder / Foudre 1000 l |
Rijping in maanden: | 12 |
Aroma: | Bes fruit , Bloemrijk , Pittig , Gecarameliseerd , Mineraal |
Mondgevoel: | krap , enorm |
Finale: | erg lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Overzee , geurig , complex |
Past goed bij: | Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Bordeaux beker |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , verminderd , modern |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 10 |
Alcohol in vol%: | 14,0 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | CWD Champagner und Wein Distributionsgesellschaft mbH & Co.KG - DE-ÖKO-006 - Griegstrasse 75 Haus 23 - 22763 Hamburg - Deutschland |