Colheita Port 2009 - Niepoort
- Dieser Portwein aus besten Trauben passt ausgezeichnet zu Kalb-Zwiebel-Auflauf oder Joghurt-Mousse mit Mohn
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Douro & Porto besonders komplex
- Dieser portugiesische Portwein eignet sich erstklassig als stimmiges Geschenk für gute Freunde
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Colheita Port van Niepoort is een expressieve portwijn met lange vatrijping, gemaakt van Sousão, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional en andere Portugese rode druivensoorten.
In het glas schittert deze Port met een steenrode kleur met kastanjebruine randen. De neus onthult intense tonen van gekonfijt fruit - vooral pruimen, abrikozen en vijgen springen in het oog - en fijne rokerige hints. In de mond zijn aroma's van gedroogd fruit en kruidig-nootachtige nuances duidelijk waarneembaar. De levendige zuurgraad is perfect geïntegreerd in de dichte body en begeleidt in de lange, aanwezige afdronk.
Vinificatie van de Niepoort Colheita
Een vintage Tawny gerijpt in vaten wordt Colheita genoemd, wat "oogst" betekent. Colheitas moeten minstens zeven jaar in het vat rijpen, maar Niepoort heeft de traditie om deze port nog een paar jaar te laten rijpen voordat hij wordt gebotteld. Als gevolg daarvan krijgt de port een zanderige tint en krijgt de smaak een nootachtige, houtachtige noot door de langzame vatrijping in de oude houten vaten.
Na de zorgvuldige oogst van de druiven met de hand in de enige wijngaarden Vale do Pinhão en Ferrão, worden de druiven met de voet gestampt volgens de traditionele methode in Lagares. In de wijnmakerij in Vila Nova de Gaia wordt de port vervolgens gerijpt in pipas (550 l). De rijping duurt meer dan 10 jaar.
Aanbevolen eten voor de Colheita Port Niepoort
Geniet van deze Port bij leverpaté, desserts zoals Crème Brûlée en gebak met chocolade of vers fruit. Maar ook solo is deze haven een waar genoegen.
- Meer producten van Niepoort
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Versterkte wijn |
Wijnstijl: | Port |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Zoete |
Wijnoogst: | 2009 |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 4,4 |
Restsuiker ca. in g/l: | 99,2 |
Land: | Portugal |
Regio: | Douro & Porto (PT) |
Subregio: | Porto DOC (POR) |
Gelegenheid: | Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Verras kenners , Romantisch diner , Kerstmis |
Gerijpt in: | Klein hout |
Druivensoort: | Tempranillo , Tinta Francisca , Tinto Cão , Touriga Franca , Touriga Nacional , Trincadeira Preta |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | DOC Denominação de Origem Controlada |
Bodems en lagen: | Leisteen |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Pipe 500 l |
Rijping in maanden: | 120 |
Aroma: | Caramel , Walnoot , Zure kers , Snoeien , Zoethout |
Mondgevoel: | krap |
Finale: | erg lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Oude wereld , klassiek , complex |
Past goed bij: | Desserts , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Sherry Glas / Neusglas |
Flesdesign & uitrusting: | klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Alcohol in vol%: | 20,0 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Niepoort Vinhos S.A. - Rua Cândido dos Reis 670 - 4400-071 Vila Nova de Gaia - Portugal |