• nl
 • Coquimbo Wijn

  Het Coquimbo-wijngebied ligt in de pittoreske Elqui-vallei in Chili en is ongeveer 400 kilometer verwijderd van de hoofdstad Santiago de Chile. In dit gebied is neerslag zeldzaam. Om deze reden is het Coquimbo-wijngebied een van de droogste wijngebieden ter wereld. De enige watervoorziening wordt verzorgd door natuurlijke bergrivieren uit de Andes en de zeldzame neerslag.

  Find out more about VINELLO ...
  Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
  Cordillera Chardonnay 2019 - Miguel Torres Chile
  Cordillera Chardonnay 2019 - Miguel Torres Chile
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  12.98 €*
  Content 0.75 liter(s) (€17.31 * / 1 liter(s))
  70011-CL-WW-CH-211-09
  Casillero del Diablo Chardonnay 2019 - Concha y Toro
  Casillero del Diablo Chardonnay 2019 - Concha y Toro
  Casillero del Diablo - Concha y Toro Droge Chili
  7.50 €*
  Content 0.75 liter(s) (€10.00 * / 1 liter(s))
  70007-CL-WW-CH-001-17
  Marques de Casa Concha Chardonnay 2017 - Concha y Toro
  Marques de Casa Concha Chardonnay 2017 - Concha y Toro
  Marques de Casa Concha - Concha y Toro Droge Chili
  15.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€21.20 * / 1 liter(s))
  70007-CL-WW-CH-002-16
  Marques de Casa Concha Merlot 2016 - Concha y Toro
  Marques de Casa Concha Merlot 2016 - Concha y Toro
  Marques de Casa Concha - Concha y Toro Droge Chili
  15.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€21.20 * / 1 liter(s))
  70007-CL-RW-ME-002-15
  Cordillera Sauvignon Blanc 2018 - Miguel Torres Chile
  Cordillera Sauvignon Blanc 2018 - Miguel Torres Chile
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  11.69 €* €12.85 *
  Content 0.75 liter(s) (€15.59 * / 1 liter(s))
  70011-CL-WW-SB-001-15

  Coquimbo: een wijngebied van contrasten

  Het bijzondere aan de Coquimbo-wijnstreek is het contrasterende landschap. Aan de ene kant zijn er de berghellingen van de Andes en de zogenaamde Cordilleras, die bedekt zijn met cactussen, en aan de andere kant zijn er prachtige groene valleien. Zo'n groot verschil in landschap is zeer zeldzaam in de wereld.

  Welke wijnstijl is overheersend in de wijnregio Coquimbo?

  In het verleden werden in het wijngebied van Coquimbo alleen tafeldruiven en ook druiven voor de zogenaamde Pisco verbouwd. Maar dit is allang veranderd. Tegenwoordig weten de wijnbouwers dat het mogelijk is om zelfs op de steile hellingen en de vrij stenige gronden nobele druiven te verbouwen voor een hoge kwaliteit wijn.

  Zowel de Andes als de Stille Oceaan zorgen voor verkoeling en maken de teelt van verschillende druivensoorten mogelijk. Sommige rode druivensoorten zoals Syrah en Pinot Noir gedijen onder andere. Daarnaast worden er ook de witte rassen Sauvignon Blanc en Chardonnay geplant.

  Geografische voorwaarden

  Hoe is het hoofdklimaat?

  De zomers in Coquimbo zijn vrij kort en droog. Aan de andere kant is het koude seizoen meestal erg lang en koud. Gedurende het jaar liggen de temperaturen tussen 9°C en 20°C en de gemiddelde klimaatwaarde is 8,3. Coquimbo heeft een woestijnklimaat, dus het is meestal vrij warm overdag. Bovendien is de kans op regen erg klein.

  Hoe is de wijngaard?

  Zoals gezegd is de regio zeer divers. Het is samengesteld uit deze drie subregio's:

  • Elqui
  • Limarí en
  • Choapa

  Ze zijn allemaal zo'n 400 tot 500 kilometer verwijderd van de hoofdstad Santiago. Coquimbo ligt in het noorden van Chili. Het is zowel een wijngebied als een stad. Deze laatste ligt in een vallei en op ongeveer tien kilometer afstand van de regionale hoofdstad La Serena.

  Hoewel de Coquimbo-wijnstreek voornamelijk wordt gekenmerkt door woestijn, zijn de minerale arme bodems zeer geschikt voor de wijnbouw. In de wijnstreek van Coquimbo wordt naast verschillende soorten wijn ook druivenbrandewijn geproduceerd.

  Coquimbo-wijn uit de Valle del Elqui

  De Valle del Elqui is een van de belangrijkste gebieden voor de teelt van druiven voor de populaire Chileense Pisco. Dit laatste is ook de basis voor de nationale drank Pisco Sour. In de Valle del Elqui worden echter nog veel meer druiven geteeld, zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Carménère, Sauvignon Blanc en Merlot.

  Met een hoogte tot 2000 meter is de Valle del Elqui en dus ook een deel van de regio rond Coquimbo het meest noordelijke en tevens het hoogste wijnbouwgebied van het land. Dit feit maakt de wijnen van Coquimbo tot iets heel bijzonders. Veel producenten gaan er prat op dat hun edele druppels van een hoogte van 1300 meter komen, die nog steeds ver onder de locatie van Coquimbo ligt.

  Coquimbo-wijn: nu en in de toekomst

  In de loop der jaren heeft de wijn uit de Coquimbo-regio ook internationaal een zeer goede reputatie opgebouwd en wordt hij wereldwijd gewaardeerd. Intussen hebben ook enkele buitenlandse investeerders het grote potentieel van de wijnbouwregio onderkend en een financieel belang genomen. De meeste variëteiten uit de regio onderscheiden zich door hun eersteklas kwaliteit en unieke aroma. Ze hebben een volle smaak en overtuigen met fruitige noten. In veel gevallen kan ook een vleugje vanille worden geproefd.

  Wijngebied Coquimbo

  De Coquimbo-wijn heeft een uniek aroma en wordt in de gelijknamige regio in Chili verbouwd. Er zijn ideale omstandigheden om verschillende soorten te kweken en te cultiveren. Het bijzondere aan deze wijnstreek is de verscheidenheid aan landschappen, waar woestijngebieden met cactussen samenkomen met weelderige, groene valleien.

  Bestel Coquimbo-wijnen online bij VINELLO

  Heb je zin om je eigen verkenning van Coquimbo samen te stellen? Blader maar eens door ons assortiment - VINELLO heeft tal van prachtige klassiekers en spannende nieuwe ontdekkingen op het programma staan. Ontdek de verscheidenheid aan wijnen en profiteer ook van ons sommelier-advies. Beveiligde aankoop en gegarandeerde snelle levering zorgen ervoor dat uw plezierreis snel kan beginnen en u direct naar het wijnplezier leidt.

  Top