Meer informatie over Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella DOC - Allegrini
In het glas heeft de Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella van Allegrini een dichte robijnrode kleur. Als je het een beetje lucht geeft in het glas door te zwenken, onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in sterke glas-in-lood ramen aan de rand van het glas. Deze rode wijn van Allegrini onthult in de neus allerlei soorten rode bessen, zure kersen en pruimen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, komen daar nog aroma's als vanille en cacao bij.
De Allegrini Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Zoals je zou verwachten van een wijn in het topsegment, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor de smaak is niet per se veel restsuiker nodig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk zijdezachte textuur. Op de afdronk maakt deze jonge rode wijn uit de wijnstreek Veneto indruk met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw hints van pruimen en zure kersen.
Vinificatie van de Allegrini Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella
De krachtige Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella uit Italië is een cuvée gemaakt van de druivensoorten Corvina en Rondinella. Zonder twijfel wordt de Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella ook gekenmerkt door meer dan alleen de Amarone della Valpolicella DOCG basis. Deze Italiaan kan worden omschreven als een Oude Wereld wijn in de beste zin van het woord, die zich op een uitzonderlijk indrukwekkende manier presenteert. Na de druivenoogst worden de druiven meteen naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde .
Wijnadvies bij de Corte Giara La Groletta Amarone della Valpolicella van Allegrini
Deze Italiaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij ossobuco, spaghetti met kappertjes en tomatensaus of eendenborst met peultjes.
- Meer producten van Allegrini