Costamiòle Riserva Nizza DOCG 2017 - Prunotto
- Dieser Rotwein aus Barbera Trauben harmoniert perfekt mit Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse oder Zitronen-Chili-Hühnchen mit Bulgur
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus dem Piemont besonders duftig
- Ein kraftvoller Rotwein, erstklassig zur Grillparty
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Costamìole Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG van Prunotto is een prachtige cru uit Piëmonte. In het glas schittert de Costamìole Barbera in diep donker granaat en robijnrood met violette en zwarte reflecties. In de neus ontvouwt zich een rijk, fruitig bouquet, met vooral aroma's van pruimen en kersen, geuren van viooltjes, kaneel, cacao en leer. In de mond is de Costamìole innemend, aantrekkelijk dicht en rijk aan zachte maar goed gestructureerde, complexe tannines. De afdronk is lang, vol van specerijen en persistentie.
Vinificatie van de Costamìole Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG by Prunotto
In het gebied van Agliano, ongeveer 19 km van Asti, tussen Nizza Monferrato en Tiglione, zijn 27 hectare wijngaarden beplant met Barbera d'Asti, voor de Costamìole en Fiulot wijnen. Het klimaat is er iets warmer dan in de streek van Alba, maar de bodem is op sommige plaatsen vergelijkbaar met de mergelbodems van Barolo. Deze wijngaard produceert frisse en jonge wijnen, maar ook wijnen met rijpingspotentieel. Typisch voor de Costamìole Barbera druif zijn de aroma's van rijpe kersen, pruimen, bramen en frambozen, evenals de granaatrode kleur.
Na de ontsteeling en persing ondergaan de druiven een temperatuurgecontroleerde maceratie op de schillen, die drie keer per dag worden geroerd om een hogere extractie te verkrijgen. De rijping in barriques van Frans eikenhout gedurende 18 maanden wordt gevolgd door nog eens 18 maanden rijping in de fles.
De Costamìole Barbera d'Asti Superiore Nizza kan ten minste 13 jaar bewaard worden.
Spijsadvies voor de Costamiòle Barbera d'Asti Superiore Nizza van Prunotto
Geniet van deze volle Barbera d'Asti Superiore als perfecte begeleider van gebraad van rood vlees, wildgerechten en rijpe kazen.
Wij raden aan de Costamìole 2 uur voor het serveren te openen.
Onderscheidingen voor de Costamiòle Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG van Prunotto
- I Vini di Veronelli: 94 punten - 3 sterren Super voor 2013
- Bibenda: 4 druiven voor 2011
- James Suckling: 91 punten voor 2011
- Gambero Rosso: 3 glazen voor 2009
- Meer producten van Prunotto
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Droge |
Wijnoogst: | 2017 |
Land: | Italië |
Regio: | Piëmont (IT) |
Subregio: | Nizza DOCG (IT) |
Gelegenheid: | Cadeau voor goede vrienden , BBQ-feest , Open haard 's avonds , Verras kenners , Romantisch diner , Kerstmis |
Locatie: | Costamìole |
Druivensoort: | Barbera |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | Superiore , DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Bodems en lagen: | Kalk , Klei , Mergel |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Franse eik , Barrique 225 l , Flessen opslag |
Rijping in maanden: | 36 |
Aroma: | Blackberry , Zure kers , Zoethout , Vanille |
Mondgevoel: | zijdezacht , melty , fluweelzacht , krap |
Finale: | lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | klassiek , modern , geurig |
Past goed bij: | Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Rode wijnglas , Bordeaux glas |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 13 |
Alcohol in vol%: | 14,5 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Alfredo Prunotto Srl - Corso Barolo 14 - 12051 Alba (CN) - Italien |