Meer informatie over Coste di Rose Barolo DOCG - G.D. Vajra
De Coste di Rose Barolo uit de pen van G.D. Vajra uit Piemonte toont een dichte, robijnrode kleur in het rondgedraaide glas. Met een kleine zijwaartse kanteling onthult het rode wijnglas een charmante granaatrode kleur aan de randen. Wanneer het glas wordt rondgedraaid, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en rijkdom, die te zien is in kerkramen aan de rand van het glas. Deze Italiaanse single-variietal wijn onthult prachtige expressieve toetsen van pruimen en zure kersen in het glas. Er zijn ook hints van zoethout, munt/melisse en mineraliteit.
De G.D. Vajra Coste di Rose Barolo maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus weet deze Italiaan ondanks zijn droogheid te bekoren met de fijnste balans. Smaak heeft niet noodzakelijk veel suiker nodig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk dichte textuur. De afdronk van deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Piemonte maakt indruk met een prachtige afdronk.
Wijnbereiding van Coste di Rose Barolo door G.D. Vajra
Deze krachtige rode wijn uit Italië is gemaakt van de Nebbiolo druif. De Coste di Rose Barolo is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de oogst worden de druiven meteen naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in grote eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de krachtige Coste di Rose Barolo 36 maanden in Franse eikenhouten vaten.
Wijnadvies bij de Coste di Rose Barolo van G.D. Vajra
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten, boeuf bourguignon of geroosterde kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn.