Meer informatie over Cultivare Xarel-lo - Vallformosa
De Cultivare Xarel-lo van Vallformosa in Catalonië onthult een heldere, lichtgele kleur in het glas. De eerste neus van de Cultivare Xarel-lo toont nuances van groene appel, lychees en abrikozen. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door nog meer fruitige, balsamico nuances.
De Vallformosa Cultivare Xarel-lo is aangenaam droog in de mond. Deze witte wijn is nooit grof of streng, maar rond en soepel. Deze romige en zijdezachte witte wijn is evenwichtig en veelzijdig in de mond. De Cultivare Xarel-lo is uitzonderlijk fris en levendig in de mond dankzij de kenmerkende fruitzuren. De afdronk van deze witte wijn uit de wijnstreek Catalonië, meer bepaald uit de DO Penedès, is indrukwekkend met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van de Vallformosa Cultivare Xarel-lo
De basis voor de evenwichtige Cultivare Xarel-lo uit Catalonië zijn druiven van de Xarel-lo druivensoort. De druiven voor deze witte wijn uit Spanje worden uitsluitend met de hand geoogst als ze perfect rijp zijn. Na de oogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks en beton bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Wijnadvies voor Vallformosa Cultivare Xarel-lo
Deze Spaanse witte wijn kan het best gekoeld worden gedronken op 8 - 10°C. Hij past perfect bij kabeljauw met komkommer en mosterdgroenten, groentestoofpot met pesto of geroosterde forel met gemberpeer.