Filters sluiten
van tot
 
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Cuvage Rosé Brut - Cuvage Cuvage Rosé Brut - Cuvage
Mousserende wijn Spumante brut - bruto Italië Piëmont (IT)
70007-IT-SW-NE-005-NV
0.75 l ( 28,43€ * / 1 l)
Cuvage Blanc de Blancs Brut - Cuvage Cuvage Blanc de Blancs Brut - Cuvage
Mousserende wijn Spumante brut - bruto Italië Piëmont (IT)
70007-IT-SW-CH-001-NV
Alta Langa Millesimato brut DOCG 2018 - Cuvage Alta Langa Millesimato brut DOCG 2018 - Cuvage
Mousserende wijn brut - bruto Italië Piëmont (IT) Alta Langa DOCG (IT)
70007-IT-WW-BL-0341-18
0.75 l ( 29,89€ * / 1 l)

Cuvage werd in 2011 opgericht in Acqui Terme in de provincie Alessandria, een regio die wereldwijd bekend staat om zijn Italiaanse mousserende wijn.

Cuvage rosé met glazen

La Casa Spumantiera. Het mousserende wijnhuis Cuvage

Cuvée en perlage zijn de twee sleutelbegrippen bij de produktie van mousserende wijn en Cuvage is uit hun combinatie ontstaan. Het mousserende huis is trots op zijn Piemontese oorsprong en concentreert zich op autochtone druivenrassen zoals Nebbiolo en Cortese, gecombineerd met klassieke internationale rassen. Cuvage werd opgericht om een uniek terroir onder de aandacht te brengen en het herkomstgebied van Italiaanse mousserende kwaliteitswijnen te versterken. Het complexe vakmanschap achter de methode van de klassieke gisting op fles wordt al generaties lang doorgegeven.

La Casa Spumantiera

Maar Cuvage zit ook vol kunst buiten de fles, en niet alleen erin. In de achthoekige galerij van het wijnhuis worden werken van kunstenaars tentoongesteld. Cuvage ziet er nauwlettend op toe dat de werken in overeenstemming zijn met de waarden van het wijnhuis. De "Cuvage des Artistes" is een ruimte waar figuratieve kunst wordt gecombineerd met de kunst van het transformeren van wijn, zijn bruisendheid en zijn vitaliteit. Op die manier wordt een brug geslagen tussen deze twee gebieden. Sommige afbeeldingen zijn ook op de flessen te vinden als een gelimiteerde, gesigneerde editie.  

Ondertekening van de flessen

Cuvage en de productie van zijn mousserende wijnen

Voor Cuvage vormen inheemse variëteiten de basis. Het is een passie voor unieke expressie en oenologische kwaliteit. Om deze doelstellingen te bereiken, volgt Cuvage een consistente strategie die gericht is op de productie van Metodo Classico. Hierbij wordt gebruik gemaakt van autochtone rassen zoals

  • Nebbiolo,
  • Cortese,
  • Moscato
  • en Brachetto

en internationale variëteiten zoals Pinot Noir en Chardonnay. Cuvage selecteert de wijngaarden waarvan de druiven afkomstig zijn op basis van verschillende complementaire kenmerken wat betreft ligging, bodemtype en blootstelling. Kleiachtige bodems worden afgewisseld met ijzerhoudende bodems tot mergel en witte kalksteen, wat resulteert in een breed scala aan bodems voor de druiventeelt. Voor Nebbiolo wordt op grotere hoogten de voorkeur gegeven aan leemachtige kalksteenbodems. Voor de witte druivenrassen, zoals Chardonnay en Cortese, wordt de voorkeur gegeven aan enigszins losse bodems, die de wijn finesse en smaak geven. 

Gisting in flessen

De Piëmont regio - thuis van Cuvage

Het gebied tussen de uitlopers van de Alpen en de Apennijnen is een van de grootste wijnbouwgebieden ter wereld, vooral vanwege de hoge kwaliteit van de wijnen. Deze regio heeft dit te danken aan Barolo of Moscato d'Asti. Ook de wijnen uit Piemonte hebben een heel eigen karakter. Veel van de druivenrassen die hier worden geteeld, spelen geen of slechts een ondergeschikte rol in andere delen van Italië.

Verdere informatie over Cuvage

Adres
Bedrijfsnamen:CUVAGE S.R.L.
Straat:Stradale Alessandria 90
Stad:15011 Acqui Terme
Land:Italië
Regio:Piedmont
Continent:Europa
Contact & Web
Website:https://www.cuvage.com/
E-Mail:info@cuvage.com
Facebook:https://www.facebook.com/cuvagewine
Telefoon:+39 0144 371600
Fax:+39 0144 371699
UP UP
UP