Cuvée Lara trocken 2017 - Karl Pfaffmann
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De op vat gerijpte Cuvée Lara uit het wijnbouwgebied Pfalz presenteert zich in het glas in een dicht paarsrood. Bij het ronddraaien van het wijnglas onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die zich uit in kerkramen aan de rand van het glas. In de neus toont deze Karl Pfaffmann rode wijn allerlei bramen, zwarte bessen, pruimen, pruimen en zwarte kersen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, voegt de rijping in kleine houten vaten nog meer aroma's toe zoals kaneel, zwarte thee en peperkoekkruiden.
Deze droge rode wijn van Karl Pfaffmann is iets voor wijnliefhebbers die van absoluut droog houden. De Cuvée Lara komt hier al heel dicht in de buurt, want deze werd gevinifieerd met slechts 0,9 gram restsuiker. Op de tong wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk fluweelachtige textuur. Door zijn levendige fruitzuren openbaart de Cuvée Lara zich in de mond als buitengewoon fris en levendig. In de afdronk inspireert deze goed bewaarbare rode wijn uit de wijnstreek Pfalz uiteindelijk met een aanzienlijke lengte. Opnieuw verschijnen hints van pruimen en zwarte kersen. In de afdronk komen de minerale tonen van de door leem en klei gedomineerde bodems erbij.
Vinificatie van de Cuvée Lara door Karl Pfaffmann
De basis voor de eersteklas en heerlijk krachtige Cuvée Lara van Karl Pfaffmann zijn de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in de Pfalz. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in een bodem van leem en klei. Het feit dat de Cabernet Sauvignon- en Merlot-druiven gedijen onder de invloed van een tamelijk koel klimaat heeft een niet te ontkennen invloed op de ontwikkeling van de druiven. Dit komt onder meer tot uiting in bijzonder lange en gelijkmatige druiven en een vrij gematigd alcoholgehalte in de wijn.
De druiven voor deze rode wijn uit Duitsland worden uitsluitend met de hand geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig uit elkaar gehaald. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks en klein hout bij gecontroleerde temperaturen. Na afloop van de gisting rijpt de Cuvée Lara nog 24 maanden in eiken barriques.
Spijsadvies voor de Cuvée Lara van Karl Pfaffmann
Ervaar deze rode wijn uit Duitsland ideaal getempereerd op 15 - 18 ° C als een begeleidende wijn bij lams stoofpot met kikkererwten en gedroogde vijgen, geroosterde kalfslever met appels, uien en balsamico-azijn saus of gestoofde kip in rode wijn.
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Stille wijn |
Wijnstijl: | Rode wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 5,1 |
Restsuiker ca. in g/l: | 0,9 |
Smaak: | Droge |
Land: | Duitsland |
Regio: | Palts (DE) |
Subregio: | Walsheim (DE) |
Gelegenheid: | Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Romantisch diner , Valentijnsdag |
Gerijpt in: | Roestvrijstalen tank , Klein hout |
Druivensoort: | Cabernet Sauvignon , Merlot |
Wijnoogst: | 2017 |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | Q.b.A. Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete |
Bodems en lagen: | Klei , Leem |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Roestvrijstalen tank , Barrique 225 l |
Rijping in maanden: | 24 |
Aroma: | Bes fruit , Stenen fruit , Pittig |
Mondgevoel: | fluweelzacht |
Finale: | lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Koud klimaat groeiende gebied , chique |
Past goed bij: | Donker eten |
Wijnglas aanbeveling: | Rode wijnglas |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 10 |
Alcohol in vol%: | 14,5 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Markus Pfaffmann - Nussdorfer Straße 2 - 76833 Walsheim - Deutschland |