


De wijnmakerij Dreissigacker geniet een uitstekende reputatie, die decennialang met veel moeite is opgebouwd en die Jochen Dreissigacker heeft geconsolideerd.
Dreissigacker - met grote sprongen in de moderne tijd
Na slechts enkele ogenblikken, is het duidelijk dat hij Dreissigacker staat in vuur en vlam voor zijn wijnen. De aandacht voor detail is al terug te vinden in de kwaliteiten van het domein en wordt consequent doorgetrokken naar de afzonderlijke wijngaarden. Tezelfdertijd Dreissigacker het domein hecht veel belang aan duurzaam beheer in de wijngaard en de kelder. De beslissing om over te schakelen op biologische wijnbouw is geen hardnekkig gevolg van modetrends, maar eerder het gevolg van een passie voor zijn wijnen en wijngaarden. Dit gaat gepaard met een grotere handmatige inspanning, aangezien onkruid wieden en beluchten nu uitsluitend met de hand gebeurt. Een ander aspect van de kwaliteitsfilosofie van de wijnen van Dreissigacker is de vermindering van de opbrengst. Voor kwaliteitswijnen is er geen ontkomen aan. Tijdens de"groene oogst" wordt ten minste een derde van de druiven uitgesneden. Als natuurlijke meststof verbeteren ze de bodemkwaliteit, trekken ze nuttige insecten aan en zorgen ze ervoor dat de wijnstok zich kan concentreren op de resterende druiven. Het resultaat zijn meer extractrijke, volledig gerijpte bessen die beter bestand zijn tegen ongewenste schimmel dankzij een betere beluchting.
De oogst
De oogst vindt plaats bij Dreissigackeris met de hand uitgezocht en selectief, zoals je zou verwachten. Dit betekent dat een perceel aan verschillende metingen wordt onderworpen, aangezien alleen fysiologisch volledig rijpe bessen worden geoogst. De keldergebouwen van Dreissigacker bevinden zich direct in het centrum van het stadje Bechtheim, waardoor korte afstanden en de daarmee samenhangende oogstversheid van de druiven gegarandeerd zijn. De wijngaarden van Dreissigacker zich als een halve maan uitstrekt rond het stadje in de Wonnegau.
De volgende wijngaarden zijn beplant met Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc en Silvaner:
- Dreissigacker hasensprung, Aulerde, Geyersberg, Rosengarten en Morstein werden beplant met riesling
- Einzigacker is beplant met Pinot Blanc
- kirchspiel is beplant met zowel Riesling als Silvaner
Dreissigacker - Geduld en zorg
Na Jochen Dreissigacker nadat Jochen de wijngaard van zijn ouders had overgenomen, heeft hij niet alleen de bodem hervormd in de richting van biologische landbouw, maar is hij ook begonnen met het herbeplanten van de beste plekken van de wijngaard Dreissigacker nieuwe wijngaarden. Het resultaat is te vinden in de vorm van deze wonderen in het glas. De achtergrond van deze wijnen is een van de lekkerste compromissen die we ooit hebben mogen proeven. Omdat de leeftijd van de wijnstokken nog niet voldoende was voor de hoogste VDP classificaties, maar de beste locaties niet verloren mochten gaan in de lokale en landgoedwijnen, besloot Jochen de jonge wijnstokken te gebruiken om onvervalste wijnen te produceren Dreissigacker besloten om onvervalste Rieslings en Pinot Noirs van de jonge wijnstokken te persen. De kwaliteit was zo hoog dat na de eerste proeverijen de naam "Wunderwerk" in steen werd gebeiteld. Voor de wijnen van de Wunderwerk serie Dreissigacker de wijnen van de serie Wunderwerk worden uitsluitend gemaakt van wijnstokken uit de wijngaarden Rosengarten, Geyersberg en Stein, die tussen de vijf en vijftien jaar oud zijn. Om ervoor te zorgen dat de nog jonge wijnstokken perfecte druiven opleveren, blijft na de groene oogst slechts 50% van de druiven over en laat men ze rijpen. Deze worden in verschillende rijpheidsstadia geoogst en apart van elkaar opgeslagen voordat ze worden gemengd en de weg van alle wijnen mogen afleggen Dreissigacker de manier van alle wijnen.
Als men de vinificatie van de druiven zou willen samenvatten van Dreissigacker kan worden samengevat in twee woorden - geduld en zorg. De geselecteerde, met de hand geplukte druiven worden in kleine containers naar de wijnmakerij vervoerd en voorzichtig geperst. Er worden geen zuivere gisten gebruikt. Alleen op de druiven aanwezige gisten zorgen voor de gisting, die verscheidene weken duurt. Om een optimaal eindproduct te creëren, op Dreissigacker na de gisting wordt de jonge wijn overgebracht in roestvrijstalen tanks en grote houten vaten. Tijdens het daaropvolgende rijpingsproces wordt de wijn steeds opnieuw geproefd om de juiste mengeling te vinden - een Sisyfusarbeid die de moeite meer dan waard is!
Verdere informatie over Dreissigacker
Adres | |
---|---|
Bedrijfsnamen: | Weingut Dreissigacker |
Straat: | Untere Klinggasse 4 |
Stad: | 67595 Bechtheim |
Land: | Duitsland |
Regio: | Rijnhessen |
Continent: | Europa |
Contact & Web | |
Website: | http://www.dreissigacker-wein.de/ |
Facebook: | https://www.facebook.com/Weingut-DREISSIGACKER-663200253823156/ |
Telefoon: | +49 6242 2425 |
Fax: | +49 6242 6381 |
Bedrijf | |
Groep van ondernemingen: | Dreissigacker |
Eigenaar: | Familie Dreissigacker |
Directeur: | Jochen Dreissigacker |
Wijn | |
Oenoloog: | Jochen Dreissigacker |
Bebouwde oppervlakte: | Rheinhessen, Bechtheim |
Gecultiveerde wijngaarden: | Heilig-Kreuz, Stein, Geyersberg, Rosengarten, Hasensprung (Kernlage) |
Landbouwmethodes, Teelt: | Ökologisch, biologisch, ertragsreduziert |