Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!
- Cape White 2019 - Du Toit Family Wines
Witte wijn Droge Zuid-Afrika Coastal Region (ZA)
5,87€ *
0.75 l ( 7,83€ * / 1 l)
70011-ZA-WW-BL-513-13
Cape Cabernet Sauvignon Merlot 2017 - Du Toit Family Wines Cape Cabernet Sauvignon Merlot 2017 - Du Toit Family Wines
Rode Wijn Droge Zuid-Afrika Coastal Region (ZA)
5,87€ *
0.75 l ( 7,83€ * / 1 l)
70011-ZA-RW-BL-208-14

Du Toit oorsprongsverhaal

De familie Du Toit vestigde zich in 1686 in de Kaap en vestigde zich in de daaropvolgende jaren als gerespecteerde landbouwers die de basis legden voor een sterke wijncultuur in de regio. Het eeuwenoude ambacht van de wijnbereiding is van generatie op generatie doorgegeven en de traditionele technieken worden vandaag nog steeds gebruikt. Na jarenlange ervaring op verschillende prestigieuze domeinen zoals Lourensford, Lanzerac, Rhebokskloof en KWV, worden de wijnen van de familie Du Toit nu gemaakt op een klein domein in Paarl.

De wijnbouw in Zuid-Afrika gaat terug tot de Nederlander Jan van Riebeeck, scheepsdokter van de Vereenigde Oostindische Compagnie, die hier voor het eerst wijn verbouwde omdat die duurzamer was op scheepsreizen en hij er scheurbuik, een zeer bekende zeevaardersziekte, mee wilde behandelen. Zijn opvolger Simon van der Stel, een wijnliefhebber, was het laatste zetje om de bal aan het rollen te brengen en de wijnbouw na lange tijd te brengen tot waar die nu is: Zuid-Afrika is een van de grootste wijnexporteurs ter wereld, de helft van de jaarlijks geperste wijn gaat het land uit.

du toit simonsberg

Portfolio en herkomst van Du Toit wijnen

De wijnen van Du Toit omvatten vandaag de dag single-varietal wijnen en cuvées, waarvan de basis bijvoorbeeld de druivenrassen zijn:

  • Pinotage
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Chardonnay

er meer aan doen

Wijnbouwgebied Du Toit

De wijngaarden van Du Toit liggen dicht bij de wilde kustlijn en het is dan ook geen verrassing dat het maritieme karakter van de wijn wordt bepaald en gevormd door de klimatologische omstandigheden die kenmerkend zijn voor het gebied. Koele, frisse zeelucht brengt de wijn in Zuid-Afrika, met zijn droge, hete zomers, de verkoeling die hij nodig heeft; zware mist die landinwaarts waait, brengt een behoorlijke hoeveelheid vocht.
Daarnaast worden uit verschillende wijnbouwgebieden in Zuid-Afrika druiven geselecteerd en aangekocht om de portefeuille met andere wijnen te vervolledigen. Druiven uit Wellington of Paarl bijvoorbeeld dienen als basis voor sommige van de Du Toit-wijnen.

Verdere informatie over Du Toit Family Wines

Adres
Bedrijfsnamen:Du Toit Familie Wijnen
Land:Zuid-Afrika
Regio:West-Kaap
Continent:Afrika
Contact & Web
E-Mail:mario@dutoitwines.co.za
Telefoon:+27 21 863 4294
Fax:+27 21 863 4294
UP