90
Punkte
Robert Parker
93
Punkte
Guía Peñín
18
Punkte
Vinum

El Tresillo Amontillado - Emilio Hidalgo

47,11  €
0.75 l ( 62,81€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

70009-ES-PS-00010
Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.

Levertijd ca. 2-4 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
El Tresillo Amontillado - Emilio Hidalgo
47,11  €
0.75 l ( 62,81€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De El Tresillo Amontillado van Emilio Hidalgo uit het Sherry-teeltgebied D.O. Jerez in Andalusië, wordt uitsluitend gevinifieerd van Palomino Fino druiven. 

Een heldere mahoniekleur met glinsterende reflexen glinstert bij deze sherry in het glas. Het bouquet overtuigt met zijn veelzijdige aroma - vooral hazelnoten, walnoten en amandelen treden op de voorgrond en worden vergezeld door kruidige noten. In de mond presenteert deze sherry zich evenwichtig met een aanwezig, vol en krachtig karakter. Ook in de lange finale komen fijne nuances naar voren 

Vinificatie van de Emilio Hidalgo El Tresillo Amontillado

De met de hand geplukte druiven worden ontsteeld, voorzichtig geperst en de resulterende most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks onder temperatuurcontrole. Deze jonge wijn wordt vervolgens afgetapt, versterkt en in Amerikaanse eiken vaten geplaatst voor een eerste rijping. De vaten worden slechts tot op zekere hoogte gevuld (maximaal 85%), zodat de karakteristieke flor (een gistlaag) zich kan ontwikkelen, die de wijn luchtdicht afsluit en hem het sherry-specifieke aroma geeft.

Zodra de wijn is gerijpt, wordt hij overgebracht naar het traditionele solera-systeem, waarbij sherry's van hetzelfde type drie tot tien jaar in boven elkaar geplaatste vaten rijpen. De oudste wijnen worden opgeslagen in de onderste vaten (Solera), terwijl de jongste wijnen worden opgeslagen in de bovenste rijen (Criaderas). De sherry bestemd voor de verkoop wordt altijd uit de onderste vaten gehaald. Hier wordt echter slechts een klein deel (maximaal een derde) genomen en het genomen deel wordt vervolgens opgevuld met sherry uit de bovenste rijen. Dit principe wordt voortgezet tot in de bovenste vaten, waar jonge wijn, de Mosto, aan de sherry wordt toegevoegd.

Aanbevolen voedsel voor de El Tresillo Hidalgo Amontillado

Deze sherry uit Spanje past uitstekend bij gerechten met gezouten vlees of ook bij gebraden eend met knoedels en blauwe kool. 

Prijzen voor de El Tresillo Amontillado van Emilio Hidalgo

    • Vinum: 18 punten
    • Guía Peñín: 93 punten
    • The Wine Advocate: 90 punten
PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Versterkte wijn
Wijnstijl: Sherry
Wijn kleur: Wit
Totale zuurgraad ca. in g/l: 4,6
Restsuiker ca. in g/l: 1,0
Smaak: Droge
Land: Spanje
Regio: Andalusië (ES)
Subregio: Jerez DO (ES)
Gelegenheid: Familiefeest , Cadeau voor goede vrienden , Verras kenners , Romantisch diner , Kerstmis
Gerijpt in: Klein hout
Druivensoort: Palomino Fino
Wijnoogst: NV
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: D.O. Denominación de Origen
Prijzen: Robert Parker - The Wine Advocate - 90 Punkte , Guía Peñín - 93 Punkte , Vinum - 18 Punkte
Bodems en lagen: Kalk , Zand , Leem
Oogst: Handmatig plukken
Aroma: Nootachtig , Pittig
Mondgevoel: krap
Finale: lang
Optimale serveertemperatuur in C °: 8 - 10
Stijl: Oude wereld , Warm klimaat groeiende gebied , klassiek
Past goed bij: Lichte maaltijden , Lichte en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Sherryglas / Nosingglas
Flesdesign & uitrusting: klassiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 6
Alcohol in vol%: 17,5
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Emil Hidalgo SA - Calle Clavel N°29 - 11402 Jerez de la Frontera (Cadiz) - Spanien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP