• nl
 • Elbling - Aardse witte wijn voor onaards plezier

  Oud en toch fris en pittig als nooit tevoren: de witte druivensoort Elbling geniet een hernieuwde populariteit onder wijnliefhebbers.

  Find out more about VINELLO ...
  Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
  Frickenhäuser Kapellenberg Fränkischer Gemischter Satz 2018 - Bickel-Stumpf
  Frickenhäuser Kapellenberg Fränkischer Gemischter Satz 2018 - Bickel-Stumpf
  Weingut Bickel-Stumpf Droge Duitsland
  22.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€30.53 * / 1 liter(s))
  70011-DE-WW-BL-664-16

  Elbling - een terugkerende trend

  De frisse witte wijn, ooit de meest gecultiveerde druivensoort in Duitsland, combineert vele positieve eigenschappen die de witte wijn tot een trendy zomerwijn hebben gemaakt. Dus ga het warme seizoen in en geniet van het zelfvoldane karakter van een van Europa's oudste druivensoorten met een glas lichte en frisse Elbling.

  Al 2000 jaar geleden vond de Elbling-wijn zijn weg naar Duitsland. Waarschijnlijk geïntroduceerd door de Romeinen via Gallië, groeide de Elbling magnifiek op de schelpkalkbodems langs de Moezel. De hoogproductieve druivensoort beleefde zijn hoogtijdagen in de Middeleeuwen, toen de wijnbouwers een tiende van de wijn moesten betalen aan de hemelse autoriteiten. In die tijd was Elbing de meest verbouwde druivensoort in het gebied dat nu bekend staat als Duitsland. Met de afschaffing van de tienden is de teelt aanzienlijk afgenomen en voor een groot deel vervangen door de Silvaner en Riesling. Vandaag de dag wordt Vitis alba - witte wijnstok - op ongeveer 550 hectare in de Bovenmoezel, Franken en Saksen verbouwd. Gelukkig voor de liefhebbers van een comfortabele, ongecompliceerde en drinkbare witte wijn uit Duitsland.

  Smaak vormt het karakter

  De Elbling-wijn heeft een uitgesproken zuurgraad in zijn fruitige en pittige body, die felgeel schijnt in de zon. Met een typische lichtheid wordt Elbling aanbevolen als een frisse dorstlesser op warme zomerdagen en -nachten. Geproduceerd als droge witte wijn, scoort hij met een neutrale en pakkende smaak, die wordt uitgedrukt door fruitige nuances van citroen, appel, ananas en een vleugje perzik en noot. De Elbling witte wijn wordt beschouwd als iets zachter en drinkbaarder dan de Riesling en wordt ook vaak gevinifieerd tot mousserende wijn vanwege de uitstekende structuur. Een groot pluspunt dat Elbling in de ogen van veel wijndrinkers bijzonder aantrekkelijk maakt, is de zeer milieuvriendelijke en natuurlijke wijnproductie, omdat Elbling maar weinig stikstof nodig heeft. Een frisse smaak, natuurgeoriënteerde vinificatie en een smakelijk karakter - geen wonder dat Elbling witte wijn een opkomende wijn van de hoogste kwaliteit is.

  Onze VINELLO aanbeveling

  Cuvée Clemens droge VDP landgoedwijn - Schloss Proschwitz

  Een lichtgele zomerwijn die fijn schijnt in het zonlicht met groene reflecties en die even nobel als gemakkelijk te drinken is. Dit is de Cuvée Clemens van wijnmakerij Schloss Proschwitz in Meissen. In het droge lichaam vormen appel, nectarine, bes en cassis samen een bedwelmend wild voor neus en gehemelte. Er staat u een perfect harmonieuze druppel te wachten en een dag in de zon.

  Dingen om te weten over Elbling witte wijn

  Wat is Elbling?

  Elbling is een druivensoort waaruit witte wijn en mousserende wijn wordt gevinifieerd. Het wordt beschouwd als een van de oudste druivenrassen van Europa en werd al door de Romeinen geteeld.

  Wat gaat er goed met de witte wijn van Elbling?

  Elbling harmonieert uitstekend met zeevruchten en vis, maar gaat ook goed samen met elke Vesper.

  Hoe moet de witte wijn van Elbling worden opgeslagen?

  Elbling witte wijn is jong gedronken en hoeft niet te worden opgeslagen. In een koele, donkere en temperatuurbestendige ruimte is een fles tot 3 jaar houdbaar.

  Hoe lang duurt een open fles Elbling witte wijn?

  Een geopende fles Elbling is tot 5 dagen houdbaar. Om de wijn zo lang te laten meegaan, moet hij weer met de kurk worden afgesloten en in de koelkast worden bewaard.

  Bij welke drinktemperatuur moet Elbling worden geserveerd?

  De ideale drinktemperatuur voor een Elbling witte wijn ligt tussen 7 en 10° C.

  Koop Elbling witte wijn online op goede voorwaarden bij VINELLO

  Herontdek de oude Elbling. Of het nu gaat om witte wijn of mousserende wijn - het frisse en pittige karakter weet het hele jaar door te overtuigen. Bestel nu online Elbling witte wijn goedkoop en ongecompliceerd op VINELLO. Wij bieden u een uitgelezen selectie van smakelijke witte wijnen en mousserende wijnen van de Elbling-druif. Geniet van heerlijke wijn en laat de rest aan ons over. Wij leveren, adviseren en informeren u over alles wat met wijn en sterke drank te maken heeft. Eenvoudig en transparant kunt u de geneugten van de wereld online bestellen en wij sturen ze direct en verzekerd naar u toe waar u maar wilt. Koop Elbling witte wijn bij VINELLO - uw wijnhandel voor oude wijntrends in een nieuw jasje.

  Top