De Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino van Lunae is een van de vlaggenschepen van het huis Lunae en een gerenommeerde wijn met een complex karakter. Een bijzonder evenwicht tussen structuur en frisheid kenmerkt deze bekende wijn. Deze Vermentino van Lunae behaagt met een strogele kleur met jeugdige groene reflexen. Zijn intense, aanhoudende en fijne bouquet getuigt van een grote elegantie. Hints van meidoorn, grapefruit, Rennette appel en witte perzik, vergezeld van een aangename ondertoon van acaciahoning, bedwelmen de zintuigen. In de mond is Lunae's Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino fris, harmonieus en beloont met een interessante smaakevolutie van brembloesem naar vers fruit, die uitmondt in een heerlijk evenwichtige afdronk. Feiten over de teelt en rijping van de Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC  De wijngaarden van Lunae strekken zich uit over 45 hectare in de streek Colli di Luni, in de gemeenten Castelnuovo Magra en Ortonovo. De Apuaanse Alpen beschermen de wijngaarden tegen koude noordenwinden, terwijl de zee zorgt voor een goede luchtcirculatie en opmerkelijk evenwichtige temperaturen. De samenstelling van de bodem is geologisch zeer gevarieerd. In de bergen en uitlopers overheersen rijke skeletbodems van middelmatige textuur. De vlakten daarentegen zijn gebaseerd op klei- en slibgronden. De wijnstokken worden geleid volgens het Guyot-systeem, met 4000 wijnstokken per hectare. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, gekneusd en gemacereerd. Na een korte maceratieperiode wordt de most geperst en vergist in stalen tanks onder temperatuurcontrole met zuivere gisten. Na de gisting rijpt de wijn enkele maanden in stalen tanks alvorens te worden gebotteld. Aanbevolen voedsel voor de Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC Serveer deze expressieve witte wijn uit Ligurië bij traditionele Ligurische gerechten zoals testarolo (pannenkoek) met champignons, gevulde pasta op Ligurische wijze en taarten gevuld met ansjovis en inktvis. Of probeer het met wit vlees en groenten. Prijzen voor de Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino van Lunae Concours Mondial de Bruxelles: Gouden Medaille 2011 (Vintage 10) Wine Spectator: 88 pts (jaargangen 11 & 12), 89 pts (jaargangen 10) Decanter: Bronzen medaille World Wine Awards (jaargang 2011)
Acacia, Mango en Groen gras
  • Dieser charakterstarke Weißwein ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse oder Lauch-Tortilla
  • Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Ligurien angenehm balanciert
  • Dieser italienische Weißwein eignet sich hervorragend als stimmiger Balkonwein (Terrasse geht auch!) oder als Sommerwein

Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC 2021 - Cantine Lunae

Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

0.75 Liter ( 18,56€ * / 1 Liter)
70011-IT-WW-VM-302-12

Vandaag verzendklaar, Levertijd ca.2-4 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC 2021 - Cantine Lunae
13,92  €
0.75 l ( 18,56€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino van Lunae is een van de vlaggenschepen van het huis Lunae en een gerenommeerde wijn met een complex karakter. Een bijzonder evenwicht tussen structuur en frisheid kenmerkt deze bekende wijn. Deze Vermentino van Lunae behaagt met een strogele kleur met jeugdige groene reflexen. Zijn intense, aanhoudende en fijne bouquet getuigt van een grote elegantie. Hints van meidoorn, grapefruit, Rennette appel en witte perzik, vergezeld van een aangename ondertoon van acaciahoning, bedwelmen de zintuigen.

In de mond is Lunae's Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino fris, harmonieus en beloont met een interessante smaakevolutie van brembloesem naar vers fruit, die uitmondt in een heerlijk evenwichtige afdronk.

Feiten over de teelt en rijping van de Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC 

De wijngaarden van Lunae strekken zich uit over 45 hectare in de streek Colli di Luni, in de gemeenten Castelnuovo Magra en Ortonovo. De Apuaanse Alpen beschermen de wijngaarden tegen koude noordenwinden, terwijl de zee zorgt voor een goede luchtcirculatie en opmerkelijk evenwichtige temperaturen. De samenstelling van de bodem is geologisch zeer gevarieerd. In de bergen en uitlopers overheersen rijke skeletbodems van middelmatige textuur. De vlakten daarentegen zijn gebaseerd op klei- en slibgronden. De wijnstokken worden geleid volgens het Guyot-systeem, met 4000 wijnstokken per hectare. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, gekneusd en gemacereerd. Na een korte maceratieperiode wordt de most geperst en vergist in stalen tanks onder temperatuurcontrole met zuivere gisten. Na de gisting rijpt de wijn enkele maanden in stalen tanks alvorens te worden gebotteld.

Aanbevolen voedsel voor de Etichetta Grigia Vermentino Colli di Luni DOC

Serveer deze expressieve witte wijn uit Ligurië bij traditionele Ligurische gerechten zoals testarolo (pannenkoek) met champignons, gevulde pasta op Ligurische wijze en taarten gevuld met ansjovis en inktvis. Of probeer het met wit vlees en groenten.

Prijzen voor de Etichetta Grigia Colli di Luni Vermentino van Lunae

  • Concours Mondial de Bruxelles: Gouden Medaille 2011 (Vintage 10)
  • Wine Spectator: 88 pts (jaargangen 11 & 12), 89 pts (jaargangen 10)
  • Decanter: Bronzen medaille World Wine Awards (jaargang 2011)
PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Witte wijn
Wijn kleur: Wit
Smaak: Droge
Wijnoogst: 2021
Totale zuurgraad ca. in g/l: 5,6
Restsuiker ca. in g/l: 4,8
Land: Italië
Regio: Ligurië (IT)
Subregio: Colli di Luni DOC (IT)
Gelegenheid: Balkon / Terras , Romantisch diner , Zomerwijn
Gerijpt in: Roestvrijstalen tank
Druivensoort: Vermentino (Rolle)
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: DOC Denominazione di origine controllata
Vinificatie details: Roestvrijstalen tank
Aroma: Acacia , Mango , Groen gras
Mondgevoel: knapperig
Finale: medium
Optimale serveertemperatuur in C °: 11 - 13
Past goed bij: Donker eten , Lichte maaltijden , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Witte wijnglas
Flesdesign & uitrusting: Bordeaux fles , klassiek , artistiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 2
Alcohol in vol%: 12,5
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Cantina Lunae - Via Bozzi 63 - 19034 Ortonovo - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP