Meer informatie over Furia di Calafuria Negroamaro Puglia IGT - Tormaresca (Antinori)
In het glas heeft de Furia di Calafuria Negroamaro Puglia uit Tormaresca (Antinori) een helderrode kleur. Als je het glas ronddraait, zie je een perfecte balans in deze roséwijn, want hij is niet waterig, stroperig of likeurachtig aan de wanden van het glas. De eerste neus van Furia di Calafuria Negroamaro Puglia is vleiend met tonen van rode bessen, frambozen en aardbeien. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door nog meer fruitige, balsamico nuances.
De Tormaresca (Antinori) Furia di Calafuria Negroamaro Puglia is aangenaam droog voor wijnliefhebbers. Deze roséwijn is nooit grof of streng, zoals je zou verwachten van een wijn uit het Icoon wijnsegment. Deze lichte roséwijn is evenwichtig en complex in de mond. Dankzij de evenwichtige fruitzuren flatteert de Furia di Calafuria Negroamaro Puglia het gehemelte met een zacht mondgevoel zonder dat het ontbreekt aan sappige levendigheid. De afdronk van deze jonge wijn uit de Apulische wijnstreek is heerlijk lang. Opnieuw zijn er hints van rode bes en framboos.
Wijnbereiding van de Tormaresca (Antinori) Furia di Calafuria Negroamaro Puglia
Deze evenwichtige roséwijn uit Italië is gemaakt van de Negroamaro druif. De Furia di Calafuria Negroamaro Puglia is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de oogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gebroken. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting.
Aanbevelingen voor het eten van de Furia di Calafuria Negroamaro Puglia uit Tormaresca (Antinori)
Deze rosé wijn uit Italië kan het beste goed gekoeld worden gedronken op 8 - 10°C met wokgroenten bij vis, preisoep of aspergesalade met quinoa.
- Meer producten van Tormaresca (Antinori)