overleg!
verpakking!
verzending!
De Gewürztraminer uit het wijnbouwgebied Rheinhessen presenteert zich in een briljant glimmend kopergoud in het glas. De eerste neus van de Gewürztraminer onthult tonen van ananas, brioche en bananen. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door meer fruitig-balsemieke nuances.
Deze wijn verrukt met zijn sappige, fruitige smaak. Hij is gebotteld met een royale 16,8 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudiger kwaliteiten, en zo betovert deze Duitse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks al zijn weelde. De Kein Gewürztraminer kan met recht worden omschreven als uitzonderlijk fruitig en fluweelzacht, want hij is gevinifieerd met een heerlijk zoet smaakprofiel. In de mond is de textuur van deze lichtvoetige witte wijn heerlijk smeltend en fluweelzacht. In de afdronk verrast deze jonge wijn uit Rheinhessen uiteindelijk met een aanzienlijke lengte. Opnieuw komen hints van gestoofde peren en ananas naar voren.
Vinificatie van de Hans Baer Gewürztraminer
Deze wijn concentreert zich duidelijk op één druivensoort, namelijk Gewürztraminer. Alleen het beste druivenmateriaal werd ingebracht voor deze heerlijk elegante rassenwijn van Hans Baer. De druiven voor deze witte wijn uit Duitsland worden, wanneer ze perfect rijp zijn, bijzonder snel en op een zo koel mogelijk tijdstip geoogst om hun aroma's te behouden. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de perserij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gebroken. Vervolgens vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door een paar maanden rijping op de fijne droesem voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Wijnadvies voor de Gewürztraminer van Hans Baer
Deze Duitse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 5-7°C. Hij is perfect als begeleidende wijn bij een bramencrèmedessert, yoghurtmousse met maanzaad of loempia's met gehaktvulling.
- Meer producten van Hans Baer