Meer informatie over Il Bruciato Bolgheri DOC 3,0l Doppelmagnum - Guado al Tasso
De krachtige Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum van Guado al Tasso schittert in het glas met een dichte paarse kleur. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in de heldere glas-in-loodramen aan de rand van het glas. In het glas onthult deze rode wijn van Guado al Tasso aroma's van zure kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met mineraliteit, zoethout en munt/melisse. In de mond is de Il Bruciato Bolgheri 3,0l dubbele magnum van Guado al Tasso heerlijk aromatisch, fruitig en evenwichtig. Er is droog en echt droog. Deze rode wijn behoort tot de laatste groep, want hij werd gevinifieerd met slechts 1,5 g restsuiker. Deze dichte en fluweelzachte rode wijn is vol en veelzijdig in de mond. Met zijn levendige fruitzuren is Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum indrukwekkend fris en levendig in de mond. De afdronk van deze jeugdige rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek, meer bepaald uit Bolgheri DOC, is uiteindelijk verrukkelijk met een opmerkelijke afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale facetten van de door löss en zand gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Guado al Tasso Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum
Deze krachtige rode wijn uit Italië is gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op zand- en lössbodems in Toscane. Uiteraard wordt ook de Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum gekenmerkt door het klimaat en de wijnbouwstijl van de Bolgheri DOC. Deze Italiaanse wijn kan worden omschreven als een Oude Wereld wijn in de beste zin van het woord, met een uitzonderlijk indrukwekkende presentatie. Na de druivenoogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting rijpt de krachtige Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum 11 maanden in Franse eiken barriques.
Eetadvies voor de Il Bruciato Bolgheri 3.0l dubbele magnum van Guado al Tasso
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C met gebraden kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, boeuf bourguignon of gestoofde kip in rode wijn.
- Meer producten van Tenuta Guado al Tasso (Antinori)