Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
Meer informatie over Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
In het glas heeft de Le Macioche Brunello di Montalcino van Tenuta Le Macioche een dichte robijnrode kleur. Als je het rode wijnglas een beetje schuin houdt, zie je aan de randen een charmante granaatrode kleur. Als je het wijnglas een beetje lucht geeft door het te draaien, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in sterke glasramen aan de rand van het glas. Wanneer hij in een rood wijnglas wordt geschonken, onthult deze rode wijn uit de Oude Wereld heerlijk expressieve aroma's van pruimen en zure kersen, afgerond door verdere fruitige nuances die zijn toegevoegd door rijping in houten vaten.
De Tenuta Le Macioche Brunello di Montalcino presenteert zich aan de wijnkenner als een heerlijk droge wijn. Deze rode wijn is nooit grof of streng, maar rond en soepel. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk fluweelzachte textuur. De afdronk van deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Toscane, meer precies van Brunello di Montalcino DOCG, verrukt uiteindelijk met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van Le Macioche Brunello di Montalcino van Tenuta Le Macioche
Deze krachtige rode wijn uit Italië is gemaakt van de druivensoort Sangiovese. Le Macioche Brunello di Montalcino is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze meteen naar de pers gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door 30 maanden rijping in eikenhouten vaten.
Aanbevelingen voor Tenuta Le Macioche Brunello di Montalcino
Drink deze rode wijn uit Italië bij 15 - 18°C als begeleider van een spinaziegratin met amandelen, gestoofde kip in rode wijn of geroosterde kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn.
- Meer producten van Tenuta Le Macioche