Meer informatie over Lisuli Nero d’Avola Sicilia DOC - Vini Vaccaro
De elegante Lisuli Nero d'Avola Sicilia van Vini Vaccaro komt in het glas met een helder paarse kleur. De neus van deze rode wijn uit Sicilië verleidt met tonen van braam. Als we de aroma's verder volgen, komt daar zwarte bes bij.
De Vini Vaccaro Lisuli Nero d'Avola Sicilia maakt indruk met zijn rechttoe rechtaan, droge smaak. Hij is gebotteld met 4,7 gram restsuiker. Zoals je zou verwachten van een wijn, verrukt deze Italiaanse natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor een uitstekende smaak is niet per se suiker nodig. In de mond wordt deze evenwichtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk vlezige textuur. Dankzij de levendige fruitzuren is Lisuli Nero d'Avola Sicilia heerlijk fris en levendig in de mond. Op de afdronk maakt deze rode wijn uit de wijnstreek Sicilië eindelijk indruk met zijn aanzienlijke lengte. Opnieuw zijn er hints van braambes. Minerale tonen van de door vulkanisch gesteente gedomineerde bodem worden aan de afdronk toegevoegd.
Wijnbereiding van de Vini Vaccaro Lisuli Nero d'Avola Sicilia
Deze evenwichtige rode wijn uit Italië is gemaakt van de Nero d'Avola-druif. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op vulkanische rotsbodems in Sicilië. Wanneer perfecte fysiologische rijpheid is gegarandeerd, worden de druiven voor Lisuli Nero d'Avola Sicilia bijzonder snel en op het koelst mogelijke moment van de dag geoogst om hun smaken te behouden. Na de handmatige oogst worden de druiven onmiddellijk naar de perserij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Na de gisting kan de Lisuli Nero d'Avola Sicilia nog enkele maanden harmoniseren op de fijne droesem.
Wijnadvies voor de Lisuli Nero d'Avola Sicilia van Vini Vaccaro
Deze Italiaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij is perfect als begeleider van spaghetti met yoghurt-muntpesto, fruitige witlofsalade of geroosterde forel met gemberpeer.
Awards voor de Lisuli Nero d'Avola Sicilia van Vini Vaccaro
- Meer producten van Vini Vaccaro