Koop 24, bespaar 8%!
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Meer informatie over Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon - Cantine Settesoli
In het glas biedt de Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon van Cantine Settesoli een heldere paarsrode kleur. De eerste neus van de Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon onthult nuances van viooltjes, sering en rozen. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door nog meer fruitig-balsamico nuances.
De Cantine Settesoli Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon is aangenaam droog in de mond. Deze rode wijn is nooit grof of streng, zoals je zou verwachten van een wijn boven de €4. De afdronk van deze jeugdige rode wijn uit de wijnstreek Sicilië, meer bepaald uit Menfi DOC, is boeiend met een goede afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door kalksteen gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Cantine Settesoli Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon
De basis voor de evenwichtige Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon uit Sicilië zijn druiven van het Cabernet Sauvignon druivenras. In Sicilië groeien de wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren op kalkbodems. Na de oogst worden de druiven meteen naar het pershuis gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting mag de Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon gedurende 6 maanden verder harmoniseren op de fijne droesem. Rijping in houten vaten wordt gevolgd door een aanzienlijke flesrijping, wat deze rode wijn nog complexer maakt.
Aanbeveling voor de Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon van Cantine Settesoli
Deze Italiaanse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Het is de perfecte begeleider van eendenborst met peultjes, preitortilla of gebraden kalfslever met appels, uien en balsamicoazijnsaus.