Meer informatie over Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut AOP - Domaine Paul Mas
De Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut is een eersteklas mousserende wijn. Hij heeft een heerlijk heldere, lichtrode kleur. Het perlage van deze mousserende wijn is heerlijk langhoudend en fijn in het glas. Als je het glas ronddraait, zie je een eersteklas balans in deze mousserende wijn, want hij is niet waterig, stroperig of likeurachtig aan de wanden van het glas. Deze Domaine Paul Mas mousserende wijn presenteert de neus met allerlei soorten frambozen en aardbeien. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, komen daar nog smaken als aalbes bij.
De Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut smaakt aangenaam droog. Hij is gebotteld met 7,4 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus, ondanks zijn droogheid, verrukt deze Franse wijn natuurlijk met de fijnste balans. Voor een uitstekende smaak is niet per se veel restsuiker nodig. De textuur van deze evenwichtige mousserende wijn is heerlijk fris in de mond. De Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut is heerlijk fris en levendig in de mond dankzij de uitgesproken fruitzuren. De afdronk van deze mousserende wijn uit de Languedoc, om precies te zijn uit Limoux, is overtuigend met een goede afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door klei en kalksteen gedomineerde bodems.
Wijnbereiding van Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut
De evenwichtige Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut uit Frankrijk is een cuvée gemaakt van de druivenrassen Chardonnay, Chenin Blanc en Pinot Noir. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in de Languedoc. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in bodems van kalksteen en klei. Wanneer ze perfect rijp zijn, worden de druiven voor de Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut bijzonder snel en op het koelst mogelijke moment van de dag geoogst om hun smaken te behouden. Na de oogst worden de druiven meteen naar het pershuis gebracht. Hier worden ze geselecteerd en voorzichtig geperst. Daarna volgt de gisting van de basiswijnen. Als de cuvée is samengesteld, wordt hij verder gerijpt volgens de traditionele methode van gisting op fles. De Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut rijpt vervolgens enkele maanden in de fles en wordt uiteindelijk gedegorgeerd.
Aanbevelingen voor het eten van de Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut
Deze Franse mousserende wijn kan het beste gekoeld worden gedronken bij 5 - 7°C. Hij past perfect bij ganzenborst met gember-rode kool en marjolein, lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen of pittige kastanjesoep.
Awards voor de Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut van Domaine Paul Mas
- Meer producten van Domaine Paul Mas
Harde feiten
Medaille