Medaille
- Dieser Rotwein aus Merlot, Nero d'Avola, Primitivo und Syrah Trauben passt perfekt zu Lammragout mit Kichererbsen und getrockneten Feigen oder Roten Zwiebeln gefüllt mit Couscous und Aprikosen
- Seine Herkunft aus Apulien|Sizilien macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus einem Warmklima-Anbaugebiet
- Ein vielfach ausgezeichneter Rotwein, ausgezeichnet zur Party oder zur Grillparty
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De MEA CULPA Vino Rosso Italia van Casa Vinicola Minini is een ongelooflijk expressieve cuvee van Primitivo, Syrah en Merlot. Mea Culpa - mijn fout, vergeef me - is de niet geheel serieuze uitspraak van Mario Minini, die de beste cuvee heeft samengesteld die hij zich kan voorstellen uit de beste partijen van zijn wijnen uit verschillende streken.
"MEA CULPA, vergeef me, maar we gaan het op mijn manier doen! Het zal de meest nauwkeurige cuvée zijn met de grootste voortreffelijkheid en expressie, wat er ook voor nodig is." - Mario Minini
Net als zijn kleine broertje - de Tank Nero d'Avola - is de rode wijn cuvee Mea Culpa geproduceerd door middel van de Appassimento methode, dus, het bevat bijzonder intense druiven omdat ze zijn gedroogd.
De MEA CULPA Vino Rosso Italia komt in het glas met een diepe donkere, extreem dichte paarse kleur en een bijna zwarte kern. De neus betovert met dichte kersentonen. Gedroogde kers, mon cheri, rumkers, sappige hartkersen, kersencrumble en een hele reeks andere associaties komen in gedachten. De aroma's worden gecomplementeerd door rijpe bramen en aardbeien. Edele, winterse, kerstachtige nuances van mokka, vanille en bittere chocolade completeren het bouquet van de MEA CULPA rode wijn.
In de mond is de Mea Culpa immens sappig, rond en krachtig. Deze wijn is het antwoord op grijze november- en ijskoude decemberavonden. Ondanks de weelderige alcohol komt de Mea Culpa niet over als brandy, maar eerder fruitig, kruidig en heerlijk fluweelachtig. De ronde en zachte tannines worden aangevuld door een fijne smelt en vitale fruitzuren, waardoor deze rode wijn krachtpatser niet lomp en onhandig overkomt.
Vinificatie van de Mea Culpa Vino Rosso Italia
Aangezien twee wijngaarden voor de Mea Culpa in Sicilië liggen en één in Apulië, moet deze cuvée het zonder een prestigieuze herkomstbenaming stellen. Geen probleem, want de Mea Culpa heeft geen DOCG of iets dergelijks op zijn hals nodig om indruk te maken. De Primitivo voor de Mea Culpa komt uit Salento, meer bepaald uit de "Alberello" wijngaard, waar de wijnstokken, die 40 - 50 jaar oud zijn, al vrij oud zijn, zodat de opbrengst relatief laag is.
Na de handoogst wordt ongeveer een derde van de druiven gebruikt voor het appassimento proces en gedurende 30 dagen gedroogd. Tijdens dit proces verliezen ze 30% van hun gewicht. De bessen worden 8-9 dagen gemacereerd vóór de gisting, wat voor een nog betere aromaextractie zorgt. De laatste hand wordt aan de Mea Culpa Vino Rosso Italia gelegd door de rijping van 6 maanden in Franse barriques.
Het tweede bestanddeel van deze Mea Culpa is een appassimento van Syrah-druiven uit Sicilië. Deze blijven bijzonder lang aan de wijnstok hangen tot ook zij ongeveer een derde van hun gewicht hebben verloren. Om deze rode wijncuvée uit het zuiden van Italië perfect af te ronden, wordt hij geperfectioneerd met zachte maar krachtige Merlot.
Food pairing voor de Mea Culpa Vino Rosso Italia
Mea Culpa wordt gecombineerd met stevige runderrollade, klassiek of met een vulling van pruimen, lardo, gesauteerde uien, peterselie en geroosterde pijnboompitten.
Onderscheidingen voor de rode wijn Mea Culpa
- Mundus Vini: Goud
- Falstaff 2018: 90 punten en Topwaarde
De Mea Culpa wordt geleverd in een decoratieve houten doos met een druppelstop, een druppelvrije schenkhulp.
- Meer producten van Cantine Minini
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Halfdroge |
Wijnoogst: | NV |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 6,1 |
Restsuiker ca. in g/l: | 12,8 |
Land: | Italië |
Regio: | Apulië (IT) , Sicilië (IT) |
Gelegenheid: | BBQ-feest , Partij |
Gerijpt in: | Klein hout |
Druivensoort: | Merlot , Nero d´Avola , Primitivo , Syrah |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | Appassimento |
Prijzen: | Falstaff - 90 Punkte , Mundus Vini - Gold |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Franse eik , Barrique 225 l |
Rijping in maanden: | 6 |
Aroma: | Blackberry , Zure kers , Snoeien , Vanille , Kruidnagel |
Finale: | lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Oude wereld , Warm klimaat groeiende gebied , geurig , complex |
Past goed bij: | Donker eten , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Bordeaux glas , Bordeaux beker |
Aanbeveling: | Team tip , Top prijs genot |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , pompeus , modern |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 5 |
Alcohol in vol%: | 14,5 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Cantine Francesco Minini SpA - Viale Europa 6 - 25028 Verolanuova (BS) - Italien |