♥ Momenteel 15 606 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Midden-Rijn Wijnen

(5)

De Middenrijn is het noordelijkste wijnbouwgebied aan de Rijn en begint niet ver ten zuiden van de voormalige federale hoofdstad Bonn. In het zuiden gaat de Mittelrhein samen met de Rheingau. De Mittelrhein heeft misschien niet de bekendheid van de Moezel, Rheingau of Pfalz, maar de wijnen vinden dat niet erg - ze zijn uitzonderlijk goed.

Met een totaal wijnbouwareaal van 467 ha is de Mittelrhein het op één na kleinste wijnbouwgebied van Duitsland. Meer dan tweederde van het areaal bestaat uit riesling, gevolgd door pinot noir, Müller-Thurgau en witte bourgognewijnrassen.

Lees meer over Midden-Rijn Wijnen
Filters sluiten
van tot
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Riesling Significa - Weingut Pieper
2022
Witte wijn Witte wijn
Droge Droge
Duitsland Duitsland
Mittelrhein (DE) Mittelrhein
10,98€
0.75 l ( 14,64€ * / 1 l)
Riesling Domkaule - Weingut Pieper
2021
Witte wijn Witte wijn
Droge Droge
Duitsland Duitsland
Mittelrhein (DE) Mittelrhein
12,88€
0.75 l ( 17,17€ * / 1 l)
Weissburgunder Significa Stückfass - Weingut Pieper
2020
Witte wijn Witte wijn
Droge Droge
Duitsland Duitsland
Mittelrhein (DE) Mittelrhein
13,28€
0.75 l ( 17,71€ * / 1 l)
Drachenlay Riesling Kabinett - Weingut Pieper
2021
Witte wijn Witte wijn
Halfzoete Halfzoete
Duitsland Duitsland
Mittelrhein (DE) Mittelrhein
10.167,05€
0.75 l ( 13.556,07€ * / 1 l)
bio bio
Riesling Steinbruch Reserve Spätlese Trocken - Weingut Sturm
2018
bio bio
Witte wijn Witte wijn
Droge Droge
Duitsland Duitsland
Mittelrhein (DE) Mittelrhein
10.167,05€
0.75 l ( 13.556,07€ * / 1 l)

Wijnmakerij Eberbach in Rheingau

De wijngaard en het klooster Eberbach in het wijngebied van de Rheingau is ongetwijfeld de grootste wijngaard van Duitsland. Het omvat een ruim 250 hectare groot teeltareaal voor verschillende druivenrassen. De kamers van het traditionele klooster worden tegenwoordig gebruikt als vinotheek, kloosterwinkel, conferentiecentrum, hotel, registratiekantoor of filmset. Voornamelijk de druivensoort Riesling is te vinden op de uitgestrekte wijngaarden. De Riesling kwaliteitswijn van het wijnhuis Eberbach is droog of feinherb gevinifieerd. Het fruitige boeket van deze druivensoort straalt een aangename en jeugdige geur uit. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere witte wijnsoorten die afkomstig zijn van de Eberbach-wijngaard. Pinot Gris of Pinot Blanc komen uit de Hessische Bergstrasse, waar het klooster nog meer wijngaarden bezit. Met hun deels nootachtige, deels fruitige aroma's van peer of honingdauwmeloen geven ze variatie aan de smaak van de kloosterwijn uit de Rheingau.

De Eberbach-wijngaard produceert rode wijnen die op zonnige dagen en warme nachten een uitstekende kruidigheid hebben ontwikkeld. Spätburgunder uit Assmanshäuser Höllenberg in de Rheingau wordt al sinds de 13e eeuw verbouwd. Deze rode wijn is robijnrood van kleur en krijgt een rokerige noot door de veroudering van de vaten. Het terroir van leisteen, kwartsiet en leem slaat de warmte moeiteloos op en geeft deze 's nachts af aan de rode Pinot Noir-druif. Dit komt de druif ten goede op steile hellingen en resulteert in een complexe structuur die veel plezier belooft. Zowel Pinot Noir als Cabernet Sauvignon uit Weingut Eberbach staan bekend om hun krachtige boeket. De droge rode wijnen stralen een intens aroma uit. De aanwezige tannines maken de rode wijn volwaardig. Sommige scènes van The Name of the Rose (Umberto Eco) werden gefilmd in de traditionele zalen van het klooster. Of Sean Connery, Christian Slater en Jean-Jaques Annaud nu de heerlijke witte wijn of rode wijn uit de wijnmakerij van het klooster hebben geproefd is niet overgeleverd, maar het is zeer waarschijnlijk. Maar zo niet, dan hebben ze gemist wat meer dan 300.000 toeristen per jaar komen: het proeven en genieten van de wijn van de Eberbach-wijnboerderij in de Rheingau.

Wijngaarden in de Rheingau

De wijnstreek Rheingau heeft niet alleen lekkere wijn. De wijngaarden hebben ook vaak pittoreske en melodieuze namen.

  • Rosenberg
  • Seligmacher
  • Kroon
  • Kapellenberg
  • Schlossberg
  • Drachenstein
  • Gottesacker

De bodem in het Rheingau-wijnbouwgebied

De bodems in de Rheingau zijn zeer verschillend en geven de individuele druiven een charismatische smaak. De harde kwartsietbodems bij Lorch aan de Rijn nemen slecht water op, maar laten de wortels van de wijnstokken voldoende ruimte om uit te zetten. De beluchting van de wortels is ook gegarandeerd op de deels zanderige en leemachtige grond. Hoewel de bodem vrij arm is aan voedingsstoffen, is hij bijzonder goed in het absorberen en behouden van warmte. Het gebied bij Kiedrich wordt gekenmerkt door oud vulkanisch gesteente. Het groene en grijze gesteente, dat overwegend vlak is, wordt ook wel sericiet gneis genoemd. Het is te vinden in de hoge heuvels. Omdat de grond hier niet veel warmte opslaat en er veel regen valt, hebben deze gebieden de neiging om koud te zijn. Andere bodems zijn kleimergel, zandsteen, fylliet en leisteen.

De Rheingau-wijnstreek

De Rheingau is een klein wijnbouwgebied, waarvan de smalle teeltgebieden op de rechteroever van de Rijn liggen. Van Wiesbaden tot Lorch liggen de wijngaarden op het zuiden. Voornamelijk Riesling en Spätburgunder zijn gevinifieerd. De bodems zijn zeer verschillend, wat weer van invloed is op de smaak van de individuele wijnstok. De grootste wijnmakerij van Duitsland ligt in de Rheingau: het klooster Eberbach en de wijnmakerij. Omringd door vele bomen daalt de temperatuur 's nachts niet veel. De gemiddelde temperatuur gedurende het jaar is ongeveer 10,5ºC, in de rijpingsmaanden is het ongeveer 15,5ºC.

Wetenswaardigheden over wijn uit de Rheingau

Wanneer is de druivenoogst in de Rheingau?

De druivenoogst vindt plaats in september en oktober. Sommige wijnbouwers in de Rheingau bieden een smakelijke proeverij in ruil voor hulp bij de oogst.

Hoeveel zonuren zijn er in de Rheingau?

De Rheingau-wijnstreek heeft ongeveer 1600 uur zon per jaar. De wisselende temperaturen (gemiddeld ca. 10,5°C) bieden goede voorwaarden voor de wijnstokken.

Wanneer vinden de wijnfeesten plaats in de Rheingau?

Er is nauwelijks een maand in het jaar waarin een wijnfeest niet wordt georganiseerd door een gastronomisch bedrijf of door wijnbouwers uit de Rheingau. De meeste wijnfeesten vinden echter plaats tussen mei en augustus.

Wijnen kopen in de Rheingau

Blader op VINELLO voor wijn zoals Riesling, Pinot Noir of Cabernet Sauvignon uit de Rheingau. Onze service is ontworpen om aan uw behoeften te voldoen: Onze online shop heeft een handig en eenvoudig betalingssysteem, onze verzending is snel, veilig en betrouwbaar. Maak gebruik van onze klantgerichte service en vind wijn van Rheingau voor uw plezier of als cadeau voor uw vrienden.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je nog meer wensen hebt. We helpen u ook graag met uw vragen. Via e-mail kunt u ons bereiken op wine@vinello.eu, ons telefoonnummer is 0351 - 469 256 55. U kunt ons vinden op Facebook en Instagram @vinello_wine. We kijken er naar uit u te ontmoeten!

UP UP
UP