Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
Meer informatie over Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
De op vat gerijpte Montiano Rosso Lazio uit de wijnstreek Lazio presenteert zich in een dichte paarsrode kleur in het glas. Als je het glas een beetje lucht geeft door te zwenken, onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, wat te zien is aan de sterke glasramen aan de rand van het glas. Deze Italiaanse single-variietal wijn onthult heerlijk expressieve tonen van zure kersen, rode bessen en pruimen in het glas. Er zijn ook hints van kruidnagel.
De Tenuta Montiano Rosso Lazio is heerlijk droog. Deze rode wijn is nooit grof of streng, zoals je zou verwachten van een iconisch wijnsegment. Deze zijdezachte rode wijn heeft een volle body en veel lagen in de mond. De Montiano Rosso Lazio is fantastisch fris en levendig in de mond dankzij de aanwezige fruitzuren. De afdronk van deze jonge rode wijn uit de wijnstreek Lazio maakt indruk met zijn opmerkelijke persistentie. De afdronk wordt ook begeleid door minerale facetten van de door grind gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Montiano Rosso Lazio van Tenuta Montiano
De basis voor de krachtige Montiano Rosso Lazio uit Lazio zijn druiven van de Merlot-druifsoort. In Lazio groeien de wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren op kiezelbodems. De Montiano Rosso Lazio is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de oogst worden de druiven meteen naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van dit proces rijpt de krachtige Montiano Rosso Lazio nog eens 12 maanden in Franse eikenhouten barriques.
Eetadvies voor de Montiano Rosso Lazio van Tenuta Montiano
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van ganzenborst met rode gemberkool en marjolein, couscous met groenten en runderrollade of gebraden kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn.