Morenita Cream - Emilio Hidalgo

11,51  €
0.75 l ( 15,35€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

70009-ES-PS-00005
Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.

Vandaag verzendklaar, Levertijd ca.1-3 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Morenita Cream - Emilio Hidalgo
11,51  €
0.75 l ( 15,35€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Morenita Cream van Emilio Hidalgo is een heerlijk zoete sherry van de druivensoorten Palominon (70%) en Pedro Ximénez (30%).

In het glas onthult hij een intense amberkleur met gouden glinsteringen. Een zuiver, delicaat bouquet met hints van karamel, gedroogd fruit, nootachtige noten en mokka verrijkt de neus. Zacht en elegant ligt deze sherry in de mond en overtuigt met zijn mooi uitgebalanceerde zoetheid en tegelijkertijd een licht verfrissende smaak. De afdronk heeft een aangename lengte.

Vinificatie van de Crème Hidalgo Morenita

De met de hand geplukte druiven worden ontsteeld, voorzichtig geperst en de resulterende most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks onder temperatuurcontrole. De jonge wijn wordt vervolgens afgetapt, versterkt en in Amerikaanse eiken vaten gelegd om te rijpen.

Nadat de wijn zonder gist heeft gerijpt, wordt hij overgebracht naar het traditionele solera-systeem, waarbij sherry's van hetzelfde type in boven elkaar geplaatste vaten worden gerijpt. De oudste wijnen worden opgeslagen in de onderste vaten (Solera), terwijl de jongste wijnen worden opgeslagen in de bovenste rijen (Criaderas). De sherry bestemd voor de verkoop wordt altijd uit de onderste vaten gehaald. Hier wordt echter slechts een klein deel (maximaal een derde) genomen en het genomen deel wordt vervolgens opgevuld met sherry uit de bovenste rijen. Het hele principe wordt voortgezet tot in de bovenste vaten, waar jonge wijn, de Mosto, aan de sherry wordt toegevoegd. De oloroso, die onder oxiderende invloed ontstaat, wordt vervolgens vermengd met een van nature zoete wijn.

Aanbevolen voedsel voor de Morenita Cream Emilio Hidalgo

Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden om ervan te genieten: Deze zoete sherry uit Spanje wordt aanbevolen om puur te drinken, maar ook als aperitief, bij tapas & canapés en als dessertwijn.

PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Versterkte wijn
Wijnstijl: Sherry
Wijn kleur: Wit
Totale zuurgraad ca. in g/l: 4,1
Restsuiker ca. in g/l: 129,0
Smaak: Zoete
Land: Spanje
Regio: Andalusië (ES)
Subregio: Jerez DO (ES)
Gelegenheid: Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Romantisch diner , Valentijnsdag , Kerstmis
Gerijpt in: Klein hout
Druivensoort: Palomino Fino , Pedro Ximénez
Wijnoogst: NV
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: D.O. Denominación de Origen
Bodems en lagen: Kalk , Zand , Leem
Oogst: Handmatig plukken
Aroma: Gedroogd fruit , Nootachtig , Pittig , Gecarameliseerd
Mondgevoel: krap
Finale: medium
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld , Warm klimaat groeiende gebied , klassiek
Past goed bij: Desserts
Wijnglas aanbeveling: Sherryglas / Nosingglas
Flesdesign & uitrusting: klassiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 6
Alcohol in vol%: 17,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Emil Hidalgo SA - Calle Clavel N°29 - 11402 Jerez de la Frontera (Cadiz) - Spanien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP