Meer informatie over Moro Cannonou di Sardegna DOC - Cantina Mesa
In het glas biedt de Moro Cannonou di Sardegna van Cantina Mesa een dichte robijnrode kleur. Als je het glas een beetje lucht geeft door het te draaien, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in de glas-in-loodramen aan de rand van het glas. De eerste neus van Moro Cannonou di Sardegna is vleiend met nuances van viooltjes, zwarte bessen en frambozen. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping zoals munt/melisse.
In de mond is de textuur van deze krachtige rode wijn heerlijk fluweelzacht. De afdronk van deze jonge wijn uit de wijnregio Sardinië is indrukwekkend met zijn aanzienlijke lengte. Er zijn opnieuw toetsen van framboos en zwarte bes. Minerale tonen van de door klei gedomineerde bodem worden toegevoegd aan de afdronk.
Wijnbereiding van de Cantina Mesa Moro Cannonou di Sardegna
Deze wijn richt zich duidelijk op één druivensoort, namelijk Cannonau. Alleen de beste druiven werden gebruikt voor deze uitzonderlijk krachtige single-varietal wijn van Cantina Mesa. De druiven groeien onder optimale omstandigheden op Sardinië. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in de kleigrond. De Moro Cannonou di Sardegna is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de druivenoogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in roestvrijstalen tanks en kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting mag de Moro Cannonou di Sardegna gedurende 11 maanden verder harmoniseren op de fijne droesem. De rijping op houten vaten wordt gevolgd door een flinke rijping op fles, wat deze rode wijn nog complexer maakt.
Aanbevelingen voor de Moro Cannonou di Sardegna van Cantina Mesa
Geniet bij voorkeur van deze rode wijn uit Italië op een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van boeuf bourguignon, Thaise komkommersalade of rode uien gevuld met couscous en abrikozen.
- Meer producten van Cantina Mesa