♥ Momenteel 15 606 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Nero d'Avola wijnen

(163)

De traditionele en vandaag de dag wereldwijd gewaardeerde rode druivensoort uit Sicilië, ontwikkelt zich onder warmte en mediterrane winden tot een complexe rode wijn. Donker robijnrood, bijna zwart zoals de druiven suggereren, vormt het goed gestructureerde lichaam, dat weet te overtuigen met een aangename zuurgraad en stevig fruit.

Lees meer over Nero d'Avola wijnen
Filters sluiten
van tot
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Aanbieding
6er Vorteils-Paket - Glicine Rosato Terre Siciliane IGT 2020 - Duca di Salaparuta
Aanbieding
47,88€ 45,98€
4.5 l ( 10,22€ * / 1 l)
Aanbieding
6er Kennenlernpaket - Weine von Barone Montalto aus Sizilien
Aanbieding
71,88€ 70,98€
4.5 l ( 15,77€ * / 1 l)
Aanbieding
-
Aanbieding
30,84€ 30,54€
2.25 l ( 13,57€ * / 1 l)
Aanbieding
TIP!
6er Kennenlernpaket - TANK Weine von Cantine Minini
Aanbieding
TIP!
53,88€ 52,98€
4.5 l ( 11,77€ * / 1 l)
Aanbieding
TIP!
6er Vorteils-Weinpaket - TANK No 26 Nero d'Avola Appassimento IGT 2021 - Cantine Minini
Aanbieding
TIP!
53,88€ 52,98€
4.5 l ( 11,77€ * / 1 l)
Aanbieding
6er Vorteils-Weinpaket Don Mannarone Terre Siciliane IGT - Mánnara
Aanbieding
61,68€ 60,98€
4.5 l ( 13,55€ * / 1 l)
Aanbieding
12er Vorteils-Paket - Corvo Rosso Terre Siciliane - Duca di Salaparuta
Aanbieding
105,36€ 102,98€
9 l ( 11,44€ * / 1 l)
Aanbieding
6er Vorteils-Paket - Corvo Rosa Terre Siciliane - Duca di Salaparuta
Aanbieding
43,11€ 41,98€
4.5 l ( 9,33€ * / 1 l)
bio bio
vegan vegan
Nero d'Avola DOC - Käfer
bio bio
vegan vegan
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
6,98€
0.75 l ( 9,31€ * / 1 l)
Aanbieding
12er Vorteils-Weinpaket - Ammasso Rosso Sicilia IGT 2019 - Barone Montalto
Aanbieding
191,76€ 186,98€
9 l ( 20,78€ * / 1 l)
Aanbieding
18er Vorteils-Weinpaket - Ammasso Rosso Sicilia IGT 2019 - Barone Montalto
Aanbieding
287,64€ 277,98€
13.5 l ( 20,59€ * / 1 l)
Aanbieding
-
Aanbieding
123,36€ 119,98€
9 l ( 13,33€ * / 1 l)
Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia IGT - Firriato
2020
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
12,98€
0.75 l ( 17,31€ * / 1 l)
Mandrarossa Cartagho - Cantine Settesoli
2018
2019
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
16,75€
0.75 l ( 22,33€ * / 1 l)
MEA CULPA Vino Rosso Italia in Holzkiste - Cantine Minini
Rode Wijn Rode Wijn
Halfdroge Halfdroge
Italië Italië
Apulië (IT) Apulië Sicilië
21,98€
0.75 l ( 29,31€ * / 1 l)
MEA CULPA Vino Rosso Italia 1,5 l Magnum - Cantine Minini
Rode Wijn Rode Wijn
Halfdroge Halfdroge
Italië Italië
Apulië (IT) Apulië Sicilië
27,98€
1.5 l ( 18,65€ * / 1 l)
Baccaria Nero d'Avola Terre Siciliane - Cantine Paolini
2021
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
6,68€
0.75 l ( 8,91€ * / 1 l)
Laatste flessen - bespaar 10 %!
Collezione Famiglia Passivento Nero d'Avola Rosato - Barone Montalto
2020
2021
Laatste flessen - bespaar 10 %!
Roséwijnen Roséwijnen
Halfdroge Halfdroge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
9,48€
0.75 l ( 12,64€ * / 1 l)
Hugonis Terre Siciliane IGT - Tenuta Rapitalà
2019
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
27,98€
0.75 l ( 37,31€ * / 1 l)
Aanbieding
12er Vorteils-Paket - Glicine Rosato Terre Siciliane IGT 2020 - Duca di Salaparuta
Aanbieding
95,76€ 89,98€
9 l ( 10,00€ * / 1 l)
MEA CULPA Vino Rosso Italia 1,5l Magnum in Holzkiste - Cantine Minini
Rode Wijn Rode Wijn
Halfdroge Halfdroge
Italië Italië
Apulië (IT) Apulië Sicilië
36,98€
1.5 l ( 24,65€ * / 1 l)
Nero d'Avola Sicilia DOC - Barone Montalto
2021
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
7,48€
0.75 l ( 9,97€ * / 1 l)
-
2021
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
9,28€
0.75 l ( 12,37€ * / 1 l)
Koop 12, bespaar 6%!
NEU
bio bio
Otto/Otto Nero d'Avola - Baroni di Pianogrillo
2020
Koop 12, bespaar 6%!
NEU
bio bio
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
16,42€
0.75 l ( 21,89€ * / 1 l)
NEU
bio bio
Déraciné Nero d'Avola - Baroni di Pianogrillo
2022
NEU
bio bio
Rode Wijn Rode Wijn
Droge Droge
Italië Italië
Sicilië (IT) Sicilië
12,58€
0.75 l ( 16,77€ * / 1 l)
1 van 7

Nero d'Avola wijn - zuiden, zon en Sicilië

Vroeger een gemengde wijn, vandaag de dag een hoogwaardige en bekroonde topwijn - Nero d'Avola wordt beschouwd als de meest succesvolle export van Sicilië, samen met amandel, olijfolie en de zoete Marsala dessertwijn. Kom mee op reis en ontdek oude steden, Siciliaanse prinsen en de zwarte uit Avola.

Zwart en toch kleurrijk - Nero d'Avola rode wijn

Nero d'Avola wijnstok aan de wijnstok

Nero d'Avola wijn is veruit de meest gecultiveerde druivensoort in Sicilië. Hij maakt indruk met zijn sterke vruchten, een gladde structuur en de dieprode kleur. Door deze facetten werd de Nero d'Avola lange tijd gebruikt als mengwijn en vond zelfs zijn weg naar Frankrijk. Met de Siciliaanse druif, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en lokaal ook Frappato, onder andere, vond men een kleurintensieve en fruitige partner. Zo laat als rond 1990, Siciliaanse wijnboeren creëerde een trend met een nieuw begrip en single-varietal Nero d'Avola rode wijnen. Vandaag de dag is de rode wijn van de zwarte en geconcentreerde druiven internationaal gevraagd en heeft hij al menig prijs gewonnen. Natuurlijk hielden de wijnboeren zich vanaf dat moment bezig met de teelt van Nero d'Avola, ook wel bekend onder de naam Calabrese of principe Siciliano. Dit laatste duidt op de grote betekenis van het rode druivenras, aangezien het ras lokaal wordt aangeduid met de naam Siciliaanse prins, principe Siciliano. 

Het karakter van Sicilië in een fles - de smaak van de Nero d'Avola rode wijn

Sicilië-landschap

Een Nero d'Avola is een complexe rode wijn, rond en zacht, die vooral door zijn robijnrode en donkere kleur accenten zet. Daarnaast zijn het de goede structuur en de pittige vruchten die de populariteit van deze Italiaanse druivensoort verklaren. Het gehemelte wordt omhuld door fruitige hints, zoals bramen, kersen en pruimen, waaraan noten van jam, zoethout en zelfs leer worden toegevoegd. Idealiter kunnen chocolade en mediterrane kruiden ook in het hele lichaam worden gedetecteerd. De Nero d'Avola is altijd fruitig, vooral als de rode wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks. Daarentegen ontwikkelt de wijn zich steviger wanneer hij in hout wordt gerijpt - populair in beide gevallen, in sommige gevallen bekroond met prijzen.

Nero d'Avola Terre Siciliane - Wijnstokras uit Sicilië

IGT Terre Siciliane 

Het kwaliteitsniveau IGT, kort voor Indicazione Geografica Tipica, beschrijft de lokale wijn van de regio. Met de IGT Terre Siciliane, voorheen Sicilia IGT, claimt Sicilië ook deze status, die staat voor waardevolle wijnen in het land wijn kwaliteit. In tegenstelling tot in Duitsland wordt de Siciliaanse landwijn meestal beschouwd als kwaliteitswijn, die wordt geserveerd om te eten, te delen en te genieten. 

Productiegebied voor IGT Terre Siciliane wijnen

Wijngaarden worden bijna overal op Sicilië geteeld volgens de IGT Terre Siciliane richtlijnen. Daardoor verschillen de verschillende regio's deels drastisch van elkaar. Het noorden wordt voornamelijk doorkruist door bergketens, het zuidwesten en midden-Sicilië zijn nog steeds heuvelachtig en in het zuiden is er een uitgestrekt plateau. In het oosten domineert de Etna, de vulkanische bodem biedt een heel bijzonder terroir, dat vooral voor Siciliaanse witte wijnen en roséwijnen ideale omstandigheden belooft. Het hele eiland van de Middellandse Zee ervaart veel zon en verkoelende winden - dit bevalt de vegetatie op de wijngaard.

Cuvée Nero d'Avola - met Merlot en Syrah 

Lange tijd werd Nero d'Avola algemeen beschouwd als een gemengde wijn. En zelfs vandaag de dag heeft de rode wijn geen enkel potentieel voor cuvées verloren. De dichte structuur en de robijnrode kleur vullen het karakter van Merlot of Syrah aan. De Nero d'Avola Merlot IGT uit 2017 van de Vaccaro wijnmakerij presenteert zich bijvoorbeeld met sterk fruit en een fluweelzachte body - gewoon met de sterke punten van Nero d'Avola en Merlot. Niet minder populair is de samenstelling van Nero d'Avola en Syrah. De evenwichtige en pittige cuvée is een overtuigende begeleiding van de Italiaanse keuken - vooral van gerijpte kazen - of gewoon om van te genieten.

Nero d'Avola Rosé

De meerlagige kleine en donkere druiven zijn ook de eerste keuze voor de vinificatie van Roséwijnen op Sicilië. Ze geven de Rosé een speelse lichtheid, die zonnige dagen en humeurige nachten verrijkt met volledig rijp en pittig fruit. Samen met de verfrissende mineraliteit en de karakteristieke tonen van framboos en braambes, is het de informele smaak die de Nero d'Avola Rosé wijnen tot een zonovergoten smaakbeleving maakt. 

Marsala - Zoetigheid uit Sicilië

Marsala, een dorp dat bekend staat buiten de kust van Sicilië, maakt ook gebruik van de Nero d'Avola druivensoort om meer structuur en een uitnodigende kleur in de Marsala dessertwijn te brengen.

Herkomst van de Nero d'Avola-wijn 

Avola in de provincie Syracuse

Het centrum van Nero d'Avola is natuurlijk Avola, de Siciliaanse stad in de zuidelijke provincie Syracuse. De wijn wordt hier al sinds de oudheid verbouwd, niet in de laatste plaats dankzij de Griekse kolonisten die de wijnstokken van Syracuse naar Taormina brachten. Bijna heel Sicilië is bedekt met wijngaarden die beplant zijn met Nero d'Avola. Alleen rond de Etna wordt het druivenras niet verbouwd. Noto en Pachino zijn andere bekende teeltgebieden, waar enkele van de beste Nero d'Avola rode wijnen vandaan komen. Het zonnige en droge weer en de voedzame vulkanische bodem van Sicilië, die rijk is aan kiezels en klei, is gewoonweg voorbestemd voor de traditionele druivensoort. De steenachtige ondergrond voorziet de wijnstokken, die dicht bij de grond staan, van warmte, zelfs 's nachts, tot de handoogst in september volledig rijp is. 

Beroemde wijnmakerijen van Sicilië

In de verscheidenheid aan wijnen die onze sommeliers verzamelen, ontdekt u enkele van de beroemdste en internationaal gerenommeerde wijnmakerijen van Sicilië.

  • Baron Montalto
  • Cantine Minini
  • Paolini
  • Cusumano
  • Duca di Salaparuta
  • Feudo Arancio
  • Firriato
  • Planeta
  • Sallier de la Tour
  • Tasca d'Almerita

Calabrese en Nero d'Avola - Etymologie en oorsprong 

Dankzij zijn donkere lichaam heeft de naam Nero d'Avola zich ontwikkeld, wat zich vertaalt als Zwart van Avola. De tweede naam - Calabrese - suggereert een oorsprong uit Calabrië, maar andere afleidingen zijn waarschijnlijk. De eerste vermelding van de druivensoort gebeurde in 1696 door de botanicus Francesco Cupani onder de naam Calavrisi, dialect voor Calabrese. Deze naam zou kunnen verwijzen naar Calaulisi, die op zijn beurt kan worden afgeleid van Caia Avola - de druif uit Avola.

Een andere theorie suggereert dat handelaren Nero d'Avola wijn uit Sicilië verhandelden als Calabrese, omdat Calabrië soms veel populairdere wijn produceerde. Iets dergelijks is al gebeurd met Sangiovese of Canaiolo Nero, onder wiens synoniemen Calabrese ook te vinden is. Andere synoniemen voor Nero d'Avola zijn Calabrese d'Avola, Calabrese Dolce, Niureddu Calavrisi en Calabrese di Vittoria.

Waar de naam ook vandaan komt - het belangrijkste is dat de Nero d'Avola uit Sicilië komt. Hoewel Australië, de VS en Malta ook de ene of de andere wijngaard cultiveren.

Nero d'Avola - hoge kwaliteit met DOC-status

De Siciliaanse Nero d'Avola wordt over het algemeen beschouwd als een rode wijn van zeer hoge kwaliteit. Toch ontwikkelen de wijnen zich volgens het lokale terroir op de meest uiteenlopende wijze dat menig appellatie werd bekroond met DOC (Denominazione di origine controllata) en IGT (Indicazione Geografica Tipica) of IGP (Indicazione Geografica Protetta) status. Vooral de Nero d'Avola rode wijnen uit het pittoreske barokke stadje Noto hebben naast de DOC-status een internationale reputatie. Bovendien worden tal van Nero d'Avola rode wijnen ook geperst als IGT - vandaag de dag eerder IGP. De IGT rode wijnen zijn over het algemeen bedoeld voor landwijnen en hebben al vele prijzen gewonnen, zoals de gouden medaille op de "International Wine & Spirit Competition". Consequent hoge kwaliteit, door de beste teeltomstandigheden en uitstekend werk in de wijnkelder - de Nero d'Avola wijn is een uitstekende Italiaanse rode wijn, die maar één weg weet in de toekomst: van het glas tot het gehemelte.

De wijnbouwgebieden voor Nero d'Avola en wijn uit Sicilië

Terwijl het centrum voor Nero d'Avola wijn in het zuiden van het eiland ligt, wordt de druivensoort over het hele eiland verbouwd. Maar Sicilië heeft ook meer te bieden, zoals de dessertwijn Marsala of de verfrissende wijnen uit de Etna. Afhankelijk van het teeltgebied openen zich verschillende facetten van het terroir, die de voorkeur geven aan specifieke druivensoorten. 

DOC-gebieden op Sicilië

Marsala

Rond de havenstad Marsala, ingebed in het westen van het eiland, strekt zich het Marsala DOC uit, dat vooral bekend is om de beroemde dessertwijn. Volgens de DOC-richtlijnen worden er dus bijna uitsluitend druivenrassen geteeld die voor Marsala zijn toegestaan, waaronder Nero d'Avola, samen met andere witte en rode rassen.

Menfi

Met het DOC Menfi beschikken de provincies Agrigento en Trapani over een kwalitatief hoogwaardig teeltgebied, waar zowel witte als rode wijnen van de hoogste kwaliteit worden geproduceerd. Uiteraard mogen voor de wijnen van de DOC Menfi alleen geselecteerde druivenrassen worden gebruikt. Chardonnay, Grecanico, Sangiovese en natuurlijk Nero d'Avola.

Alcamo

Ook gelegen in het westen van het eiland is Alcamo, een DOC-aanduiding niet ver van de stad Palermo. Het Siciliaanse wijnbouwgebied heeft veel te bieden, van gemengde wijnen tot cépagewijnen. Onder hen bijvoorbeeld Alcamo Rosso en Alcamo Rosato. Voor de eerste is minstens 60% Nero d'Avola nodig en de Rosato gebruikt ook graag de donkere druiven.

Faro

FaroIn het noordoostelijke puntje van Sicilië ligt het DOC-gebied Faro, met de stad Messina als centrum. Hier worden uitstekende wijnen met een uniek karakter geproduceerd. De Nero d'Avola druivensoort is hier slechts in kleine hoeveelheden te vinden, in plaats daarvan ligt de nadruk op de Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio soorten. De grote hoogte en de koele temperaturen 's nachts zorgen voor een onvergelijkbare frisheid.

Cerasuolo di Vittoria

Cerasuolo di Vittoria DOCG wijn, afkomstig uit het gelijknamige wijnbouwgebied, heeft een eigen lijst met richtlijnen die duidelijk de druivenrassen en de oogst beschrijven. Het vereist een aandeel van tussen de 50 en 70% van Nero d'Avola, aangevuld met Frappato. De druiven hiervoor groeien van Ragusa tot Catania in het zuiden van het eiland 

Eloro

Niet ver van Cerasuolo die Vittoria liggen de wijngaarden van het teeltgebied Eloro, dat vooral bekend is om zijn rosé en rode wijnen. Zo, tussen Syracuse en Ragusa, in het midden van die ligt de stad Noto, groeien Pignatello, Frappato en Nero d'Avola, die, volgens de DOC-voorschriften, vormen de meerderheid van de bijna zuivere rassenwijnen.

Etna De Etna

Aan de voet van de machtige Etna groeien de wijnstokken op een vulkanische bodem die rijk is aan mineralen. Vooral de witte druivensoorten bloeien onder deze omstandigheden, vooral de druivensoorten Carricante, Catarratto Bianco en Trebbiano. Op het gebied van rode wijn is de belangrijkste variëteit Nerello Mascalese, die in 80% van de wijn voor DOC-wijnen uit de Etna aanwezig moet zijn.

Malvasia delle Lipari

De Lipari eilanden ten noorden van Sicilië zijn beroemd om de zoete witte wijn Malvasia, die wordt geperst uit Malvasia di Sardegna en Korinthiaki. Zo neemt de DOC Malvasia delle Lipari een bijzondere positie in, want er is weinig tot geen spoor te bekennen van de typische Siciliaanse druivensoorten die worden geteeld. 

Pantelleria

PantelleriaHetzelfde geldt voor het eiland Pantelleria, want likeuren, mousserende wijnen en parelwijnen worden meestal onder de Pantelleria DOC geperst. Vooral Moscato di Pantelleria geniet op het eiland en daarbuiten een grote reputatie. De belangrijkste variëteit van het kleine mediterrane eiland is Muscat d'Alexandrie en vindt aantrekkingskracht in bijna alle wijnen van Pantelleria.

Interessante feiten over de Nero d'Avola rode wijn Wijnmakerij op Sicilië

Wat is Nero d'Avola?

Nero d'Avola is een traditionele en kwalitatief hoogwaardige druivensoort, bijna uitsluitend afkomstig van het eiland Sicilië. Vandaag de dag is meer dan 20.000 hectare van het bebouwde areaal beplant met de edele wijnstok. In het verleden werd de Nero d'Avola wijn beschouwd als een mengwijn, maar sinds de jaren negentig geniet de rode wijn internationale bekendheid. Nero d'Avola wordt meestal als rode wijn gevinifieerd, maar vindt ook steeds meer aanhangers als roséwijn. 

Andere namen voor Nero d'Avola zijn: 

  • Calabrese 
  • Principe Siciliano 
  • Calabrese Dolce 
  • Calabrese di Vittoria
  • Niureddu Calavrisi

Hoe lang kan Nero d'Avola rode wijn worden bewaard?

Nero d'Avola rode wijnen hebben een goed bewaarpotentieel. Het is raadzaam om de wijn binnen de eerste 5 tot 7 jaar te drinken, maar sommige robuust ontwikkelde wijnen bieden een houdbaarheid tot 10 jaar. Om ervoor te zorgen dat de Nero d'Avola wijn ook na deze tijd nog aangenaam is, moet hij op een koele, donkere en droge plaats worden bewaard. 

Hoe lang duurt een geopende fles Nero d'Avola wijn?

Een geopende fles Nero d'Avola moet binnen de eerste twee dagen na opening worden gedronken. Anders bepaalt het vulniveau van de fles hoe lang de wijn zijn karakter behoudt. Als de fles nog goed gevuld is, is de wijn tot 7 dagen houdbaar in de koelkast en luchtdicht afgesloten. Minder afvullen betekent minder dagen - een halve fles is dus goed 3 dagen houdbaar. Met een flessendop kan de houdbaarheid van een geopende fles weer worden verlengd. 

Voedseladviezen voor Nero d'Avola

Nero d'Avola past bijna in de hele Italiaanse keuken. Of het nu gaat om pizza, polenta of gegrilde gerechten - het sterke fruit gaat gepaard met allerlei gerechten met bravoure en smaak. Een Nero d'Avola uit de stalen bak is ook ideaal met geroosterd hertenvlees met aardappelgratin of salsiccia.

Wat is de ideale drinktemperatuur voor Nero d'Avola-wijnen?

De drinktemperatuur voor Nero d'Avola rode wijnen ligt rond de 16°C tot 18°C. 

Sommelier tip

In de zomer kan de Siciliaanse wijn ook een absoluut genot zijn als hij licht gekoeld is. Zet de wijn gewoon in de koelkast voor ongeveer een half uur voor opening. 

Als de wijn direct uit de kelder komt, is het aan te raden om de Nero d'Avola rode wijn te chambreren, d.w.z. om deze langzaam op drinktemperatuur te brengen. In een wijnkaraf gegoten, bereikt de wijn zijn ideale temperatuur en belooft hij een grandioze smaak.

Koop Nero d'Avola wijn, geniet van het zuiden

De beste Nero d'Avola rode wijnen, single-varietal, cuvée of rosé, vindt u bij VINELLO.nl. Onze sommeliers hebben voor u een uitgelezen selectie Siciliaanse wijnen van de traditionele druivensoort Nero d'Avola samengesteld, die u gemakkelijk op rekening kunt kopen vanaf de eerste bestelling. Daarnaast bieden wij verschillende betalingsmogelijkheden, zodat u uw favorieten naar wens kunt bestellen. Zodra u uw winkelwagen heeft gevuld, zijn uw wijnen snel op weg naar u, veilig, klimaatneutraal en, vanaf een aankoopwaarde van 120€, zelfs zonder verzendkosten. Heeft u vragen, verzoeken of behoefte aan informatie over de wijnwereld? Onze deskundige medewerkers staan tot uw beschikking op 0049 351 469 256 55 of via wine@vinello.eu.

Uw voordeel, ons aanbod

We willen u inspireren met wijn, dus de aankoop maakt er al deel van uit. Wij bieden u aan:

  • Aankoop op rekening, al vanaf de eerste bestelling
  • talrijke betalingsmogelijkheden
  • snelle, klimaatneutrale en veilig verpakte levering
  • gratis levering vanaf een aankoopwaarde van 120 €
  • deskundige sommelier advies onder 0351 - 469 256 55 
  • 12 weken retourbeleid
  • Vouchers en interessante aanbiedingen per nieuwsbrief
  • een enorme selectie van de beste wijnen, gedistilleerde dranken, koffie en delicatessen

Ontdek hoogwaardige en karaktervolle Nero d'Avola rode wijnen van de beste jaargangen en geselecteerde wijnhuizen op VINELLO - uw partner voor goede smaak en beter genieten van het grootste eiland van de Middellandse Zee.

UP UP
UP