Meer informatie over Niccolaio Maremma Toscana DOC 1,5l Magnum - Il Grillesino
In het glas heeft de Niccolaio Maremma Toscana 1,5l Magnum van Il Grillesino een dichte paarsrode kleur. Met een beetje draaien onthult het rode wijnglas een charmante granaatrode kleur aan de randen. Wanneer het wijnglas wordt rondgedraaid, onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in de heldere kerkramen aan de rand van het glas. In de neus onthult deze Il Grillesino rode wijn allerlei soorten zure kersen en rode bessen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, worden vanille, chocolade en karamel aan de mix toegevoegd.
Deze wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus, ondanks zijn droogheid, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans. Voor smaak is niet per se veel restsuiker nodig. Deze fluweelzachte rode wijn is vol en veelzijdig in de mond. Op de afdronk verrast deze rijpe rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek uiteindelijk met zijn opmerkelijke lengte. Opnieuw zijn er hints van rode bessen en zure kersen.
Vinificatie van de Il Grillesino Niccolaio Maremma Toscana 1,5 liter magnum
De krachtige Niccolaio Maremma Toscana 1,5 liter magnum uit Italië is een single-varietal wijn gemaakt van het druivenras Cabernet Sauvignon. Natuurlijk wordt ook de Niccolaio Maremma Toscana 1,5 liter magnum gekenmerkt door meer dan alleen de Maremma Toscana DOC bodem. Deze Italiaanse wijn kan letterlijk omschreven worden als een wijn uit de Oude Wereld die zich op een bijzonder indrukwekkende manier presenteert. Na de handmatige oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen.
Aanbevelingen voor de Niccolaio Maremma Toscana 1,5 liter magnum van Il Grillesino
Deze Italiaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij ganzenborst met rode gemberkool en marjolein, eendenborst met peultjes of couscous met groenten en runderrollade.