Meer informatie over Niccolaio Maremma Toscana DOC 3,0l Doppelmagnum - Il Grillesino
In het glas heeft de Niccolaio Maremma Toscana 3,0l dubbele magnum van Il Grillesino een dichte paarsrode kleur. Licht schuin, gaat de kleur van de wijn over naar granaatrood aan de randen. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in kerkramen aan de rand van het glas. Deze Italiaanse single-variietal wijn toont prachtige expressieve tonen van rode bessen en zure kersen in het glas. Er zijn ook hints van chocolade, vanille en karamel.
In de mond is de Niccolaio Maremma Toscana 3.0l dubbele magnum van Il Grillesino heerlijk aromatisch, fruitig en evenwichtig. De textuur van deze krachtige rode wijn is heerlijk fluweelzacht in de mond. De afdronk van deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Toscane, meer precies uit Maremma Toscana DOC, maakt uiteindelijk indruk met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van de Il Grillesino Niccolaio Maremma Toscana 3,0l dubbele magnum
Deze rode wijn is duidelijk gericht op één druivensoort, namelijk Cabernet Sauvignon. Voor deze heerlijk krachtige single-varietal wijn van Il Grillesino is alleen foutloos druivenmateriaal gebruikt. De Niccolaio Maremma Toscana 3,0 liter dubbele magnum is door en door een Oude Wereld wijn, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk onderstreept. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Als de gisting is voltooid,
Aanbevelingen voor Il Grillesino Niccolaio Maremma Toscana 3.0l dubbele magnum
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C met gebraden kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten of gestoofde kip in rode wijn.
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C met gebraden kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten of gestoofde kip in rode wijn.
- Meer producten van Azienda Il Grillesino