♥ Momenteel 17 151 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Österreichischer Landwein

(2)
Filters sluiten
van tot
Geen resultaten gevonden voor de filter!
bio bio
Petnat Muscaris 2020 - Winkler-Hermaden
Petnat Muscaris 2020 - Winkler-Hermaden
Mousserende wijn Pétillant Naturel Droge Oostenrijk

Wijn uit de Ahr - gaat steil

De natuurlijke wijnbouwgrens loopt langs de 51ste breedtegraad, de wijngaarden van de Ahr liggen er ver boven. En toch wordt de wijnstreek beschouwd als een van de warmste in Duitsland en is met zijn op het zuiden gelegen leisteenhellingen gemakkelijk in staat om dichte en fluweelachtige rode wijnen te produceren. De belangrijkste variëteit in de vaak kleine percelen is de Pinot Noir, die zich in het glas laat zien als een elegante en fruitige wijn. 

Ahr-wijn met een sterk karakter

Frühburgunder (vroeg-Bourgondië) is ook erg populair in de Ahrregio. Zoals de naam al doet vermoeden, rijpt hij iets eerder dan Spätburgunder (Pinot Noir), maar is zelf een vrij vroegrijpe druivensoort. In principe hebben alle Bourgondische variëteiten hier een verplichtend thuis gevonden. Daarnaast zijn er ook nog de geïsoleerde Blauer Portugieser en Riesling wijnstokken, die echter een echt klein aandeel hebben in het toch al kleine teeltareaal.

Kort voordat de Ahr in de Rijn stroomt, ontdekt men in de wijngaarden zachte en verfijnde wijnen. Aan het andere uiteinde van het teeltgebied worden daarentegen vrij sappige en minerale wijnen geproduceerd. Waar je ook bent in de Ahr - de wijn is meestal rood. Ongeveer 87% van het wijngaardareaal wordt bebouwd met rode druivensoorten. Daarmee is de Ahr het grootste gesloten wijnbouwgebied van Duitsland voor rode wijn - en de rode wijn van de Ahr een ambassadeur voor de eersteklas wijnbouw. 

Het bijzondere klimaat van de Ahr

Naast de hittebestendige gronden van leisteen, löss en vulkanisch gesteente zijn de klimatologische kenmerken van de regio verantwoordelijk voor deze bijzondere ligging van de Ahr. De beschutte ligging tussen de Vogezen en de Eifel kent vele uren zonneschijn, maar slechts weinig neerslag. 

De typische Ahr-wijn

Wijn uit de Ahr - moet een Spätburgunder zijn. Dit is meestal correct, ook al gedijen alle Bourgondische soorten en ook Riesling en Portugieser op de zuidelijke hellingen. De Pinot Noir ligt vooral dicht bij de harten van de mensen in het Ahrdal. Het is niet ongewoon dat de vroegrijpe Pinot Noir-druiven als rosé worden geperst. Een specialiteit is ook de Ahrbleichert, een witte gevinifieerde Pinot Noir wijn. 

De ster van het rode wijnparadijs Ahr is en blijft echter de rode gevinifieerde Pinot Noir, die het terroir van de Ahr combineert. De zonovergoten gronden bieden de wijnstokken dag en nacht een aangename temperatuur. De bergketens beschermen tegen de neerslag en het milde "mediterrane klimaat" zorgt ervoor dat de Ahr-wijnen fluweelzacht en goed gestructureerd zijn. 

Diepe lössgronden en vulkanische gesteenten vermengen zich met de leisteengrond en geven de wijnstokken een weelderige mineraliteit. Naast de fruitige noten is er een lichte aardse noot te bespeuren in de wijnen uit de Ahr. Al deze nuances vormen samen in de wijn een dichte symbiose van het beste wat deze kleine wijnstreek te bieden heeft.

Wijnmakerijen in de Ahr-wijnstreek

Burggarten Winery

De multi-generatie wijnmakerij, niet ver van de machtige Landskrone, is verantwoordelijk voor ongeveer 120.000 flessen wijn uit de Ahr met zijn 15 hectare. En ze zijn erg populair, want slechts ongeveer 20% verlaat de grenzen van het Ahr-wijngebied. De rest wordt rechtstreeks van de boerderij verkocht. Des te beter dat VINELLO de zeldzame wijnen van de Burggarten-wijngaard in handen kreeg. Gegroeid op vulkanisch gesteente en gerijpt in houten vaten, presenteren de wijnen zich met een onvergelijkbare elegantie en frisheid in het glas.

Meyer-Näkel

Alles wat de Ahr te bieden heeft, is te vinden in het assortiment van de Meyer-Näkel-wijngaard. Blanc de Noir, Rosé, frisse Pinot Gris witte wijn en natuurlijk een fluweelzachte Pinot Noir rode wijn. En alles dus alleen maar van het beste. De wijnmakerij rond "wijnpedagoog" Werner Näkel is bekend onder de meest gerenommeerde wijncritici en krijgt de hoogste scores van Falstaff tot Eichelmann tot Gault Millau. 

De wijnen van het Dernau-wijnhuis hebben vaak een lange maceratieperiode achter de rug en smullen zo van de expressieve mineraliteit van de bodem. Wanneer de Ahr-wijnen in barriques worden gerijpt, worden ze nog complexer. Het resultaat: bekroonde wijnen van de Ahr uit wat Feinschmecker magazine noemt "Duitslands top wijnmakerij voor rode wijn".

Ahr-wijn online kopen bij VINELLO

Maak een wandeling over de rode wijnroute van de Ahr - in het comfort van uw eigen huis. In onze wijnwinkel vindt u prachtige voorbeelden van de gewilde Ahr-wijnen. Of het nu gaat om Ahr rode wijn, roséwijn, mousserende wijn of Blanc de Noir. Bij VINELLO kunt u comfortabel en zorgeloos verschillende wijnen uit de beste wijnbouwgebieden van Duitsland en de wereld bestellen. 

Profiteer van onze snelle verzending en talrijke betalingsmethoden, zodat u online wijn kunt kopen volgens uw voorkeuren. Natuurlijk staan onze deskundige sommeliers, die graag drinken, klaar om u te helpen met uw zorgen en wensen. Neem contact met ons op via info@vinello.de of per telefoon op 0351 - 469 256 55 

Breng het plezier in huis en bestel Ahr-wijnen online. Ongecompliceerd, veilig, snel - voor uw gezondheid!

UP UP
UP