♥ Momenteel 17 151 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Olijfolie - vierge, extra, goed

(43)

Rondom de Middellandse Zee is olijfolie onlosmakelijk verbonden met de mediterrane keuken. Bovendien wordt aan de olie van de olijven gezondheids- en cosmetische eigenschappen toegeschreven. Smaakt goed, doet goed, is goed - het is gewoon de moeite waard om olijfolie in huis te hebben. En aangezien wijnmakerijen in Spanje, Italië en Frankrijk zowel olijfbomen als wijngaarden onderhouden, is het voor VINELLO vanzelfsprekend om u te verwennen met deze nobele delicatesse. Exquisite olijfolie van vroegrijpe olijven, met de hand geplukt, voorzichtig verwerkt en koud geperst. Puur plezier in groen-bruin tot goudgeel - gewoon extra vergine olijfolie op VINELLO. Uit de fijnproevershandel voor fijnproevers.

Lees meer over Olijfolie - vierge, extra, goed
Filters sluiten
van tot
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
-
Olio Extra Vergine di Oliva - Statti
Italië Calabrië (IT)
bio bio
Olio Extra Vergine di Oliva Biologico 0,5 l - Olio Fabbri
Olio Extra Vergine di Oliva Biologico 0,5 l - Olio Fabbri
Italië Toscane (IT)
Olio del Cardinale 0,5 l - Luigi Tega
Olio del Cardinale 0,5 l - Luigi Tega
Italië Umbrië (IT)
Extra Virgem Olivenöl - Esporão
Extra Virgem Olivenöl - Esporão
Portugal Alentejo (PT)
Aceite Arbequino al Humo de Roble 0,25 l - Castillo de Canena
Aceite Arbequino al Humo de Roble 0,25 l - Castillo de Canena
Spanje Andalusië (ES)
bio bio
Olio Extra Vergine Di Oliva 0,5 l - Il Palagio
Olio Extra Vergine Di Oliva 0,5 l - Il Palagio
Italië Toscane (IT)
-
Reserva Familiar Picual Natives Olivenöl 0,5 l - Castillo de Canena
Spanje Andalusië (ES)
bio bio
Olivenöl extra vergine DOP 0,5 l - Villa Trasqua
Olivenöl extra vergine DOP 0,5 l - Villa Trasqua
Italië Toscane (IT)
bio bio
Olio extra vergine di Oliva Cultus Boni 0,5 l - Badia a Coltibuono
Olio extra vergine di Oliva Cultus Boni 0,5 l - Badia a Coltibuono
Italië Toscane (IT)
Aanbieding
15% Winter-Sale
Huile d'Olive Vierge Extra 0,5 l - Domaine La Grange
Huile d'Olive Vierge Extra 0,5 l - Domaine La Grange
Frankrijk Languedoc-Roussillon (FR)
Extra Virgen Olive Oil Picual 0,5 l - O de Oliva
Extra Virgen Olive Oil Picual 0,5 l - O de Oliva
Spanje Murcia (ES)
Olio Extra Vergine di Oliva Beautiful Oil for... 0,25 l - Cufrol
Olio Extra Vergine di Oliva Beautiful Oil for... 0,25 l - Cufrol
Italië Umbrië (IT)
Aanbieding
Laatste flessen - bespaar 10 %!
Gocce Extra Virgin Olive Oil with Truffle 0,1 l - Gocce Italiane
Gocce Extra Virgin Olive Oil with Truffle 0,1 l - Gocce Italiane
Italië
Aanbieding
15% Winter-Sale
-
Olivenöl extra vergine 0,5 l - Tenuta Il Poggione
Italië Toscane (IT)
Castillo de Canena 1° dia de Cosecha - Picual 0,5 l - Castillo de Canena
Castillo de Canena 1° dia de Cosecha - Picual 0,5 l - Castillo de Canena
Spanje Andalusië (ES)
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,5 l - Olio Fabbri
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,5 l - Olio Fabbri
Italië Toscane (IT)
-
Olio Extra Vergine di Oliva 0,25 l - Statti
Italië Calabrië (IT)
Castillo de Canena 1° dia de Cosecha Arbequina 0,5 l - Castillo de Canena
Castillo de Canena 1° dia de Cosecha Arbequina 0,5 l - Castillo de Canena
Spanje Andalusië (ES)
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,25 l - Olio Fabbri
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,25 l - Olio Fabbri
Italië Toscane (IT)
Organic Extra Virgen Olive Oil -Bio- 0,5 l - O de Oliva
Organic Extra Virgen Olive Oil -Bio- 0,5 l - O de Oliva
Spanje Murcia (ES)
1 van 2

Olijfolie - dat bepaalde iets extra's

In onze uitgelezen selectie van olijfoliën vindt u alleen olijfoliën van de hoogste kwaliteit. Omdat er al genoeg ranzige, bittere en platvloerse olijfolie is. Maar het is belangrijk om bij elke druppel de smaak van de olijf te ervaren en de nuances van groene appels, rijpe tomaten, verse rozemarijn, aardse noten en pittige kruiden te leren kennen die elke olijfolie uniek maken. Net als bij wijn zijn het niet alleen de vruchten die het boeket vormen, maar ook het terroir waarop de olijfbomen gedijen. Daar wordt het soms sterk, soms mild, soms aards, soms zoet. Zo is de optimale toepassing voor elke olie in verschillende smaken te vinden. Een kleine lepel is genoeg om elk gerecht te verrijken en de begeleidende wijn aan te vullen.

Kwaliteitskenmerken en productie van olijfolie

Olijfolie is een puur natuurproduct en wordt uitsluitend gewonnen door middel van mechanische procedures. De olijven worden kort voor de rijping, rond november tot januari, met de hand of machinaal van de boom geschud en zo snel mogelijk verwerkt. Takken, bladeren of andere vreemde voorwerpen die van de olijfboom zijn gevallen, worden tijdens het wassen gesorteerd. De vruchten zijn volledig gemalen. Het resultaat is een grove pasta die koud wordt geëxtraheerd met behulp van een centrifuge in olijfolie en afvallen. Het is ook mogelijk om de olijfpulp te persen, maar dit is niet erg populair voor de productie van hoogwaardige olijfolie. In beide gevallen is de geëxtraheerde olijfolie klaar voor de verkoop, maar kan nog steeds worden geraffineerd met kruiden, bijvoorbeeld tijm of oregano.

De kwaliteit van een olijfolie is sterk afhankelijk van het tijdstip van de oogst, maar ook van de zorgvuldige behandeling van de vruchten. De uitgebreide handmatige oogst, die vaak alleen in kleine familiebedrijven plaatsvindt, is daarom perfect voor een ideale en onbeschadigde opbrengst, die later resulteert in een onberispelijke olijfolie. De snelle verwerking van de jonge oogst voorkomt het gistingsproces in de olijf, wat een negatief effect zou hebben op het aroma.

Extra vergine olijfolie

De kwaliteitsklasse Extra Virgin Olive Oil garandeert de hoogste kwaliteit en uitsluitend mechanische processen. Vertaald, extra vergine betekent gewoon natuurlijke olijfolie van de hoogste kwaliteit.

  • Inheems: Bij de productie van olijfolie zijn de producenten alleen aangewezen op mechanische processen, zoals koude extractie of koude persing.
  • Extra: Als de olijfolie zich onderscheidt door smaak, structuur en vooral door de zuurgraad, dan verdient ze het predikaat extra - eenvoudigweg vertaald de hoogste kwaliteit

De zuurgraad speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van de olijfolie. Voor de kwaliteitsklasse extra virgin mag de zuurgraad en dus de vrije vetzuren niet meer dan 0,8% bedragen. Hoe lager de waarde, hoe hoger de kwaliteit van de olijfolie. Rotte en overrijpe olijven daarentegen zorgen voor een hoge zuurgraad. Dit kwaliteitsniveau geldt voor heel Europa. Let daarom op deze aanduidingen bij de aankoop van olijfolie:

  • Duitsland: extra olijfolie van eerste persing
  • Spanje: Aceite de oliva virgen extra
  • Italië: Olio extra vergine di oliva
  • Frankrijk: Huile d'olive vierge extra

Rondom de Middellandse Zee - Olijfolieproducerende landen

Olijfolie is van oudsher een mediterraan product. Elk land met een kust aan de Mare Mediterraneum heeft ook olijfgaarden, gevuld met de lokaal beschikbare olijfvariëteiten. De belangrijkste producenten van olijfolie in de Europese Unie zijn Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en Frankrijk. Buiten de EU worden Tunesië, Marokko, Syrië, Turkije en Algerije beschouwd als grote olijvenproducenten.

Hoewel in Spanje veel meer olijven worden geteeld dan in Italië, wordt Italiaanse olijfolie beschouwd als het beste wat de markt te bieden heeft. Om aan de grote vraag naar olijfolie uit Italië te voldoen, kopen Italiaanse bedrijven olijfolie uit de buurlanden, bottelen het en verkopen het als olijfolie uit Italië. Speel het daarom veilig en koop de beste olijfolie van plichtsgetrouwe producenten en geniet van fijne olijfolie uit Spanje, Italië en Frankrijk.

Dingen die je moet weten over olijfolie

Wat is olijfolie?

Olijfolie is een plantaardige olie gemaakt van de olijfput. Olijfolie is uitstekend geschikt voor het koken en garneren van voedsel. De hoogste kwaliteitsklasse en de enige die u op de markt vindt is extra vergine olijfolie.

Wat is de houdbaarheid van olijfolie?

Olijfolie kan ongeopend minstens 2 jaar worden bewaard, en nog langer op de juiste manier worden bewaard. Olijfolie moet worden bewaard op een donkere, koele, temperatuurbestendige en lichtbeschermde plaats. Zelfs een geopende fles is jarenlang houdbaar als deze op de juiste manier en uit de buurt van zonlicht wordt bewaard. Direct contact met de zon versnelt het verouderingsproces van de olie - dit is ook de reden waarom olijfolie wordt verkocht in donkere flessen of ondoorzichtige bussen.

Hoe herken je goede olijfolie?

Naast de productie en de geur, meestal door de prijs. Maar in principe is er maar één criterium voor de beste olijfolie - uw smaak.

Olijfolie goedkoop online kopen

Trakteer uzelf op heerlijk aromatische olijfolie die elk gerecht dat beetje extra geeft - gewoon extra vergine olijfolie. Koop goedkoop op VINELLO en garneer je dag voortaan met de gouden olijfolie. In onze uitgelezen selectie van hoogwaardige en zacht geproduceerde olijfolie vindt u altijd een heerlijke aanvulling op uw delicatessenkast. Bestel online en verwacht uw premium olijfolie via verzekerde en koolstofneutrale verzending. Fruitige en natuurlijke olijfolie van de edelste olijfvariëteiten koopt u goedkoop online bij VINELLO - Heerlijk extra voor uw plezier.

UP UP
UP