♥ Momenteel 18 993 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Olijfolie - vierge, extra, goed

(42)

Rondom de Middellandse Zee is olijfolie onlosmakelijk verbonden met de mediterrane keuken. Bovendien wordt aan de olie van de olijven gezondheids- en cosmetische eigenschappen toegeschreven. Smaakt goed, doet goed, is goed - het is gewoon de moeite waard om olijfolie in huis te hebben. En aangezien wijnmakerijen in Spanje, Italië en Frankrijk zowel olijfbomen als wijngaarden onderhouden, is het voor VINELLO vanzelfsprekend om u te verwennen met deze nobele delicatesse. Exquisite olijfolie van vroegrijpe olijven, met de hand geplukt, voorzichtig verwerkt en koud geperst. Puur plezier in groen-bruin tot goudgeel - gewoon extra vergine olijfolie op VINELLO. Uit de fijnproevershandel voor fijnproevers.

Lees meer over Olijfolie - vierge, extra, goed
Filters sluiten
van tot
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Organic Extra Virgen Olive Oil Bio 0,5 l - O de Oliva
Spanje Spanje
Murcia (ES) Murcia
13,68€*
0.5 l ( 27,36€ * / 1 l)
Extra Virgen Olive Oil Hojiblanca 0,5 l - O de Oliva
Spanje Spanje
Murcia (ES) Murcia
11,68€*
0.5 l ( 23,36€ * / 1 l)
-
Spanje Spanje
Extremadura (ES) Extremadura
9,58€*
0.5 l ( 19,16€ * / 1 l)
Gocce Extra Virgin Olive Oil with Truffle 0,1 l - Gocce Italiane
Italië Italië
9,58€*
0.1 l ( 95,80€ * / 1 l)
-
Spanje Spanje
Andalusië (ES) Andalusië
19,86€*
0.5 l ( 39,72€ * / 1 l)
Huile d'Olive Vierge Extra 0,5 l - Domaine La Grange
Frankrijk Frankrijk
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
16,76€*
0.5 l ( 33,52€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,25 l - Olio Fabbri
Italië Italië
Toscane (IT) Toscane
8,58€*
0.25 l ( 34,32€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva Biologico 0,5 l - Olio Fabbri
Italië Italië
Toscane (IT) Toscane
14,68€*
0.5 l ( 29,36€ * / 1 l)
Aceite de Oliva Virgen Extra En Rama 0,5 l - La Chinata
Spanje Spanje
Extremadura (ES) Extremadura
10,48€*
0.5 l ( 20,96€ * / 1 l)
Aceite De Oliva Virgen Extra 0,5 l - Familia Parra
Spanje Spanje
Castilië-La Mancha (ES) Castilië-La Mancha
12,68€*
0.5 l ( 25,36€ * / 1 l)
NEU
alcoholvrij
Schwäbisches Wiesenobst Cider Alkoholfrei - Manufaktur Jörg Geiger
NEU
alcoholvrij
Zoete Zoete
Duitsland Duitsland
Württemberg (DE) Württemberg
6,68€*
0.33 l ( 20,24€ * / 1 l)
-
Italië Italië
Calabrië (IT) Calabrië
19,86€*
0.75 l ( 26,48€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva Beautiful Oil for... 0,25 l - Cufrol
Italië Italië
Umbrië (IT) Umbrië
8,58€*
0.25 l ( 34,32€ * / 1 l)
NEU
alcoholvrij
Champagner-Bratbirne Alkoholfrei - Manufaktur Jörg Geiger
NEU
alcoholvrij
Zoete Zoete
Duitsland Duitsland
Württemberg (DE) Württemberg
21,98€*
0.75 l ( 29,31€ * / 1 l)
-
Italië Italië
Calabrië (IT) Calabrië
10,68€*
0.25 l ( 42,72€ * / 1 l)
Oleum Artis Aceite De Olivia Virgen Extra Olivenöl 0,5 l - Marques de Grinon
Spanje Spanje
20,87€*
0.5 l ( 41,74€ * / 1 l)
-
Italië Italië
Toscane (IT) Toscane
21,87€*
0.5 l ( 43,74€ * / 1 l)
Aceite Arbequino al Humo de Roble 0,25 l - Castillo de Canena
Spanje Spanje
Andalusië (ES) Andalusië
18,86€*
0.25 l ( 75,44€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva Valdoro 0,5 l - Olio Fabbri
Italië Italië
Toscane (IT) Toscane
13,68€*
0.5 l ( 27,36€ * / 1 l)
Extra Virgen Olive Oil Picual 0,5 l - O de Oliva
Spanje Spanje
Murcia (ES) Murcia
11,68€*
0.5 l ( 23,36€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva Beautiful Oil for... 0,5 l - Cufrol
Italië Italië
Umbrië (IT) Umbrië
11,98€*
0.5 l ( 23,96€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva all'Origano 0,25 l - Tenuta Sant’Ilario
Italië Italië
Abruzzen (IT) Abruzzen
8,58€*
0.25 l ( 34,32€ * / 1 l)
Olio Extra Vergine di Oliva all'Aglio 0,25 l - Tenuta Sant’Ilario
Italië Italië
Abruzzen (IT) Abruzzen
8,38€*
0.25 l ( 33,52€ * / 1 l)
Olio del Cardinale 0,5 l - Luigi Tega
Italië Italië
Umbrië (IT) Umbrië
15,76€*
0.5 l ( 31,52€ * / 1 l)
Lirys Monocultivar Moraiolo 0,5 l - Luigi Tega
Italië Italië
Umbrië (IT) Umbrië
16,54€*
0.5 l ( 33,08€ * / 1 l)
1 van 2

Olijfolie - dat bepaalde iets extra's

In onze uitgelezen selectie van olijfoliën vindt u alleen olijfoliën van de hoogste kwaliteit. Omdat er al genoeg ranzige, bittere en platvloerse olijfolie is. Maar het is belangrijk om bij elke druppel de smaak van de olijf te ervaren en de nuances van groene appels, rijpe tomaten, verse rozemarijn, aardse noten en pittige kruiden te leren kennen die elke olijfolie uniek maken. Net als bij wijn zijn het niet alleen de vruchten die het boeket vormen, maar ook het terroir waarop de olijfbomen gedijen. Daar wordt het soms sterk, soms mild, soms aards, soms zoet. Zo is de optimale toepassing voor elke olie in verschillende smaken te vinden. Een kleine lepel is genoeg om elk gerecht te verrijken en de begeleidende wijn aan te vullen.

Kwaliteitskenmerken en productie van olijfolie

Olijfolie is een puur natuurproduct en wordt uitsluitend gewonnen door middel van mechanische procedures. De olijven worden kort voor de rijping, rond november tot januari, met de hand of machinaal van de boom geschud en zo snel mogelijk verwerkt. Takken, bladeren of andere vreemde voorwerpen die van de olijfboom zijn gevallen, worden tijdens het wassen gesorteerd. De vruchten zijn volledig gemalen. Het resultaat is een grove pasta die koud wordt geëxtraheerd met behulp van een centrifuge in olijfolie en afvallen. Het is ook mogelijk om de olijfpulp te persen, maar dit is niet erg populair voor de productie van hoogwaardige olijfolie. In beide gevallen is de geëxtraheerde olijfolie klaar voor de verkoop, maar kan nog steeds worden geraffineerd met kruiden, bijvoorbeeld tijm of oregano.

De kwaliteit van een olijfolie is sterk afhankelijk van het tijdstip van de oogst, maar ook van de zorgvuldige behandeling van de vruchten. De uitgebreide handmatige oogst, die vaak alleen in kleine familiebedrijven plaatsvindt, is daarom perfect voor een ideale en onbeschadigde opbrengst, die later resulteert in een onberispelijke olijfolie. De snelle verwerking van de jonge oogst voorkomt het gistingsproces in de olijf, wat een negatief effect zou hebben op het aroma.

Extra vergine olijfolie

De kwaliteitsklasse Extra Virgin Olive Oil garandeert de hoogste kwaliteit en uitsluitend mechanische processen. Vertaald, extra vergine betekent gewoon natuurlijke olijfolie van de hoogste kwaliteit.

  • Inheems: Bij de productie van olijfolie zijn de producenten alleen aangewezen op mechanische processen, zoals koude extractie of koude persing.
  • Extra: Als de olijfolie zich onderscheidt door smaak, structuur en vooral door de zuurgraad, dan verdient ze het predikaat extra - eenvoudigweg vertaald de hoogste kwaliteit

De zuurgraad speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van de olijfolie. Voor de kwaliteitsklasse extra virgin mag de zuurgraad en dus de vrije vetzuren niet meer dan 0,8% bedragen. Hoe lager de waarde, hoe hoger de kwaliteit van de olijfolie. Rotte en overrijpe olijven daarentegen zorgen voor een hoge zuurgraad. Dit kwaliteitsniveau geldt voor heel Europa. Let daarom op deze aanduidingen bij de aankoop van olijfolie:

  • Duitsland: extra olijfolie van eerste persing
  • Spanje: Aceite de oliva virgen extra
  • Italië: Olio extra vergine di oliva
  • Frankrijk: Huile d'olive vierge extra

Rondom de Middellandse Zee - Olijfolieproducerende landen

Olijfolie is van oudsher een mediterraan product. Elk land met een kust aan de Mare Mediterraneum heeft ook olijfgaarden, gevuld met de lokaal beschikbare olijfvariëteiten. De belangrijkste producenten van olijfolie in de Europese Unie zijn Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en Frankrijk. Buiten de EU worden Tunesië, Marokko, Syrië, Turkije en Algerije beschouwd als grote olijvenproducenten.

Hoewel in Spanje veel meer olijven worden geteeld dan in Italië, wordt Italiaanse olijfolie beschouwd als het beste wat de markt te bieden heeft. Om aan de grote vraag naar olijfolie uit Italië te voldoen, kopen Italiaanse bedrijven olijfolie uit de buurlanden, bottelen het en verkopen het als olijfolie uit Italië. Speel het daarom veilig en koop de beste olijfolie van plichtsgetrouwe producenten en geniet van fijne olijfolie uit Spanje, Italië en Frankrijk.

Dingen die je moet weten over olijfolie

Wat is olijfolie?

Olijfolie is een plantaardige olie gemaakt van de olijfput. Olijfolie is uitstekend geschikt voor het koken en garneren van voedsel. De hoogste kwaliteitsklasse en de enige die u op de markt vindt is extra vergine olijfolie.

Wat is de houdbaarheid van olijfolie?

Olijfolie kan ongeopend minstens 2 jaar worden bewaard, en nog langer op de juiste manier worden bewaard. Olijfolie moet worden bewaard op een donkere, koele, temperatuurbestendige en lichtbeschermde plaats. Zelfs een geopende fles is jarenlang houdbaar als deze op de juiste manier en uit de buurt van zonlicht wordt bewaard. Direct contact met de zon versnelt het verouderingsproces van de olie - dit is ook de reden waarom olijfolie wordt verkocht in donkere flessen of ondoorzichtige bussen.

Hoe herken je goede olijfolie?

Naast de productie en de geur, meestal door de prijs. Maar in principe is er maar één criterium voor de beste olijfolie - uw smaak.

Olijfolie goedkoop online kopen

Trakteer uzelf op heerlijk aromatische olijfolie die elk gerecht dat beetje extra geeft - gewoon extra vergine olijfolie. Koop goedkoop op VINELLO en garneer je dag voortaan met de gouden olijfolie. In onze uitgelezen selectie van hoogwaardige en zacht geproduceerde olijfolie vindt u altijd een heerlijke aanvulling op uw delicatessenkast. Bestel online en verwacht uw premium olijfolie via verzekerde en koolstofneutrale verzending. Fruitige en natuurlijke olijfolie van de edelste olijfvariëteiten koopt u goedkoop online bij VINELLO - Heerlijk extra voor uw plezier.

UP UP
UP