Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Meer informatie over Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
De Opium Nero d'Avola Appassimento uit de wijnstreek Sicilië onthult zich in een dichte paarsrode kleur in het glas. Het bouquet van deze rode wijn uit Sicilië verrukt met aroma's van zure kersen en granaatappel. Als we de aroma's verder volgen, komt daar kruidnagel bij.
Deze wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus weet deze Italiaan ondanks zijn droogheid te bekoren met de fijnste balans. Smaak heeft niet noodzakelijk veel restsuiker nodig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk dichte textuur. Op de afdronk maakt deze jonge wijn uit de wijnstreek Sicilië eindelijk indruk met een goede lengte. Opnieuw zijn er hints van zure kersen en granaatappel.
Wijnbereiding van de Baglio Curatolo Opium Nero d'Avola Appassimento
De basis voor de krachtige Opium Nero d'Avola Appassimento uit Italië zijn druiven van de druivensoort Nero d'Avola. Na de druivenoogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door een rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Aanbevolen bijpassende wijn bij de Opium Nero d'Avola Appassimento van Baglio Curatolo
Deze Italiaanse rode wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Het is de perfecte begeleider van lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen, gebraden kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn of ganzenborst met rode gemberkool en marjolein.