• nl
 • Pecorino Wijnen - Arm aan kaas, rijk aan wol

  Bijna verloren voor ons allemaal, de fijnproevers van de wereld, is de edele druivensoort Pecorino. Geen kaas, maar echt hoogwaardige droge witte wijn uit Midden-Italië. Kruidig plezier in een mineraal, strogeel lichaam, trouw aan de wortels en populair bij mens en schaap. 

  Find out more about VINELLO ...
  Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
  Sistina Pecorino Terre di Chieti IGT 2019 - Citra Vini
  Sistina Pecorino Terre di Chieti IGT 2019 - Citra Vini
  Codice Citra Droge Italië
  6.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€9.20 * / 1 liter(s))
  70015-IT-WW-PC-001-12
  Trabocchetto Pecorino 2019 - Talamonti
  Trabocchetto Pecorino 2019 - Talamonti
  Talamonti Droge Italië
  10.29 €*
  Content 0.75 liter(s) (€13.72 * / 1 liter(s))
  70217-IT-WW-PC-001-10
  Pecorino Terre di Chieti IGP 2020 - Tenuta Ulisse
  Pecorino Terre di Chieti IGP 2020 - Tenuta Ulisse
  Tenuta Ulisse Droge Italië
  8.95 €* €9.79 *
  Content 0.75 liter(s) (€11.93 * / 1 liter(s))
  70125-IT-WW-PC-002-12
  Villa Angela Pecorino Offida DOCG 2019 - Velenosi
  Villa Angela Pecorino Offida DOCG 2019 - Velenosi
  Velenosi Droge Italië
  11.50 €*
  Content 0.75 liter(s) (€15.33 * / 1 liter(s))
  70011-IT-WW-PC-001-13
  Pecorino 2019 - Contesa di Rocco Pasetti
  Pecorino 2019 - Contesa di Rocco Pasetti
  Contesa Droge Italië
  6.50 €*
  Content 0.75 liter(s) (€8.67 * / 1 liter(s))
  70017-IT-WW-PC-001-19
  Vanita Pecorino Terre di Chieti IGT 2019 - Farnese Vini
  Vanita Pecorino Terre di Chieti IGT 2019 - Farnese Vini
  Farnese Vini Droge Italië
  5.90 €*
  Content 0.75 liter(s) (€7.87 * / 1 liter(s))
  70697-IT-WW-PC-001-19
  NEW
  Linea Ulisse Selezione Bianco 2020 - Tenuta Ulisse
  Linea Ulisse Selezione Bianco 2020 - Tenuta Ulisse
  Tenuta Ulisse Droge Italië
  12.10 €*
  Content 0.75 liter(s) (€16.13 * / 1 liter(s))
  70125-IT-WW-BL-012-20

  Dit is de unieke Pecorino wijn, die temidden van de onrust van steeds nieuwe en grotere topwijnen, een gezellig leven leidt op de bergen van de Apennijnen. In de schilderachtige en verleidelijke regio's Abruzzo, Lazio en vooral Marche vindt het verhaal van de Pecorino witte wijn plaats; vol liefde, vergeten, ontdekken en schapen. Beleef een topwijn uit het hart van Italië die wijnliefhebbers zal verrassen - bij VINELLO.co.uk.

  Zon op je gezicht, Pecorino in je hand

  Op de hoogten van de Apennijnen van de Abruzzen wordt in het hoge gras, onder een blauwe hemel, een pakje schapen gehoed; een klein scheurtje van de Pecorino-druif komt net op tijd om een klein stukje geluk te plukken. Dat is tenminste wat de schapen deden. De autochtone pecorino-druif is hier thuis, hij gedijt hier al duizenden jaren. En bijna niemand leek er geïnteresseerd in te zijn. Enkele wijnboeren probeerden de robuuste maar ook zeer ziektegevoelige druivensoort te cultiveren - met matig succes. De inspanning was te groot, de opbrengst te klein, niet de moeite waard. Pecorino viel uit de gratie en werd al snel vergeten.

  Pas in 1982 kreeg de Pecorino de belangstelling van de wijnboer Guido Cocci Grifoni, die tijdens een van zijn wandelingen door de wijngebieden de bijna uitgestorven druivensoort herontdekte. Hij bracht Pecorino naar nieuwe bekendheid, maakte de Italiaanse witte wijn bekend buiten de grenzen van de regio's Marche en Abruzzo, en werd voortdurend geconfronteerd met het probleem dat de fruitige en kruidige witte wijnen dezelfde naam droegen als de wereldberoemde schapenkaas. La pecora , Italiaans voor schapen, staat voor vele heerlijke specialiteiten - zoals de Pecorino witte wijn. Het feit dat de strogele en frisse wijn nog steeds in de buurt is, is zeker geweldig. Schapen weten wat goed is.

  Pecorino witte wijn - hemelse smaak voor mens en schaap

  De Pecorino wijn uit Abruzzo en Marche is gezegend met intense fruitaroma's, een fijne zuurgraad en sprankelende mineraliteit. Het bloemenboeket wordt getrokken door rijpe appels, gele vruchten, acacia, jasmijn en zoethout. Een uitgesproken zuurgraad in combinatie met gematigde alcohol zorgt voor een hoogwaardige kwaliteitswijn die soms meer doet denken aan een rode wijn dan aan een typische droge witte wijn. De heldere gele kleur schittert met lichtgroene reflecties in het glas, het aroma betovert de neus met sterke kruidige aroma's, het gehemelte geniet van de fruitige en minerale ervaring. Pecorino wijn weet wat hij doet en wat hij doet, hij doet het goed. Op elk moment van de dag, in elk humeur, met stevige plantaardige stoofschotels, vis en wit vlees.

  Onze Pecorino aanbeveling

  • Trabocchetto Pecorino Colline Pescaresi IGT - Talamonti

  Strogele Pecorino uit de Abruzzen - hoe kan het ook anders dan vers fruitig, met een boeket van appel-, peren- en bloemenaroma's van een bloemenweide. Aangenaam droog en met een fijne zuurgraad presenteert de Trabocchetto Pecorino Colline Pescaresi van Talamonti zich mooi evenwichtig en zacht in de afwerking. Een glas van de klassieke Pecorino harmonieert met gegrilde vis en groenten - dus steek de grill aan, stap uit de ligstoel en schenk wat Pecorino in.

  Dingen om te weten over Pecorino wijn

  Wat is Pecorino?

  Pecorino is een autochtone witte druivensoort uit Midden-Italië, met name uit de Abruzzen, Marken, Lazio en Umbrië. De druivensoort werd bijna volledig vergeten totdat de wijnmaker Guido Cocci Grifoni Pecorino herontdekte op een hoogte van ongeveer 1000 meter in de Apennijnen. Tegenwoordig worden bijna uitsluitend in Midden-Italië eersteklas witte wijnen uit de druif gevinifieerd.

  Wat gaat er goed met Pecorino witte wijn?

  Pecorino witte wijn met Pecorino kaas ligt voor de hand. Het heeft echter de voorkeur bij hartige worsten, groenteschotels, pasta, vis en wit vlees.

  Bij welke temperatuur moet Pecorino wijn gedronken worden?

  Pecorino wijn wordt geserveerd bij een drinktemperatuur van 10-12°C.

  Hoe bewaar je een fles Pecorino witte wijn?

  Koel, donker, bij een constante temperatuur en in een ruimte met een luchtvochtigheid van ongeveer 70%. Dit zijn ideale omstandigheden om een Pecorino witte wijn voor ongeveer 2 jaar op te slaan. Dat is alles wat het nodig heeft, en dat is alles wat het zou moeten zijn.

  Hoe lang is een open fles Pecorino houdbaar?

  Als de fles goed afgesloten is met de kurk en rechtopstaand in de koelkast wordt bewaard, is een fles Pecorino wijn tot 5 dagen houdbaar.

  Koop Pecorino wijnen online bij VINELLO

  Er staat u iets heel bijzonders te wachten in onze VINELLO wijnwinkel. Fijne en hoogwaardige Pecorino uit de Abruzzen en Marken. Vrij zeldzaam, uniek in smaak en extreem goedkoop. Pecorino witte wijn had iedereen die de fijne wijnen uit Italië waardeert een keer moeten proberen. Wijn van gerenommeerde wijnmakers en schilderachtige regio's langs de Apennijnen en de Adriatische Zee. Ontdek de bijna vergeten Pecorino-druif op VINELLO en bestel online een beperkte specialiteit. Profiteer van onze snelle en verzekerde levering, klimaatneutrale verzending en ongecompliceerde en eerlijke inkoopvoorwaarden wanneer u uw Pecorino wijn online koopt. VINELLO - uw wijnwinkel met geweldige aanbiedingen.

  Top