- Dieser sortenreine Weißwein ergänzt vorzüglich Gerichte wie Rucola-Penne oder Thai-Gurkensalat
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen italienischen Weißwein besonders frisch und geradlinig
- Ein balancierter Weißwein, perfekt zur Party
Meer informatie over Pfefferer Vigneti delle Dolomiti IGT - Kellerei Schreckbichl
De wijn ontleent zijn naam aan de Pfefferer-druif, een specialiteit gemaakt van de gouden muskaatdruif, die altijd zo bekend is geweest in Zuid-Tirol. Waarschijnlijk vanwege zijn kruidige smaak, die doet denken aan peper. Pfefferer is een lichte wijn met frisheid en delicate aroma's van muskaatfruit. De Pfefferer verrast met zijn elegante en levendige jeugd en zijn onmiskenbare karakter. De eerste neus van Pfefferer onthult tonen van Gallia meloen, ananas en oranjebloesem. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door zwarte thee, vanille en oosterse specerijen.
Deze droge witte wijn van Kellerei Schreckbichl is ideaal voor wijnliefhebbers die van fris en fruitig houden. De Pfefferer is gevinifieerd met slechts 6 gram restsuiker. In de mond wordt deze lichte en smaakvolle witte wijn gekenmerkt door een ongelooflijk dichte textuur. Hij heeft een aangename zuurgraad, een fijne nootmuskaatsmaak en is ook pittig en peperig, iets wat de klassieke muskaatdruif mist. Hij is niet te overheersend en toch een karaktervolle wijn. De afdronk van deze witte wijn uit de wijnstreek Trentino-Alto Adige is boeiend met een goede afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door zandsteen en kalksteen gedomineerde bodems.
Wijnbereiding van Schreckbichl Pfefferer wijnmakerij
De basis voor de elegante Pfefferer uit Trentino-Alto Adige zijn druiven van de Goldmuskateller druivensoort. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Trentino-Alto Adige. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in kalk- en zandsteenbodems. De druiven voor deze witte wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst bij optimale rijpheid. Na de druivenoogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van dit proces kan de Pfefferer nog een paar maanden harmoniseren op de fijne droesem.
Aanbevelingen voor Kellerei Schreckbichl Pfefferer
Deze witte wijn uit Italië kan het best gekoeld gedronken worden bij 5 - 7°C. Hij is perfect als aperitief maar past ook goed bij visgerechten. Je kunt ervan genieten als zomerwijn, op een feestje of met vrienden.
Awards voor de Pfefferer Goldmuskateller
Berebene: Award voor genieten voor 2019
- Meer producten van Kellerei Schreckbichl